Sedinta de urgenta in PSD. Social-democratii discuta despre ANULAREA ALEGERILOR in BUCURESTI

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Sedinta de urgenta in PSD. Social-democratii discuta despre ANULAREA ALEGERILOR in BUCURESTI
Sedinta de urgenta in PSD. Social-democratii discuta despre ANULAREA ALEGERILOR in BUCURESTI
de Magda Florea la 01 Oct. 2020
Urmareste-ne pe Google News
frauda electoralaalegeri locale 2020

Joi dimineata are loc o sedinta de urgenta la varful PSD, organizata la sediul partidului din Kiseleff. Social-democratii discuta despre anularea alegerilor locale din Bucuresti, atat alegerile pe sectoare, cat si pentru Primaria Generala. Motivul? Un filmulet preluat de pe camera de supraveghere si postat de PSD, care ilustreaza mai multi oameni in incaperea cu sacii cu buletine de vot din Capitala. Politia si Parchetul fac cercetari dupa aparitia imaginilor. In timp ce PSD acuza ca s-au fraudat alegerile, USR-PLUS spune clar ca acolo se indeplinea o procedura legala.

UPDATE. Rasturnare dramatica de situatie: Cei care umbla la sacii cu voturi nu sunt din USR, ci sunt oamenii lui Piedone si un sofer DGASPC



In cadrul sedintei participa si avocati, a declarat joi liderul PSD, Marcel Ciolacu, care a spus ca va anunta public ce decizie se va lua.
 
PSD acuza PNL si USR-PLUS de frauda electorala dupa ce, miercuri seara, au postat pe Facebook imagini de pe o camera de supraveghere in care sustin ca ar aparea membri USR-PLUS, care ar fura voturi. 

Clotilde Armand: ''Toata aceasta manipulare ordinara orchestrata de PSD prin A3 este pentru intimidarea procurorului, presedintele BES 1''

 
In replica, castigatoarea Primariei Sectorului 1, sustinuta de PNL si USR-PLUS, Clotilde Armand, spune ca in imagini nu e vorba de niciun furt de voturi, ci se indeplineste o procedura legala, si ca era acolo si presedintele Biroului Electoral de Sector, iar oamenii erau in incaperea cu buletinele de vot pentru a verifica numarul de semnaturi ale alegatorilor.

"Presedintele BES 1 ne-a invitat conform legii sa mergem cu el, in calitate de candidati - observatori, pentru a ne convinge ca procesul este transparent si nu se produc fraude prin manipularea sacilor;
 
BES 1 era plin la acea ora. Vorbim despre ziua de luni 28 septembrie 2020, putin dupa ora 24. In acea seara BES 1 s-a inchis la ora 02:00 noaptea, noi plecand odata cu membri BES 1 din cladire;
 
Cel care cauta si manuieste acel sac este personal tehnic al BES 1. Acesta era pus de procuror sa caute sacii unei sectii de vot un anume Dan - soferul lui Daniel Tudorache, angajat DGASPC Sector 1 pe timpul desfasurarii activitatii BES1, avand calitatea de personal tehnic al BES1;
 
Toata aceasta manipulare ordinara orchestrata de PSD prin A3 este pentru intimidarea procurorului, presedintele BES 1, care astazi are de luat o decizie la sesizarea PSD de anulare a scrutinului (asta daca ati urmarit declaratia lui Marcel Ciolacu, in care spune ca procurorul este si el implicat). Nu noi suntem vizati de acest macel mediatic, procurorul, presedinte BES 1 este cel vizat.
 
Dati mai departe sa stie toata lumea cat de mizerabili sunt pesedistii si trompetele lor", a transmis Clotilde Armand pe pagina sa de Facebook.
 

Jandarmeria Romana: ''Incaperea in care sunt depozitate materialele electorale a fost desigilata la cererea presedintelui biroului electoral, jandarmul intocmind, de fiecare data, in acest sens un proces-verbal de predare-primire a incaperii respective''

 
Jandarmeria Romana a transmis un comunicat in care vorbeste despre aceasta situatie: ''"In legatura cu imaginile aparute in spatiul public, in legatura cu activitatea desfasurata in data de 29 septembrie a.c. in incinta Biroului Electoral al Sectorului 1, Directia Generala de Jandarmi a Municipiului Bucuresti precizeaza ca incaperea in care sunt depozitate materialele electorale a fost desigilata la cererea presedintelui biroului electoral, jandarmul intocmind, de fiecare data, in acest sens un proces-verbal de predare-primire a incaperii respective.
 
Precizam faptul ca accesul in incaperea respectiva este permis doar cu acordul presedintelui biroului electoral de sector, iar incinta este luata in protectie dupa sigilare.
 
Activitatile desfasurate in interiorul incaperii nu intra in competenta institutiei noastre atata timp cat persoanele autorizate desfasoara activitati legate de procesul electoral", potrivit unui comunicat transmis de Jandarmeria Bucuresti'', a spus Jandarmeria.



Ciolacu, Firea si Tudorache vor ANULAREA alegerilor locale din toate sectoarele, inclusiv pentru Primaria Generala

 
Atat Gabriela Firea, cat si Marcel Ciolacu, precum si Dan Tudorache, cel care a pierdut Primaria Sectorului 1, cer anularea alegerilor locale din intreg Bucurestiu. Tudorache spune ca, daca au fost fraude la Sectorul 1, atunci a fost viciat si rezultatul pentru Primaria Generala. In acest sens, Daniel Tudorache a anuntat deja ca va depune la Biroul Electoral Central o cerere de anulare a scrutinului de duminica. 

''Iohannis gireaza un sistem mafiot! Iohannis, nici omologii tai din Africa nu ar face asa ceva!!! Sa vezi cum useristii fura voturile ca-n codru, cu jandarmii la usa, dar tu sa dai vina pe altii!!! In fapt, in fata camerelor useristii au facut circ si istericale, iar pe la spate fugeau in spate cu sacii cu buletine! INIMAGINABIL pentru o tara membra a Uniunii Europene!”, a scris pe Facebook Marcel Ciolacu.

"Noaptea ca hotii! Imagini socante! Frauda dovedita! Membri USR-Plus cotrobaie in sala cu sacii plini cu voturi. Si chiar iau saci si ii scot din sala. Daca organizam noi alegerile de o asemenea maniera penala, era toata lumea in strada! Lucrurile nu pot ramane asa! Trebuie informate toate organismele internationale! Alegerile trebuie repetate!!", a scris Gabriela Firea pe pagina sa de Facebook.

''Lucrurile nu pot ramane asa! Trebuie informate toate organismele internationale! Alegerile trebuie repetate!!”, a mai scris Gabriela Firea.

PNL si USR-PLUS au reclamat primii tentative de frauda

 
In fapt, intregul scandal a pornit de la acuzatiile PNL si USR-PLUS de frauda electorala. La o zi dupa alegeri, Clotilde Armand a filmat cum in sediul Biroului Electoral de Sector au aparut sute de procese verbale despre a caror provenienta nu se stie. Mai mult, un candidat PSD a fost surprins pe o firmare, in lift, in timp ce se plimba cu 473 de procese verbale in brate. De asemenea, USR PLUS si PNL  sustineau ca voturile lor din procesele-verbale de la sectiile de vot au fost trecute in dreptul altor partide pe site-ul Autoritatii Electorale Permanente. 

 

Mai mult, luni, PNL si USR-PLUS au apelat 112 si au chemat autoritatile, care au facut si retineri si audieri in aceeasi zi.

Mai multe voturi decat votanti

 
Presedintele Biroului Electoral al Sectorului 1, Nicolae Sprincu, a facut o adresa catre Biroul Electoral Central, unde semnaleaza posibile nereguli legate de faptul ca s-au descoperit mai multe voturi introduse in urna, decat votanti. De asemenea, o alta problema e legata de voturile nule.
 
''Avand in vedere situatiile inregistrate la nivelul Biroului Circumscriptiei Electorale nr. 1 - Sector 1, cu ocazia verificarii proceselor verbale de consemnare a rezultatelor votarii in sensul ca au fost identificate in urna de voturi mai multe buletine de vot decat persoane ce apar pe lista de semnaturi, va rugam sa ne comunicati cum se poate inchide o astfel de sectie de votare, deoarece SIMPV nu permite introducerea datelor in sistem.
 
De asemenea, s-au identificat cazuri in care numarul de buletine de vot nule gasite fizic in dosarele prezentate de presedintii sectiilor de votare la Biroul Circumscriptiei Electorale nr. 1 - Sector 1 este mai mare decat cel mentionat in procesul-verbal de consemnare a rezultatelor la punctul d) (daca se modifica procesul verbal conform celor gasite in dosar numarul buletinelor de vot din urma este mai mare ca numarul de semnaturi)”, se arata in adresa trimisa catre Biroul Electoral Central.

Pe aceeasi tema:

Stupefiant: In Sectorul 1 au aparut mai multe voturi decat votanti. In 9 sectii nu se mai pot numara voturile, fiindca presedintii au plecat acasa

Scandalul de la Sectorul 1 se adanceste. Primarul PSD cere renumararea voturilor. Rezultatele partiale arata o diferenta foarte mica intre candidati


Senior Editor Manager.ro

Ultimele NOUTATI

De ce Vitamina C Lipozomala este mai eficienta decat cea traditionala?
Life Style

De ce Vitamina C Lipozomala este mai eficienta decat cea traditionala?

today24 Apr. 2024
Masinile Tesla se ieftinesc, din 2025: concurenta cu Dacia Duster la pret
Noutati auto 2022 - stiri din domeniul auto

Masinile Tesla se ieftinesc, din 2025: concurenta cu Dacia Duster la pret

today24 Apr. 2024
Rutina de dimineata a miliardarilor lumii: cum isi incep dimineata cei mai bogati si faimosi dintre pamanteni
Afla...

Rutina de dimineata a miliardarilor lumii: cum isi incep dimineata cei mai bogati si faimosi dintre pamanteni

today24 Apr. 2024
Cele mai profitabile afaceri de acasa, pentru cine se pricepe la internet si limba engleza
Business

Cele mai profitabile afaceri de acasa, pentru cine se pricepe la internet si limba engleza

today24 Apr. 2024
Cum recunosti o teapa in imobiliare: verifica asta inainte sa faci actele si sa dai banii
Imobiliare

Cum recunosti o teapa in imobiliare: verifica asta inainte sa faci actele si sa dai banii

today24 Apr. 2024
Impresie proasta la interviul de angajare: ce nu le place patronilor sa vada in prima zi
Interviurile Manager.ro

Impresie proasta la interviul de angajare: ce nu le place patronilor sa vada in prima zi

today24 Apr. 2024
Ai incredere in terapie cum are terapeutul incredere in tine
Life Style

Ai incredere in terapie cum are terapeutul incredere in tine

today23 Apr. 2024
Semnal de alarma? Romanii investesc mai mult in crypto decat la Bursa de Valori Bucuresti
Banii tai - sectiune de educatie financiara

Semnal de alarma? Romanii investesc mai mult in crypto decat la Bursa de Valori Bucuresti

today23 Apr. 2024
E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit. Zilnic in Inboxul tau.

Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare, Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT Raportul Special:

"E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Partenerii nostri

Te-ar putea interesa si

Rutina de dimineata a miliardarilor lumii: cum isi incep dimineata cei mai bogati si faimosi dintre pamanteni
Afla...

Rutina de dimineata a miliardarilor lumii: cum isi incep dimineata cei mai bogati si faimosi dintre pamanteni

today24 Apr. 2024
Cele mai profitabile afaceri de acasa, pentru cine se pricepe la internet si limba engleza
Business

Cele mai profitabile afaceri de acasa, pentru cine se pricepe la internet si limba engleza

today24 Apr. 2024
Cum recunosti o teapa in imobiliare: verifica asta inainte sa faci actele si sa dai banii
Imobiliare

Cum recunosti o teapa in imobiliare: verifica asta inainte sa faci actele si sa dai banii

today24 Apr. 2024
Impresie proasta la interviul de angajare: ce nu le place patronilor sa vada in prima zi
Interviurile Manager.ro

Impresie proasta la interviul de angajare: ce nu le place patronilor sa vada in prima zi

today24 Apr. 2024

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit.
Zilnic in Inboxul tau.

Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare, Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT Raportul Special:

"E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
x