Circ in Camera Deputatilor dupa ce Florin Iordache a refuzat sa supuna la vot propunerea de revocare din functie a lui Liviu Dragnea

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Circ in Camera Deputatilor dupa ce Florin Iordache a refuzat sa supuna la vot propunerea de revocare din functie a lui Liviu Dragnea
Circ in Camera Deputatilor dupa ce Florin Iordache a refuzat sa supuna la vot propunerea de revocare din functie a lui Liviu Dragnea
de Adrian Somai la 05 Dec. 2018
Urmareste-ne pe Google News
camera deputatilorliviu dragneaflorin iordacherevocare   pnlraluca turcan

Sedinta de plen de miercuri din Camera Deputatilor a inceput extrem de tensionat, PNL inaintand prin Raluca Turcan propunerea de supunere la vot a revocarii din functie a presedintelui Camerei Deputatilor, Liviu Dragnea. De asemenea, PNL doreste inca un vot si pentru propunerea de revocare din functie a lui Florin Iordache, vicepresedintele Camerei Deputatilor. Astfel, liberalii impreuna cu colegii din Opozitie incearca sa testeze coalitita guvernamentala PSD - ALDE. La inceputul acestei saptamani, patru parlamentari PSD i s-au alaturat lui Victor Ponta, in Pro Romania. In aceste conditii, PSD si ALDE au pierdut majoritatea parlamentara din Camera Deputatilor.

Actualizare: Lia Olguta Vasilescu considera ca Opozitia a pus la cale un complot


Fostul ministru al Muncii, deputata Lia Olguta Vasilescu, sustine ca incercarea Opozitiei de a revoca social-democratii de la conducerea Camerei Deputatilor face parte dintr-un complot mai amplu.

"S-a cerut revocarea a doi vicepresedinti din partea PSD, dar nu pentru al treilea. Este vorba de doamna Carmen Mihalcescu. Am vazut astazi ca la 9:30 a fost chemata la DNA. Este o coordonare intre aceste forte. Domnului Iordache i-a cerut un deputat PNL sa se ridice de pe scaun sa i se dea la telefon presedintele Klaus Iohannis", a declarat Lia Olguta Vasilescu.

Actualizare: Florin Iordache nu accepta votul din Camera Deputatilor 

Florin Iordache a respins faptul ca Opozitia a reusit inlaturarea lui din functia de vicepresedinte si a lui Liviu Dragnea din functia de presedinte al Camerei Deputatilor, argumentand ca propunerea de revocare nu putea fi pusa pe ordinea de zi, deoarece singurii care puteau cere acest lucru erau social-democratii.

Actualizare: Ludovic Orban confirma inlaturarea lui Liviu Dragnea si Florin Iordache de la sefia Camerei


Liderul PNL sustine ca Iordache s-a agatat de fotoliul de presedinte de sedinta, insa, cu toate acestea, demersul Opozitiei este unul reusit.

"In ciuda incercarilor penibile ale lui Florin Iordache, care a calcat in picioare reguamentul Camerei, Constitutia, refuzand sa plece de la conducerea Camerei, in conditiile in care trebuia sa fie supus la vot si proiectul de hotarare surpriza pe care l-am pregatit, si anume de demitere a lui Iordache, s-a agatat de fotoliul de presedinte de sedinta si am fost obligati sa facem apel la votul majoritatii plenului Camerei, care este suveran, in conformitate cu Constitutia si regulament”

 
 

Actualizare: Liviu Dragnea a fost DEMIS

Presedintele Camerei Deputatilor, Liviu Dragnea, a fost revocat din functie, sustine lidera grupului PNL din camera inferioara, Raluca Turcan. Scandalul din Parlament a fost determinat de refuzul vicepresedintelui Florin Iordache de a supune la vot cererea de revocare a sa si a sefului sau.

Raluca Turcan sustine ca s-a dat un vot in Parlament pentru revocarea presedintelui si vicepresedintelui Camerei, chiar daca propunerea nu a fost supusa la vot de presedintele de sedinta Florin Iordache, iar acest vot a respectat procedura. In consecinta, mai spune lidera grupului PNL, Liviu Dragnea si-a pierdut functia.

"Majoritatea a fost spulberata", a spus Raluca Turcan. "Toate partidele de opozite - PNL, USR, PMP, Pro Romania, deputatii neafiliati si minoritatile - au reusit sa reinstituie democratia si respectul fata de lege in aceasta institutie atat de importanta", a mai spus liderul grupului parlamentar liberal.

 
"Astazi s-a vazut ca majoritatea nu mai exista", a adaugat Dan Barna. "Motiunea de saptamana viitoare devine cu adevarat o motiune importanta", a mai anuntat presedintele USR.
 
"In acest moment, Liviu Dragnea si Florin Iordache sunt fosti lideri ai Camerei Deputatilor", a precizat Eugen Tomac, presedintele PMP.
 
Deocamdata este incert daca Liviu Dragnea si Florin Iordache mai conduc Camera Deputatilor, deoarece presedintele de sedinta a refuzat sa supuna la vot cererile Opozitiei, iar acestia au votat cu mainile ridicate. PNL, USR si PMP invoca o decizie a CCR care spune ca plenul este suveran.

Opozitia vrea revocarea lui Liviu Dragnea din functia de presedinte al Camerei Deputatilor 

Razboiul pe acest subiect nu a inceput astazi, prima solicitare de acest gen fiind inaintata in data de 14 noiembrie. Solicitarea de revocare a lui Liviu Dragnea din functia de presedinte al Camerei Deputatilor a fost depusa atunci tot de Raluca Turcan, lidera deputatilor din grupul parlamentar PNL. Solicitarea era semnata atat de deputatii PNL, cat si de cei ai USR, PMP si  Pro Romania (Victor Ponta). 

Opozitia i-a reprosat lui Liviu Dragnea patru incalcari ale Constitutiei si ale regulamentului Camerei Deputatilor. Prima dintre ele se refera la refuzul convocarii sesiunii extraordinare, convocata in aceasta vara de PNL, USR si PMP.

A doua dintre acuzatii este cea de incalcare a principiului constitutional al separatiei puterilor in stat, al independentei justitiei si folosirea functiei in interes propriu. 

Cea de-a treia acuzatie ce il vizeaza pe Liviu Dragnea se refera la declaratiile acestuia fara a avea mandat, in care a atacat Statele Unite, Uniunea Europeana si NATO. In cele din urma, Opozitia ii mai reproseaza lui Dragnea blocarea abuziva a initiativelor parlamentare depuse de aceasta.

Iordache a refuzat sa supuna la vot propunerea 

Situatia a devenit si mai tensionata dupa ce Florin Iordache a refuzat sa supuna la vot propunerea venita din partea PNL. De asemenea, Iordache a refuzat sa plece de la tribuna Camerei. Regulamentul Camerei Deputatilor prevede ca cel care conduce sedinta nu mai poate continua sa faca acest lucru daca i se cere revocarea. In apararea sa, Florin Iordache spune ca doar grupul parlamentar care l-a propus pentru functia de presedinte ii poate cere revocarea, ceea ce nu poate fi pus in practica. 

De asemenea, Florin Iordache a mentionat ca pentru ca propunerea PNL sa ajunga pe ordinea de zi, este nevoie ca toti liderii grupurilor parlamentare sa fie de acord cu asta. In cele din urma, la ora 11.30, Florin Iordache a declarat ca a constatat ca liderii de grup nu au luat nicio decizie in acest sens. In aceste conditii, Iordache a declarat sedinta inchisa.

PNL ameninta cu intrarea in greva parlamentara 

Raluca Turcan a continuat sirul acuzatiilor la adresa lui Florin Iordache, solicitandu-i acestuia sa mentioneze care este articolul din regulament care ii permite sa mai conduca sedinta. In continuare, liderul deputatilor PNL a declarat ca exista posibilitatea ca grupul pe care il reprezinta sa intre in greva parlamentara daca propunerea lor nu este supusa la vot. 

Raluca Turcan i-a acuzat pe cei de la PSD si ALDE ca detin conducerea Camerei Deputatilor in mod abuziv. Deputatul PNL l-a indemnat pe Florin Iordache sa supuna la vot propunerea PNL daca este atat de increzator in majoritatea pe care o mai are PSD si ALDE in Camera la acest moment. 
 

Opozitia: Dragnea este demis de la sefia Camerei 

Dupa reluarea sedintei, Florin Iordache a decis ca nu mai exista cvorum, drept pentru care trebuie pus punct acesteia. Totusi, opozitia a continuat sa supuna la vot propunerea de revocare a lui Liviu Dragnea si Florin Iordache de la presedintia Camerei Deputatilor. Desi este evident ca cei de la PSD si ALDE nu au luat in considerare acest vot, liderii din opozitie spun ca cei doi au fost deja demisi. 

Raluca Turcan, lider de grup PNL in Camera Deputatilor: "Majoritatea PSD - ALDE a fost spulberata astazi. Liviu Dragnea si Florin Iordache nu mai sunt la conducerea Cemerei! Toate partidele de opozitie - PNL, USR, PMP, Pro Romania, deputatii neafiliati si minoritatile au reusit sa reinstituie democratia si respectul fata de lege intr-o institutie atat de importanta".

Dan Barna, presedinte USR: "In sedinta de astazi s-a vazut foarte clar ca majoritatea PSD - ALDE nu mai exista. Motiunea de saptamana viitoare impotriva guvernului va fi un succes!" 

Eugen Tomac, presedinte PMP: "In acest moment, Liviu Dragnea si Florin Iordache sunt fosti lideri ai Camerei Deputatilor"

Citeste si: PSD-ALDE, alba-neagra cu Justitia: A fi sau a nu fi amnistie, aceasta e intrebarea

Jurnalist Manager.ro

Ultimele NOUTATI

Ai incredere in terapie cum are terapeutul incredere in tine
Life Style

Ai incredere in terapie cum are terapeutul incredere in tine

today23 Apr. 2024
Semnal de alarma? Romanii investesc mai mult in crypto decat la Bursa de Valori Bucuresti
Banii tai - sectiune de educatie financiara

Semnal de alarma? Romanii investesc mai mult in crypto decat la Bursa de Valori Bucuresti

today23 Apr. 2024
Locuri de munca platite cu peste 2.500 - 3.000 de euro net in Romania: in ce judete se fac angajari
Companii

Locuri de munca platite cu peste 2.500 - 3.000 de euro net in Romania: in ce judete se fac angajari

today23 Apr. 2024
Ghidul angajatorului. Cum dovediti ca un salariat este incompetent?
Companii

Ghidul angajatorului. Cum dovediti ca un salariat este incompetent?

today23 Apr. 2024
3 motive pentru care firmele ar trebui sa mareasca an de an salariile angajatilor
Economie

3 motive pentru care firmele ar trebui sa mareasca an de an salariile angajatilor

today23 Apr. 2024
Ce beneficii primesc angajatii din privat inainte de Paste: 7 din 10 firme ofera cadouri
Economie

Ce beneficii primesc angajatii din privat inainte de Paste: 7 din 10 firme ofera cadouri

today23 Apr. 2024
4 trucuri de care sa tii cont in 2024 la renovarea bucatariei
Life Style

4 trucuri de care sa tii cont in 2024 la renovarea bucatariei

today23 Apr. 2024
Romanii n-au incredere nici in banci, nici in doctori, nici in bursa, dar investesc in scheme financiare
Analize

Romanii n-au incredere nici in banci, nici in doctori, nici in bursa, dar investesc in scheme financiare "minune"

today22 Apr. 2024
E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit. Zilnic in Inboxul tau.

Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare, Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT Raportul Special:

"E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Partenerii nostri

Te-ar putea interesa si

Locuri de munca platite cu peste 2.500 - 3.000 de euro net in Romania: in ce judete se fac angajari
Companii

Locuri de munca platite cu peste 2.500 - 3.000 de euro net in Romania: in ce judete se fac angajari

today23 Apr. 2024
Ghidul angajatorului. Cum dovediti ca un salariat este incompetent?
Companii

Ghidul angajatorului. Cum dovediti ca un salariat este incompetent?

today23 Apr. 2024
3 motive pentru care firmele ar trebui sa mareasca an de an salariile angajatilor
Economie

3 motive pentru care firmele ar trebui sa mareasca an de an salariile angajatilor

today23 Apr. 2024
Ce beneficii primesc angajatii din privat inainte de Paste: 7 din 10 firme ofera cadouri
Economie

Ce beneficii primesc angajatii din privat inainte de Paste: 7 din 10 firme ofera cadouri

today23 Apr. 2024

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit.
Zilnic in Inboxul tau.

Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare, Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT Raportul Special:

"E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
x