Chiar daca esti de abia la primul job sau deja lucrezi de ceva timp, de multe ori poate fi dificil sa decizi care haine pot fi si care nu pot fi purtate la locul de munca. Cu totii am fost la un moment dat in situatia asta.
Misiunea este cu atat mai dificila pentru cei care lucreaza intr-un birou cu o abordare business-casual a codului de imbracaminte. O astfel de situatie este ideala, insa poate fi uneori confuza. Vei vedea oameni la costum alaturi de persoane imbracate in jeansi si pantofi sport sau balerini. Astfel, din multe puncte de vedere, este mai usor sa lucrezi intr-un birou care impune un cod strict de imbracaminte. Macar asa ai la dispozitie reguli clare dupa care te poti ghida.
Daca la biroul tau ai posibilitatea de a aborda si un look mai casual, pune-te la punct cu cateva trucuri simple, care te vor ajuta sa pari un profesionist desavarsit, chiar si atunci cand esti in cea mai relaxata dintre tinute.
Iata care sunt cinci dintre aceste reguli:
Stii copilul acela de generala suparat ca toti colegii rand de el, dupa ce medicul i-a prescris ochelari? Tocilar este numai una dintre descrierile pe care cei mici le folosesc pentru a descrie un copil care trebuie sa poarte acest accesoriu. Tradus in termeni de adult, acest lucru inseamna ca o pereche de ochelari te fac sa pari mai inteligent, mai matur si mai serios. Daca lucrezi la calculator ai scuza perfecta, chiar daca nu ai nevoie de ochelari cu dioptrii. Poarta unii cu protectie, care sunt nu numai un accesoriu la moda, dar sunt si recomandati de medici. Ochii obosesc dupa ore intregi de privit intr-un ecran iluminat artificial, iar ochelarii pot sa aiba grija de sanatatea lor. Modelele din oferta Edel Optics sunt moderne, usoare si foarte versatile, putand fi combinate la orice tinuta. Poti monta pe aceste rame si lentile cu dioptrii si unele simple, doar cu protectie pentru calculator.
Daca nu lucrezi intr-o banca sau intr-o firma de consultanta financiara, de exemplu, probabil ai voie sa mergi la lucru in blugi. Insa daca ii combini cu tocuri in locul unor balerini, acest lucru te va face sa arati mult mai profi. Alege niste tocuri nu foarte inalte, pentru ca picioarele sa nu-ti oboseasca. Daca totusi nu te poti desprinde de balerini alege unii cu botul ascutiti.
Un simplu detaliu iti poate transforma total tinuta. Ai vazut cat de rau poate sa arate o camasa lasata sa atarne neglijent peste o pereche de blugi, sa spunem? Iti va da un aer casual si neprofesionist. Poti introduce in pantaloni numai partea din fata, pentru o tinuta transformata total. O curea simpla si subtire va intregi acest look.
Hainele largi, baggy style, pot sa arate foarte bine, mai ales daca sunt combinate corect. Insa nu sunt recomandate intr-un mediu profesional. La birou ar trebui sa porti haine mai mulate, care sa iti vina perfect pe corp, ca si cum ar fi fost croite special pentru tine.
Nu e gresit sa porti imprimeuri, insa in multe cazuri hainele intr-o singura culoare iti vor da un aer mult mai profi. Regula se aplica mai ales daca lucrezi intr-un mediu foarte business.
Tu cum alegi sa te imbraci la birou? Stii si alte reguli care ar trebui respectate?
Sursa foto: Shutterstock.com
Ultimele NOUTATI
Inflatia si instabilitatea politica, principalele temeri ale producatorilor romani
Bitcoin stabileste un nou prag istoric: de ce moneda digitala domina din nou piata cripto
Ce este colectarea selectiva a deseurilor si de ce conteaza pentru mediu si societate?
Romania urca in clasamentul avutiei nationale: salt de 4 pozitii pana pe locul 29 in Europa
Fraudele de tip spoofing fac ravagii: cum ajung romanii victime ale noii escrocherii
Partenerii nostri
Incadrarea in munca a persoanelor cu handicap! OBLIGATIILE angajatorilor si amenzile de 50.000 lei
Desfiintarea unor posturi. Procedura, etape, conditii
Dreptul la pensia privata din Pilonul II. Cum, cand si in ce mod se poate retrage suma depusa?
Plata dividende catre o persoana fizica nerezidenta: Ce obligatii fiscale are societatea din Romania
Reglementarea licentelor de transport: Tipuri si acte necesare
Contractul de mandat: Care sunt obligatiile unui administrator
Cum functioneaza tichetele de masa: Ce sunt, cine le emite, ce spune legea
Te-ar putea interesa si
Ce este colectarea selectiva a deseurilor si de ce conteaza pentru mediu si societate?
Romania urca in clasamentul avutiei nationale: salt de 4 pozitii pana pe locul 29 in Europa