PMB, buget de 1,4 miliarde de euro in 2019. Ce proiecte de infrastructura primesc finantare

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
PMB, buget de 1,4 miliarde de euro in 2019. Ce proiecte de infrastructura primesc finantare
PMB, buget de 1,4 miliarde de euro in 2019. Ce proiecte de infrastructura primesc finantare
de Magda Florea la 04 Apr. 2019 Exclusiv
Urmareste-ne pe Google News
bugetbuget bucurestibuget capitala 2019sectorbani publiciinvestitiiinfrastructura rutieraspitaleparcaritrafic

Primaria Bucuresti a anuntat pe site-ul oficial ca are un buget total de peste 1,4 miliarde de euro pentru 2019, sau pentru lunile care au ramas din 2019, mai bine zis. Totusi, aceasta suma este redusa cu 20% fata de ceea ce si-ar fi dorit Gabriela Firea, pret platit se pare pentru opozitia pe care i-o face pe scena politica liderului PSD, Liviu Dragnea, caruia i-a cerut chiar si demisia acum cateva luni. Firea e nevoita sa se descurce acum cu un buget pe care il numea la inceputul anului "falimentar", dar care acum este suficient pentru o multime de proiecte esentiale in Bucuresti, spune edilul.

Bugetul Primariei Capitalei este atestarea documentara a faptului ca doamna Firea a picat in dizgratiile lui Liviu Dragnea.  Liderul social-democratilor i-a facut "portia" Gabrielei Firea din bugetul public intr-o sedinta a Cex PSD din luna ianuarie, cand a decis diminuarea bugetului Bucurestiului cu 25%.

Desi noaptea e un sfetnic bun, noptile scurse din ianuarie pana in aprilie nu l-au mai imbunat pe Dragnea, motiv pentru care Firea trebuie sa se "descurce" cu ce are: un buget cu 20% mai mic, castigand 5 procente. Totusi, Firea da asigurari bucurestenilor ca cei peste 1,4 miliarde de euro disponibili pentru 2019 vor asigura continuarea proiectelor strategice si implementarea de alte noi proiecte pentru imbunatatirea traiului bucurestenilor.

Se vor construi cu 20% mai putine spitale? Se vor reabilita cu 20% mai putine cladiri? Se vor acoperi cu 20% mai putine gropi? Ramane de vazut, cert este ca Firea are incredere ca acest buget va putea sustine toate proiectele de care bucurestenii au nevoie: de la cheltuielile RADET, la transport public, infrastructura rutiera, sanatate si invatamant.


"Desi suma previzionata a fi alocata Bucurestiului de la bugetul de stat este in acest an mai mica cu peste 20%, actuala strategie administrativa are prioritati clare si nu vom face rabat de la calitatea lucrarilor pe care trebuie sa le realizam”, a declarat Gabriela Firea, potrivit unui comunicat al Primariei Capitalei.

Firea a dat asigurari ca nu vor fi oprite nici investitiile in sanatate, infrastructura sau transporturi, ”pentru ca bucurestenii au nevoie de servicii publice de calitate, de spitale sigure, dotate cu aparatura ultramoderna, sosele si strazi fara gropi, de cultura si educatie”.

Cele trei mari probleme ale Capitalei, neglijate de municipalitate: Traficul, parcarile si poluarea


Exista, totusi, o contradictie intre declaratiile primarului general si ceea ce se intampla, in fapt in Capitala tarii, dar si pe lista de prioritati a municipalitatii.

"Nu vor fi oprite investitiile in infrastructura si sanatate", ar trebui sa insemne ca acestea sunt in curs de dezvoltare, or, realitatea cu care se confrunta orice bucurestean care tranziteaza strazile antice ale orasului, o contrazic.

Bucurestiul se sufoca in trafic. Prea putine benzi, asfalt prea deteriorat, prea mult timp pierdut in trafic, prea multi politisti care blocheaza intersectiile, pusi fiind sa decongestioneze traficul". Si lista poate continua: Cat timp dureaza sa gasiti un loc de parcare? Si daca il gasiti, cat la suta din salariul lunar va costa? "Mult", acesta este raspunsul la ambele intrebari.

Intrebari pe care municipalitatea pare ca nu si le pune, la cum arata distribuirea de fonduri pentru 2019, pentru bucata de timp ramasa din 2019, fiindca Guvernul a trimis bugetul national cu trei luni intarziere, probabil tot din incercarea de a amana niste investitii pentru care oricum nu sunt bani, daca FMI-ul nu ne mai "sponsorizeaza" cu niste imprumuturi la dobanzi colosale.

In proiectul de buget pe 2019, sunt prevazute urmatoarele investitii in infrastructura:


1. proiecte aflate in derulare:
 
Penetratie Splaiul Independentei – Ciurel - Autostrada Bucuresti - Pitesti – Nodul Virtutii va fi finalizat pana la sfarsitul anului 2019, potrivit municipalitatii. Buget alocat - aproximativ 11 milioane euro.
 
Strapungere Nicolae Grigorescu-Splai Dudescu: lucrarea este finalizata in proportie de 90%. Mai sunt de executat lucrari neprevazute in contract: iluminat public, iluminat arhitectural, semaforizare intersectii si separatoare de sensuri, dupa semnarea actului aditional. Buget alocat – aproximativ 3 milioane euro.
 
Reabilitare sistem rutier si linii de tramvai-Bd Aerogarii – Finalizarea buclei de intoarcere pentru linia de tramvai 5: Buget alocat – aprox. 1 milion euro.
 
Demararea lucrarilor pentru finalizarea nodului intermodal de la Cora Pantelimon: Buget alocat – aproximativ 8 milioane euro.
 
2. lucrari noi:
 
Penetratie Prelungirea Ghencea Domnesti si Supralargire Bd Ghencea si Str. Brasov si Terminal tramvai 41: s-au finalizat studiul de fezabilitate si proiectul tehnic. Urmeaza consemnarea banilor pentru finalizarea procedurii de expropiere, dupa care se poate demara procedura de achizitie pentru executia lucrarilor si a serviciilor de consultanta, dupa aprobare bugetului. Buget alocat aproximativ 20 de milioane de euro.
 
Strapungere Bd. Nicolae Grigorescu - Splai Dudescu - intersectia Vitan Barzesti Etapa a II-a: s-a finalizat studiul de fezabilitate, s-au aprobat indicatorii tehnico-economici. Dupa finalizarea proiectului tehnic si obtinerea autorizatiei de construire, se vor demara procedurile de achizitie pentru executia lucrarilor. Dupa aprobarea bugetului urmeaza consemnarea banilor pentru finalizarea procedurii de expropriere. Buget alocat – aprox. 2 milioane euro.
 
Pasaj Dna Ghica: s-a finalizat studiul de fezabilitate si s-au aprobat indicatorii tehnico-economici. Dupa aprobarea bugetului se poate demara procedura de achizitie pentru executia proiectului tehnic si a lucrarilor.
 
Nod Avionului - Inchidere Inel Median: s-a finalizat studiul de fezabilitate si s-au aprobat indicatorii tehnico-economici. Dupa aprobarea bugetului se poate demara procedura de achizitie pentru executia proiectului tehnic si a lucrarilor.
 

Daca sanatatea bucurestenilor ar fi importanta, Bucurestiul nu ar fi a doua cea mai poluata capitala din Europa

 
Cu traficul ne-am lamurit. "Investitiile in sanatate continua", spune Firea. Bun, singurul spital oncologic de copii din Capitala este construit de niste ONG-uri si persoane satule sa plateasca taxe si impozite care ajung intr-o gaura neagra. Taxele le platesc in continuare, insa au decis sa faca si ceva extra, ceva ce ar trebui sa faca autoritatile, insa de pe scaunele din Guvern si Parlament altele sunt prioritatile.

Daca sanatatea bucurestenilor ar fi importanta, Bucurestiul nu ar fi in topul celor mai poluate capitale europene. In zonele de trafic ale Bucurestiului, nivelul maxim de poluare prevazut de legislatie este depasit zilnic chiar si de cateva zeci de ori.

Acest aspect ar putea fi imbunatatit daca municipalitatea ar avea un plan de urbanism care ar tine cont de cateva norme de bun simt si gandire logica, nu de calcule complicate si investitii in van. De exemplu, ar fi util sa nu se mai taie haotic copacii sau sa nu ii condamne la uscare prin imbracarea radacinilor in beton de catre angajatii "Dorel" ai Capitalei. 

De asemenea, ar trebui sa le spuna cineva alesilor locali ca "modern" nu e sinonim cu "ciment", iar imbracarea tuturor fostelor spatii verzi in alei cimentuite nu e nici estetic, nici sanatos pentru locatari. De asemenea, celebrele panselute de milioane de euro plantate si replantate periodic (de "n" ori luate cate k de toate administratiile care s-au succedat la conducere), ar putea fi inlocuite cu plante mai rezistente la schimbarile de anotimp si intemperiile vremii. Dar altfel, pe unde s-ar mai scurge banii publici?

In fine, conform proiectului de buget pe 2019, domeniul sanatatii va beneficia de peste 85 de milioane de euro, destinati atat investitiilor in continuare, cat si proiectelor noi pentru toate cele 19 spitale aflate in administrarea Primariei Capitalei. Cu putin noroc, poate se deschide macar o sectie pentru arsi in Bucuresti, poate in 2019 nu vor mai fi nevoiti romanii sa vina cu sapunul, hartia igienica, medicamentele si fesele sterile de acasa. Si poate mai verifica cineva daca infirmierele dezinfecteaza instrumentarul si saloanele cu apa minerala sau substante autorizate .
 

Topul investitiilor prevazute de bugetul pe 2019


"Bugetul Primariei Capitalei pentru anul 2019: peste 370 de milioane de euro pentru infrastructura, modernizarea transportului in comun si reabilitarea arterelor, 85 de milioane de euro pentru domeniul sanatatii, 38 de milioane de euro pentru consolidari, 128 de milioane de euro pentru asistenta sociala, destinati atat proiectelor in derulare, cat si stimulentelor financiare pentru tineri si categoriille sociale vulnerabile”, se arata intr-un comunicat transmis, miercuri, de Primaria Capitalei.

Lista scurta a investitiilor pe 2019 in Capitala prevede, de exemplu modernizarea Patinoarului Flamaropol - bugetul alocat pentru continuarea lucrarilor este de aproximativ 6 milioane de euro sau achizitia a 177 apartamente pentru cadre medicale-20 de milioane de euro. In ceea ce priveste serviciile publice, pentru asigurarea serviciului de iluminat public din Municipiul Bucuresti vor fi alocate 19 milioane de euro iar pentru programul unitar de actiune de combatere a vectorilor sobolani si tantari – 4,4 milioane de euro.

Potrivit proiectului de buget, peste 50 de milioane de lei vor merge la biserici, dintre care 20 de milioane de lei la Catedrala Mantuirii Neamului.
 
Vara trece, tantarii trec si ei, si vin Sarbatorile de Iarna, unde municipalitatea va decora din nou Bucurestiul in mii de culori si forme pe multe zerouri, si tot pe multe zerouri vor fi sustinute si spectacolele sponsorizate de Primarie, pentru ca asa e la noi, cand tara arde, baba se piaptana.

Firea: "Un buget falimentar pentru Bucuresti"

Cand au inceput sa apara disensiunile intre Dragnea si Firea, primarul general al Capitalei a tras un puternic semnal de alarma, spunand ca liderul social-democratilor "uraste bucurestenii", motiv pentru care taie 25% din buget.

Astfel, la inceputul anului, Firea spunea ca Bucurestiului i s-a oferit "un buget falimentar", care nu ii va permite dezvoltarea, fiind vorba, dupa cum am zis de o reducere de 25%. E greu sa credem ca cei 5% castigati intre timp rezolva toate problemele, totusi, Firea asa spune."Daca bugetul ramane asa, Capitala pierde 25 la suta din veniturile de anul trecut, o suma importanta avand in vedere angajamentele pe care le-am luat fata de cetateni. (...) S-a spus ca bucurestenii vor castiga prin acest buget, ca i s-a repartizat Capitalei o suma mai mare de bani. Fals. Dimpotriva, bugetul scade", a declarat Firea luna trecuta.
 
Ea a precizat ca Primaria Capitalei are urmatoarele atributii legale: trebuie sa achite facturile pentru toti cetatenii la serviciile publice precum transportul public in comun, termoficarea, spitalele, iluminatul public, consolidarea blocurilor cu bulina rosie, apa si canalizare, infrastructura mare, camine pentru varstnici, pentru persoane fara adapost, gradinite si scoli sociale, alocatii financiare pentru persoanele cu dizabilitati, 15 teatre, parcurile mari.
 
"Dar ni se spune ca merg mai multi bani la sectoare pentru doar urmatoarele atributii: servicii sociale doar in sector, salubrizare si deszapezire, strazi secundare, spatii de joaca, parcari de resedinte. Practic, ni se spune ca se taie bani de la infrastructura pentru locurile de joaca. Nu vreau sa fiu ironica", a adaugat Firea.

Viceprimarul PSD, Aurelian Badulescu: Modul in care a fost alcatuit bugetul de stat pe anul 2019 va crea nu doar probleme grave in Capitala, din cauza subfinantarii, ci si haos in relatia dintre Municipalitate si Sectoare

 
La acea vreme, primarul general a fost sustinut si de viceprimarul PSD, Aurelian Badulescu, care spunea ca "modul in care a fost alcatuit bugetul de stat pe anul 2019 va crea nu doar probleme grave in Capitala, din cauza subfinantarii, ci si haos in relatia dintre Municipalitate si Sectoare, prin redefinirea samavolnica a obligatiilor si atributiunilor acestor entitati. Insa atat Legea administratiei publice locale cat si cea a finantelor publice locale nu permit acest gen de „revolutii fiscale”, ceea ce va conduce la grave disfunctionalitati, din care cei care vor avea cel mai mult de pierdut vor fi bucurestenii.".
 
"Primaria Capitalei este singura in masura sa produca politici publice care sa aiba drept consecinta diminuarea diferentelor de nivel de trai dintre cele 6 sectoare. Daca doar luam banii de la bugetul Municipalitatii si ii redistribuim la sectoare, dupa criteriul suprafetei sau al numarului de locuitori, acest lucru nu va face decat sa sporeasca diferentele, pentru ca cele mai bogate sectoare sunt si cele mai mari. Niciun primar de sector nu va accepta, niciodata, si poate este de inteles, un buget mai mic pe cap de locuitor decat alt sector, pe motiv ca al sau este mai dezvoltat. Or daca nu facem acest lucru, indirect, prin Primaria Capitalei, in mod direct nu se va intampla niciodata", a adaugat viceprimarul, care pune punctul pe "i".

Primarii de sector, multumiti de bugetul pe 2019

 
Cand Firea a criticat taierea de 25% a bugetului, primarii de sector au contraatacat argumentele primarului general, spunand ca ei sunt multumiti. 
 
Reprezentantii primariilor Sectoarelor 4 si 5 au transmis ca sunt multumiti de bugetul care le-a fost alocat, prin proiectul de buget pentru 2019.

Sectorul 5

 
"Sectorul 5 are cel mai mare buget din istoria sa, cu 53% superior celui din 2018. Anul trecut a continuat neplacuta traditie a anilor 2016 si 2017 in care niciun proiect al Sectorului 5 nu a avut sustinerea concreta nici a primarului general Gabriela Firea si nici a consiliului general- motivul real al excluderii celor 4 consilieri generali nu este nicidecum lupta politica, ci a faptului ca au propus si au votat ca banii cuveniti, conform legii, sectorului 5 (care facuse si solicitarea catre CGMB, avand in vedere ca unitatile de invatamant sunt in proces de reabilitare, valoarea reparatiilor fiind de 180 milioane lei), sa fie altfel repartizati; rezultatul: hotarare CGMB de alocare a 0 lei catre Sectorul 5- am atacat decizia in contencios administrativ", au transmis, intr-un comunicat de presa, reprezentantii Primariei Sectorului 5, condusa de Daniel Florea.

PNL Sector 5: "Daniel Florea minte in privinta bugetului Sectorului 5"

 
Reprezentantii PNL Bucuresti l-au acuzat pe Daniel Florea, primarul Sectorului 5, ca minte atunci cand spune ca Sectorul 5 are cel mai mare buget din istoria sa, cu 53% superior celui din 2018, precizand ca acesta e „expert in organizare de circ si abuzuri”.
 
"Asistam din nou la declaratiile mincinoase ale primarului #ZERO, Daniel Florea. Expert in organizarea de circ si abuzuri, acesta minte din nou, cu nerusinare, cetatenii Sectorului nostru. Ultima minciuna vehiculata de inchipuitul edil vizeaza bugetul-record al Sectorului 5 pe 2019. Este adevarat ca veniturile planificate pentru acest an sunt cele mai mari, din pacate, insa, ele au drept sursa si cel mai mare grad de indatorare a sectorului. Sigur, si slugarnicia fata de Liviu Dragnea inseamna multe promisiuni privind bani de la Guvern, insa exercitiile bugetare ale ultimilor 3 ani dovedesc doar neputinta si ignoranta”, au transmis reprezentantii PNL Bucuresti, printr-un comunicat de presa.

Sectorul 4

 
De asemenea, primarul Sectorului 4, Daniel Baluta, a transmis ca este multumit de proiectul de buget pe 2019 si de banii care i-au fost alocati.
 
"Avand in vedere ultimele informatii vehiculate public cu privire la constructia bugetului de stat pentru anul 2019, primarul sectorului 4, Daniel Baluta, considera ca modul in care a fost gandit proiectul de buget aduce sperante locuitorilor sectorului 4, care asteapta de aproape 30 de ani sa poata reduce diferentele de dezvoltare a comunitatii, raportat la situatia economica a celorlalte sectoare ale Capitalei.
 
Potrivit edilului, bugetul construit de Executivul condus de Viorica Dancila va combate polarizarea Municipiului Bucuresti si va oferi fiecarui sector oportunitati egale in privinta accesului la resurse financiare atat de necesare marilor proiecte de investitii", a transmis Daniel Baluta, printr-un comunicat de presa.
 
Baluta sustine ca bugetul a fost proiectat pentru a aduce beneficii Capitalei.
 
"In calitate de primar al sectorului 4, consider ca formula in care a fost construit bugetul Municipiului Bucuresti pentru anul 2019 este una menita sa combata polarizarea acestui oras, intrucat, din nefericire, ultimii 30 de ani au produs un decalaj de dezvoltare extrem de mare intre sectoarele 1, 2, 3 pe deoparte, si 4, 5 si 6 pe de alta parte. Faptul ca, potrivit proiectului de buget, venitul pentru fiecare locuitor al sectorului 4 va fi mare decat anul trecut, va permite comunitatii noastre sa se dezvolte. Astfel, Primaria Sectorului 4 va fi capabila sa:
 
- sa poata crea o retea de scoli-licee-gradinite cu cladiri sigure si bine dotate;
- sa poata sprijini cetatenii in privinta reabilitarii termice a blocurilor (discutam despre un numar de peste 150.000 de apartamente, adica despre peste 150.000 de familii care au mare nevoie de ajutor in acest sens);
- sa poata crea o infrastructura medicala moderna in sectorul 4;
- sa poata asigura masuri suplimentare de mentinere a sigurantei cetatenilor;
 
- sa poata crea posibilitatea dezvoltarii unor facilitati economice, sociale si culturale specifice unei capitale europene a anului 2019;
- sa poata sprijini pe toti cei aflati in nevoie, prin asigurarea bunei functionari a unitatilor de asistenta sociala, respectiv prin plata adecvata a indemnizatiilor persoanelor cu handicap si a asistentilor maternali;
- sa poata stimula aparitia unor investitii de anvergura si in aceasta parte a orasului, astfel incat standardul de viata al comunitatii noastre sa cunoasca o crestere accentuata, crestere pe care oamenii o asteapta de 30 de ani.
 
Prin urmare, consider ca masurile promovate de guvernul Dancila nu fac altceva decat sa sprijine dezvoltarea rapida a sectorului 4, parte importanta a Municipiului Bucuresti", a explicat Baluta.
 
Edilul Sectorului 4 a facut un apel la adresa colegilor sai primari din Bucuresti, pe care ii roaga sa sprijine activ Cabinetul Dancila si sa faca tot ce le sta in putere pentru ca, in Parlament, proiectul de buget sa fie votat in regim de urgenta.
 
"Am intrat deja in a doua luna acestui an, iar lipsa unui buget aprobat ne face pe toti cei alesi de oameni sa lucram in folosul lor, sa batem pasul pe loc. Consider ca este timpul sa realizam ca nimic altceva nu conteaza mai mult decat interesul celor care, in urma cu doi ani si jumate, ne-au acordat increderea lor, fiind convinsi sa le putem schimba viata in bine. Acum, avem datoria sa aratam ca am meritat votul lor si ca pentru binele bucurestenilor, vom reusi sa trecem peste orice fel de neintelegeri!", a conchis Baluta.
 

Sectorul 6

 
La randul sau, Gabriel Mutu, presedinte PSD Bucuresti si primar al sectorului 6, o contrazice pe Gabriela Firea si spune ca alocarile de la buget catre autoritatile locale sunt corecte, fiind pentru prima data cand acesti bani nu se mai risipesc, prin bugetul Capitalei, pe concerte si targuri ale Gabrielei Firea.
 
"Este pentru prima oara cand sectoarele Municipiului Bucuresti sunt finantate corect si se vor dezvolta unitar! Impozitele pe venit, achitate de bucuresteni se intorc in investitiile pe care le desfasoara primariile de sector. Acum vin bani in plus pentru cetateni, repartizati direct bucurestenilor si nu exista taieri de fonduri pentru bugetele locale.
 
Guvernul Romaniei aloca, incepand cu acest an, peste 1,1 miliarde de lei de la Bugetul de stat pentru fondurile necesare dezvoltarii investitiilor locale. Este pentru prima data cand acesti bani nu se mai risipesc prin bugetul Capitalei, pe concerte, targuri, spectacole si alte evenimente de acest tip, efectuate de Gabriela Firea", transmite Gabriel Mutu, presedinte PSD Bucuresti si primar al sectorului 6.
 
Acesta mai precizeaza ca propunerea transferarii fondurile din impozitul pe venit inapoi catre cetateni, direct prin intermediul autoritatilor locale a fost asumata de toti primarii celor sase sectoare ale Capitalei si inaintata ministrului de finante.

Sectorul 1

 
"Primarul sectorului 1, a carui semnatura nu apare pe aceasta scrisoare a transmis ca sprijina aceasta decizie, pentru dezvoltarea unitara a sectoarelor. Cetatenii au nevoie de investitii locale, in reabilitarea termica a imobilelor de locuit, in modernizarea scolilor si a strazilor, in amenajarea parcurilor si a domeniului public, dar si pentru multe alte proiecte durabile. Toate acestea sunt cunoscute cel mai bine de primarii de sector, care sunt apropiati comunitatilor pe care le administreaza. Decizia Guvernului vine, astfel, in beneficiul celor care isi doresc transparenta totala in administrarea banului public si in investitiile de durata pentru Bucuresti", mai spune Gabriel Mutu.

Promisiuni si iar promisiuni, dar cum s-au cheltuit banii anul trecut?

 

Oricat de multe promisiuni ar face primariile de sector si PMB in 2019, pentru a ne face o idee despre cat de veridice sunt acestea, ar trebui sa aruncam un ochi pe experientele din trecut.

Pe ce au cheltuit edilii locali fondurile din 2018? Ei bine, numai concertul de Revelion din Piata George Enescu a costat 2 milioane de lei.

Peste 2 milioane de lei pentru concertul de Revelion. Fara onorariile artistilor

 
Primaria Bucuresti a pus la bataie, prin Centrul de Proiecte Culturale ARCUB, 1 990 000 de lei pentru organizarea revelionului bucurestenilor din Piata George Enescu, iar banii nu includ si onorariile artistilor care au concertat in piata. 
 

Peste 1,5 milioane de lei pentru Targul de Craciun din Piata Constitutiei

 
Pentru Targul de Craciun care a avut loc in Piata Constitutiei, in perioada 1-27 decembrie, cei de la CREART (Centrul de Valorificare a Traditiei si Credintei Populare) au fost darnici si i-au oferit firmei Multimedia Film SRL nu mai putin de 1 550 000 de lei. Banii s-au dus pe montarea si demontarea casutelor de mestesugari, realizarea unui brad decorativ pe structura metalica si decorarea lui cu instalatii led, globuri, ghirlande si stele, pe realizarea unor porti de intrare, o casuta pentru Mos Craciun, o sigla luminoasa pentru casuta Mosului si tot felul de decoratiuni de sezon.
 
Pentru inchirierea patinoarului din Piata Constitutiei, CREART a alocat 195 750 de lei, iar pentru caruselul Merry Go Round, care, probabil, este piesa de rezistenta, s-au mai dat inca 150 de mii de lei. In SEAP nu sunt trecute, insa, si onorariile artistilor. CREART a mai cheltuit 52 735 de lei pe un car alegoric, tot felul de instalatii luminoase, braduti, sanii, perdele si reni artificiali.
 

Compania Municipala de Agrement a cheltuit 1,1 milioane de lei

 
Aceasta este una dintre companiile nou-infiintate de Primaria Municipiului Bucuresti la care este actionar. Odata actul constitutiv creat, angajatii s-au apucat de cumparaturi .. exotice. Cineva a avut ideea sa inchirieze, la pachet, o sanie si un ren si s-a ingrijit sa precizeze ca renul este „real”. Daca esti curios si vrei sa ai si tu asa ceva acasa si sa te dai mare la vecini, trebuie sa scoti din buzunar 4 155 de lei si sa apelezi la firma ACE AD MEDIA SRL. In 2016 compania asta avea zero angajati.
 
Ca sa fie bucurestenii fericiti, Compania Municipala de Agrement a alocat 127 980 de lei pentru spectacole de magie si de teatru pigmentate cu personaje animate si mascote specifice sarbatorilor de iarna.
 
Alti 58 mii de lei s-au cheltuit pe patru spiridusi din polistiren, pe cornete din fier, pe un tron cu baldachin si pe 12 ghirlande din crengi de brad cu decoratiuni din polistiren pictat. Achizitiile astea s-au facut de la firma Vasistem Media Prod SRL. Ultimele date financiare despre aceasta entitate sunt din 2015, cand avea un singur angajat.
 

Pentru evenimentul "Craciunul Copiilor” care s-a desfasurat in Parcul Kisselef in perioada 15 – 17 decembrie, Teatrul Ion Creanga a alocat o suma impresionanta, de 900 000 de lei.

Pentru evenimentul „Craciunul Copiilor” care s-a desfasurat in Parcul Kisselef in perioada 15 – 17 decembrie, Teatrul Ion Creanga a alocat o suma impresionanta. In total, institutia asta a cheltuit 900 de mii de lei pentru evenimentele de sarbatori.
 
Robert Negoita, primarul Sectorului 3, a scos din visterie, cu ocazia sfarsitului de an, 750 mii de lei, distribuiti astfel: 235 mii de lei pentru un concert de Craciun, 265 mii de lei pentru distractia de Revelion si 250 mii de lei pentru amenajarea si inchirierea unui patinoar.
 
La Sectorul 5, prin Centrul Cultural si de Tineret „Stefan Iordache”, primaria a platit iarna aceasta 36 mii de lei pe servicii artistice, 37 mii pe servicii de divertisment si 247 mii de euro la formatii artistice si la diversi cantareti. Firmele care au castigat aceste licitatii sunt Arena Events si Produktiv Assets. In total aproximativ 320 000 de lei.
 
Evident, acestea nu au fost toate evenimentele pe care primariile au aruncat banii pe fereastra de Sarbatori, dar am ales aceasta perioada pentru ca nu au trecut mult de la aceste risipe si e greu de crezut ca intre timp i-a venit cuiva mintea la cap.

Citeste siGuvernul Dancila, considerat NELEGITIM de diplomatii europeni care refuza dialogul cu Romania

Senior Editor Manager.ro

Ultimele NOUTATI

Preturile apartamentelor urca vertiginos. Cat a ajuns sa coste o garsoniera de 40 mp in Bucuresti?
Imobiliare

Preturile apartamentelor urca vertiginos. Cat a ajuns sa coste o garsoniera de 40 mp in Bucuresti?

today11 Dec. 2024
Alt val de scumpiri loveste buzunarul romanilor, fix inainte de Sarbatori. Anunt oficial
Economie

Alt val de scumpiri loveste buzunarul romanilor, fix inainte de Sarbatori. Anunt oficial

today11 Dec. 2024
Statul te taie de la portie, de la 1 ianuarie 2025. Iata cine pierde bani si ce beneficii dispar
Economie

Statul te taie de la portie, de la 1 ianuarie 2025. Iata cine pierde bani si ce beneficii dispar

today11 Dec. 2024
Cum sa-ti modernizezi locuinta cu intrerupatoare smart? Confort si control
Life Style

Cum sa-ti modernizezi locuinta cu intrerupatoare smart? Confort si control

today11 Dec. 2024
Coalitia pro-europeana se pregateste sa preia fraiele Puterii. Ce planuri au liderii PNL, PSD, USR si UDMR
Ultima ora

Coalitia pro-europeana se pregateste sa preia fraiele Puterii. Ce planuri au liderii PNL, PSD, USR si UDMR

today11 Dec. 2024
Romania, la egalitate cu Luxemburg la numarul de bugetari pe mia de locuitori. In Luxemburg salariul minim sare de 2.500 euro/luna
Economie

Romania, la egalitate cu Luxemburg la numarul de bugetari pe mia de locuitori. In Luxemburg salariul minim sare de 2.500 euro/luna

today11 Dec. 2024
8 joburi care sunt in pericol din cauza inteligentei artificiale in Romania
Companii

8 joburi care sunt in pericol din cauza inteligentei artificiale in Romania

today11 Dec. 2024
13 dintre cele mai proaste sfaturi pe care le primesti ca proaspat investitor la bursa
Business

13 dintre cele mai proaste sfaturi pe care le primesti ca proaspat investitor la bursa

today11 Dec. 2024
E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit. Zilnic in Inboxul tau.

Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare, Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT Raportul Special:

"E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform cuRegulamentul UE 679/2016

Partenerii nostri

Te-ar putea interesa si

Statul te taie de la portie, de la 1 ianuarie 2025. Iata cine pierde bani si ce beneficii dispar
Economie

Statul te taie de la portie, de la 1 ianuarie 2025. Iata cine pierde bani si ce beneficii dispar

today11 Dec. 2024
Cum sa-ti modernizezi locuinta cu intrerupatoare smart? Confort si control
Life Style

Cum sa-ti modernizezi locuinta cu intrerupatoare smart? Confort si control

today11 Dec. 2024
Coalitia pro-europeana se pregateste sa preia fraiele Puterii. Ce planuri au liderii PNL, PSD, USR si UDMR
Ultima ora

Coalitia pro-europeana se pregateste sa preia fraiele Puterii. Ce planuri au liderii PNL, PSD, USR si UDMR

today11 Dec. 2024
Romania, la egalitate cu Luxemburg la numarul de bugetari pe mia de locuitori. In Luxemburg salariul minim sare de 2.500 euro/luna
Economie

Romania, la egalitate cu Luxemburg la numarul de bugetari pe mia de locuitori. In Luxemburg salariul minim sare de 2.500 euro/luna

today11 Dec. 2024

Aboneaza-te la
Newsletterul Gratuit.
Zilnic in Inboxul tau.

Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole
despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare,
Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT
Raportul Special
"E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform cu Regulamentului UE 679/2016
x