Proprietarii French Bakery vor inaugura restaurantul Negresco in Centrul Vechi al Capitalei
french bakerycentrul vechirestaurantnegrescoproiectfranciza
Investitorii care detin lantul de cafenele si restaurante French Bakery au anuntat ca in luna octombrie, in Centrul Vechi al Bucurestiului va rasari un nou restaurant: NEGRESCO.
Negresco se va invecina cu restaurantul Caru cu Bere de pe strada Stavropoleus, informeaza
romania-insider.com.
Investitorul roman Lucian Manu, actionar majoritar in cadrul proiectului, sotia sa, Ioana Forsea si fratele sau Dinu Cismarescu, care detin French Bakery, au cumparat o cladire istorica din Centrul Vechi. Imobilul a fost restaurat in ultimele 18 luni. Arhitectul responsabil pentru proiectul Negresco este Serban Sturdza, care a lucrat si la restaurarea vilei Carturesti.
Lucian Manu, Dan Cismarescu si Tony Belizarie mai detin in Bucuresti restaurantul Balthazar, deschis in anul 2001. Grupul format din Manu, Dinu Cismarescu si Serban Cismarescu administreaza totodata fabrica de mobila Innova.
Lucian Manu si fratii sai, Dinu si Serban Cismarescu sunt fii poetului si eseistului Emil Manu. Cei trei au la baza meseria de doctor - doi au absolvit Medicina iar cel mai tanar, Serban, Stomatologia. Totusi, niciunul dintre cei trei frati nu practica in acest moment medicina.
French Bakery dispune de noua unitati in Bucuresti, detinute in mod direct de antreprenorii mentionati si doua in sistem de franciza. O franciza French Bakery costa 10.000 de euro, reprezentand taxa initiala, in timp ce investitia totala in unitate incepe de la 50.000 de euro.