Restrictii in Bucuresti in timpul vizitei Sanctitatii Sale Papa Francisc

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Restrictii in Bucuresti in timpul vizitei Sanctitatii Sale Papa Francisc
Restrictii in Bucuresti in timpul vizitei Sanctitatii Sale Papa Francisc
de Vlad Strunescu la 29 Mai. 2019
Urmareste-ne pe Google News
vizita papa romaniavizita papa bucurestievenimente papa bucurestirestrictii trafic

Avand in vedere sosirea la Bucuresti, pe 31 mai, a Sanctitatii Sale Papa Francisc, eveniment care face parte din vizita apostolica a Suveranului Pontif in Romania, pe teritoriul capitalei va functiona un plan integrat de securitate de cel mai inalt grad, considerat ca identic cu cel presupus de o vizita a presedintelui SUA.

Vizita de trei zile a Papei Francisc vine la doua decenii dupa cea a Papei Ioan Paul al II-lea si este a doua calatorie apostolica a unui Suveran Pontif in Romania.
 
Primaria Capitalei a luat masuri, prin directiile de specialitate:
 
- Politia Locala va suplimenta numarul echipajelor din teren atat pentru fluidizarea traficului, cat si pentru asigurarea ordinii si sigurantei publice, in special in zonele foarte aglomerate. Sunt mobilizati aproximativ 400 de politisti locali.
 
- Echipe mobile ale Directiei Generale de Asistenta Sociala a Municipiului Bucuresti vor fi permanent pe teren, si vor distribui apa plata in zonele unde vor avea loc manifestarile si vor acorda sprijin tuturor celor care vor avea nevoie.
 
- Administratia Spitalelor si Serviciilor Medicale Bucuresti a adoptat un plan de masuri pentru cele 19 spitale pe care le administreaza, ce se va aplica chiar de joi, 30 mai.
 
Astfel, in toate unitatile spitalicesti administrate de ASSMB se va asigura serviciul de garda consolidat cu garda de specialitate, iar echipe mixte ASSMB-spitale vor coordona activitatile 24/24 ore.
 
- Se va suplimenta numarul operatorilor de salubritate si vor fi amplasate 250 de toalete ecologice in zonele aglomerate.
 
 
Credinciosii vor putea urmari slujba pe mai multe ecrane
 
Credinciosii care nu si-au rezervat locuri in catedrala vor putea urmari slujba pe cele trei ecrane ce vor fi instalate langa catedrala Sf. Iosif. Alte doua ecrane vor fi amplasate pe Calea Victoriei, doua in Piaţa George Enescu si doua ecrane in Piata Revolutiei, la Memorialul Renasterii.
 
 
Restrictii de circulatie
 
Avand in vedere afluxul foarte mare de pelerini si turisti care vor veni in Capitala, autoritatile estimand un numar de aproximativ 50.000 de persoane - pe durata vizitei, pe teritoriul Capitalei functioneaza planul integrat de securitate pentru vizitele oficiale ale sefilor de stat. Sunt mai multe locatii pentru care institutiile abilitate au stabilit restrictii majore de acces si circulatie, in special in zonele Palatul Patriarhiei Ortodoxe Romane, Noua Catedrala Ortodoxa a Neamuluisi Catedrala Romano-Catolica Sfantul Iosif.
 
Va prezentam restrictiile de trafic din Capitala, aprobate in cadrul Comisiei de Avizare a Adunarilor Publice:
 
Incepand cu data de 30 mai 2019, ora 18.00 se vor interzice opririle si stationarile vehiculelor, in urmatoarele zone: zona Fantana Miorita, alveolele Kiseleff din zona Monumentului Infanteristului, PiataVictoriei parcarea TNT, Calea Victoriei intre Piata Victoriei si Bd. Regina Elisabeta, Bd. Regina Elisabeta (inclusiv alveolele destinate parcarilor), Piata Mihail Kogalniceanu, Bd. Eroilor, Bd. Eroii Sanitari, Bd. Marinescu intre Sos. Cotroceni si Piata Eroilor, Bd. Stirbei Voda intre Calea Plevnei si str. Berzei (banda I catre str. Luterana), str. Constantin Stahi (incepand cu data de 30 mai 2019, ora 08.00, pana la data de 02 iunie 2019, ora 10.00), Piata Papa Ioan Paul al II-lea, Bd. Schitu Magureanu (stanga/dreapta), Splaiul Independentei intre Pod Izvor si Pod Serban Voda, str. Vasile Parvan, str. Berzei intre Calea Plevnei si str. Stirbei Voda, str. Stirbei Voda intre str. Berzei si Calea Victoriei.
 
 
1. Eveniment Palatul Cotroceni
 
- intre orele 11.30 – 13.30, se vor aplica urmatoarele restrictii de trafic auto dupa cum urmeaza: Bd. Marinescu, intre Sos. Cotroceni si Piata Eroilor;
 
- incepand cu data de 30 mai 2019, orele 20.00, se va interzice oprirea si stationarea autovehiculelor pe Bd.Marinescu, Sos.Geniului parcarea adiacenta Palatului Cotroceni si Platoul Academiei Militare (Piata Eroilor).
 
 
2. Nuntiatura Apostolica
 
In perioada 30 mai 2019 – 02 iunie 2019, se vor aplica urmatoarele restrictii de trafic auto pe str. Pictor Stahi, Piateta Papa Ioan Paul al II-lea precum si interzicerea opririlor si stationarea vehiculelor pe Bd. Schitu Magureanu intre Constantin Stahisi str. Stirbei Voda.
 
In perioada 30 mai 2019, ora 18.00 – 31 mai 2019, ora 21.00 pe Bd. Schitu Magureanu intre Splaiul Independentei si str. Stirbei Voda, precum si pe str. Stirbei Voda intre str.Popa Tatu si str. Luterana, se va interzice oprirea si stationarea autovehiculelor.
 
Incepand cu data de 30 mai 2019, ora 20.00 pana pe data de 02 iunie 2019, ora 12.00, se va interzice oprirea si stationarea vehiculelor pe Intrarea Aurora.
 
3. Activitate Catedrala Patriarhala Patriarhia Romana (Arhiepiscopia Bucurestilor) si Arhiepiscopia Romano – Catolica de Bucuresti
 
In data de 29 mai 2019, incepand cu ora 22.00, se interzic opririle si stationarile vehiculelor pe Aleea Colina Bucuriei, Str.Bibescu Voda, Splaiul Unirii - zona Horoscop, Bd. Unirii si Piata Unirii.
 
De asemenea, vor fi restrictionate opririle si stationarile pe Bd. Unirii, intre Bd. Regina Maria si Piata Constitutiei, ambele sensuri; in Piata Constitutiei inclusiv cele doua bretele; Bd. Libertatii intre Bd. Natiunile Unite si rondul George Cosbuc; Bd. Natiunile Unite intre Bd. Libertatii si str. Izvor; Calea 13 Septembrie, intre Bd. Libertatii si str. Tudor Vladimirescu/Panduri; Piata Arsenalului; str. Izvor; str. Hasdeu; cele doua bretele de acces catre sediul Academiei Romane de pe Calea 13 Septembrie; str. Dr. Staicovici si Dr. Vitzu pe o portiune de 50 de metri dela intersectiile cu str. Izvor.
 
4. Catedrala Mantuirii Neamului
 
In perioada 30 mai 2019, ora 20.00 – 31 mai 2019, ora 21.00, se interzice oprirea si stationarea autovehiculelor in Piata Arsenalului, str. Izvor, Bd. Natiunile Unite.
 
5. Catedrala Sfantul Iosif
 
Incepand cu data de 28.05.2019, ora 20.00, vor fi interzise opririle si stationarile in scuarul situat la intersectia str. Berthelot cu str. Luterana.
 
In perioada 30 mai 2019, ora 08.00 – 31 mai 2019, ora 22.00, vor fi interzise opririle si stationarile vehiculelor pe str. Banului intre Budisteanu si Calea Victoriei. Totodata, se va restrictiona traficul rutier pe str. Banului, incepand cu ora 20.00 pana pe 31 mai 2019, ora 22.00.
 
Incepand cu data de 29.05.2019, ora 20.00, se vor interzice opririle si stationarile pe str. Luterana, intre str. Berthelot si str. Stirbei Voda; str. Berthelot intre Spiru Haret si Calea Victoriei, str. General Budisteanu intre str. Berthelot si str. Calea Grivitei, str. Theodor Aman, str. Spiru Haret, intrarea Sfantul Sava.
 
Incepand cu data de 30 mai 2019, ora 20.00, parcarea situata pe str. George Enescu cu Calea Victoriei doar in zona locurilor publice de parcare precum si parcarea situata in dreptul Palatului Stirbei Voda in zona intersectiei cu Calea Grivitei vor fi eliberate.
 
Incepand cu data de 30 mai 2019, ora 19.00, se va interzice oprirea si stationarea vehiculelor in parcarea Salii Palatului precum si pe breteaua Kretzulescu precum si pe breteaua Stirbei (Auditorium); pe str. Ion Campineanu intre str.Luterana si str. Walter Maracineanu.
 
5. Piata George Enescu
 
Incepand cu data de 30 mai 2019, ora 07.00, vor fi eliberate urmatoarele parcari:
 
- parcarile de pe str. Benjamin Franklin intre Calea Victoriei si str. Nicolae Golescu;
 
- breteaua care face legatura intre str. Benjamin Franklin si str. Episcopiei, pe str. Constantin Esarcu;
 
- parcarea din zona Episcopiei cu str. George Clemenceau precum si pe str. Episcopiei pana pe Calea Victoriei, str. Valter Maracineanu (Aleea Biserica Kretzulescu) de la Calea Victoriei pana pe Ion Campineanu, str. Stirbei Voda breteaua adiacenta de la intersectia Lutherana pana pe Calea Victoriei;
 
- parcarea aferenta Salii Palatului, str. Dem I. Dobrescu intre str. Boteanu si Calea Victoriei (aceasta va fi eliberata incepand cu data de 28 mai 2019, ora 20.00);
 
- parcarea de pe str. Academiei intre Ion Campineanu si Dem I. Dobrescu adiacent Monumentului Renasterii.
Jurnalist Manager.ro

Ultimele NOUTATI

ANAF se pregateste de controale masive in aceste magazine: ce marfa atrage inspectorii la usa ta
Ultimele stiri economice

ANAF se pregateste de controale masive in aceste magazine: ce marfa atrage inspectorii la usa ta

today19 Apr. 2024
Cum poti ajunge sa fii raportat in Biroul de Credit si sa te refuze toate bancile: exemple clare de situatii
Economie

Cum poti ajunge sa fii raportat in Biroul de Credit si sa te refuze toate bancile: exemple clare de situatii

today19 Apr. 2024
De la ce varsta nu mai ai voie sa ceri bani de la parinti: e rusinos
Economie

De la ce varsta nu mai ai voie sa ceri bani de la parinti: e rusinos

today19 Apr. 2024
Cum se foloseste corect un card de credit, pentru cumparaturi, ca sa nu ajungi sa platesti dobanzi uriase
Comunicate

Cum se foloseste corect un card de credit, pentru cumparaturi, ca sa nu ajungi sa platesti dobanzi uriase

today19 Apr. 2024
Tichete gratis de la stat pentru masa de Paste. Doar o cerere e necesara si banii vin la usa prin postas
Ultima ora

Tichete gratis de la stat pentru masa de Paste. Doar o cerere e necesara si banii vin la usa prin postas

today19 Apr. 2024
Kovesi, sefa EPPO, a dat ordin sa se faca perchezitii la niste functionari publici din Romania: ar fi furat 160.000 de euro din fonduri europene
Ultima ora

Kovesi, sefa EPPO, a dat ordin sa se faca perchezitii la niste functionari publici din Romania: ar fi furat 160.000 de euro din fonduri europene

today19 Apr. 2024
ANAF incepe sa dea amenzi de 8.000 - 10.000 lei din octombrie 2024: pe lista neagra sunt comerciantii, ce urmareste Fiscul
Economie

ANAF incepe sa dea amenzi de 8.000 - 10.000 lei din octombrie 2024: pe lista neagra sunt comerciantii, ce urmareste Fiscul

today19 Apr. 2024
Sfaturi de econonomisire pentru romanii cu salarii si pensii mici: cum sa-ti gestionezi corect bugetul lunar
Banii tai - sectiune de educatie financiara

Sfaturi de econonomisire pentru romanii cu salarii si pensii mici: cum sa-ti gestionezi corect bugetul lunar

today19 Apr. 2024
E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit. Zilnic in Inboxul tau.

Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare, Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT Raportul Special:

"E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Partenerii nostri

Te-ar putea interesa si

De la ce varsta nu mai ai voie sa ceri bani de la parinti: e rusinos
Economie

De la ce varsta nu mai ai voie sa ceri bani de la parinti: e rusinos

today19 Apr. 2024
Cum se foloseste corect un card de credit, pentru cumparaturi, ca sa nu ajungi sa platesti dobanzi uriase
Comunicate

Cum se foloseste corect un card de credit, pentru cumparaturi, ca sa nu ajungi sa platesti dobanzi uriase

today19 Apr. 2024
Tichete gratis de la stat pentru masa de Paste. Doar o cerere e necesara si banii vin la usa prin postas
Ultima ora

Tichete gratis de la stat pentru masa de Paste. Doar o cerere e necesara si banii vin la usa prin postas

today19 Apr. 2024
Kovesi, sefa EPPO, a dat ordin sa se faca perchezitii la niste functionari publici din Romania: ar fi furat 160.000 de euro din fonduri europene
Ultima ora

Kovesi, sefa EPPO, a dat ordin sa se faca perchezitii la niste functionari publici din Romania: ar fi furat 160.000 de euro din fonduri europene

today19 Apr. 2024

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit.
Zilnic in Inboxul tau.

Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare, Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT Raportul Special:

"E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
x