Reteta dezastrului
tirania medicaladezastru covid19record cazuri covid19reteta dezastru
Noul coronavirus continua sa se raspandeasca in intreaga lume. Pe 30 august, India raporta nu mai putin de 78.761 de noi cazuri de COVID-19, intr-o singura zi, depasind precedentul record, stabilit pe 17 iulie, de SUA (77.638 noi cazuri).
Recorduri zilnice au fost consemnate, recent, si in Ungaria, Israel, Franta si Romania.
In Statele Unite ale Americii, numarul total de cazuri a depasit sase milioane, iar cel al deceselor cauzate de COVID-19 a trecut de 180.000, SUA ramanand cea mai afectata tara din lume.
Urmeaza Brazilia (93.563 de decese si 2.707.877 de cazuri), Mexic (47.472; 434.193 cazuri), Marea Britanie (46.193; 303.952 cazuri) si India (37.364; 1.750.723 cazuri).
De cand, la sfarsitul lunii decembrie a anului trecut, biroul din China al Organizatiei Mondiale a Sanatatii a semnalat aparitia bolii, in total, pandemia de COVID-19 a facut cel putin 843.149 de morti in intreaga lume.
In acelasi timp, peste 25 de milioane de cazuri au fost diagnosticate oficial in 196 de tari si teritorii, dintre care 16.178.500 sunt considerate vindecate, dar totalul cazurilor nu reflecta decat o parte a numarului real, intrucat unele tari testeaza mai mult, altele foarte putin.
Toate acestea l-au determinat pe Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul OMS, sa indemne statele lumii sa mentina restrictiile antiepidemice.
Oficialulu intelege ca multi oameni s-au saturat de restrictii si vor sa revina la normalitate, dar continuarea relaxarii, fara a avea controlul asupra noului coronavirus este o reteta a dezastrului.
"Nicio tara nu poate pretinde ca pandemia s-a terminat. Realitatea este ca virusul se raspandeste cu usurinta. Deschiderea fara control este o reteta a dezastrului", a spus Ghebreyesus. Atat de satui sunt unii de pandemie, incat, weekendul trecut, au iesit in strada.
La Londra, vreo mie de persoane adunate in Trafalgar Square au cerut ceea ce ei numesc “incheierea tiraniei medicale”. La Paris, cateva sute de persoane au protestat impotriva portului obligatoriu al mastii, masura despre care cred ca nu are nicio justificare medicala. Berlinezii au fost cei mai multi (20.000) si mai suparati. Au indemnat la rezistenta si au scandat ca ei sunt poporul care apara libertatile fundamentale.
Asadar, nu numai in Romania, unde analfabetismul functional e-n floare, exista… opinii cu privire la tirania medicala.
Drepturi si libertati cetatenesti? Probabil ca nu exista constitutie care apara drepturile si libertatile fundamentele care sa nu prevada accesul la ingrijiri medicale, asa cum nu existau nici constitutii, nici ingrijiri medicale acum cateva sute de ani.
Slava Domnului, nu suntem nici in timpul ciumei bubonice, cand oamenii nici macar nu stiau ce i-a lovit, nu stiau nici ce anume se transmite, nici cum se transmite, adica prin intepaturile de purici purtati de sobolani.
In secolul al XIV-lea, cea mai mare epidemie de ciuma bubonica a sters o treime din populatia Europei.
Ati fi vrut sa traiti atunci, cand nu exista… tiranie medicala? Cand leacurile erau mai mult babesti, cand nu existau vaccinul, antibioticele, penicilina; cand nu existau nici macar canalizarea si nici divina combinatie de apa cu sapun?
In loc sa zicem "merci" sau "danke" sau "multumesc" ca ne bucuram de stiinte medicale, ca toate statele importante fac tot posibilul sa punan-n fiole un vaccin sau un leac, oamenii manifesteaza impotriva... tiraniei medicale.
Confunda noul coronavirus cu inamicii… conventionali, cand, in cel mai evident mod, SARS-CoV-2 nu este nici Legea ceaiului, care a generat Revolutia Americana; nu este nici regimul opresiv al lui Ceausescu; nici scumpirea carburantilor si nici reforma sistemului de pensii din Franta care a dus la aparitia Vestelor Galbene, nu este nici Lukasenko, nici Kim Jong-un sau vreun alt lider de regim opresiv, ci un micro-organism care, deocamdata, a schimbat radical viata (si moartea) pe Terra si, care, daca nu este tinut in frau sau eradicat chiar este o reteta pentru dezastru.
Foto: pexels,com