Se da iar drumul angajarilor la stat: in plina criza energetica, zeci de romani vor fi angajati chiar la Ministerul Energiei
angajari la statbugetariministerul energieilocuri de munca la statsistemul public
Se pare ca statul roman are nevoie de mai multi angajati in cadrul Ministerului Energiei. Pentru a le face loc, institutia a elaborat un proiect de Hotarare de Guvern.
Ministerul Energiei angajeaza 60 de persoane
60 de noi posturi vor fi create prin intermediul actului normativ. Cei 60 de angajati vor avea sarcina predilecta de a se ocupa de proiectele cu fonduri europene! Pe acea zona este un deficit de personal, ne spun autoritatile, care trebuie acoperit.
Proiectul de act normativ a fost deja publicat pe site-ul Ministerului si, printre altele, el prevede urmatoarele: "numarul maxim de posturi aprobat pentru aparatul propriu al Ministerului Energiei este de 392 posturi finantate de la bugetul de stat, exclusiv demnitarii si posturile aferente cabinetelor demnitarilor.
Din numarul maxim de posturi, 2 posturi sunt destinate pentru reteaua de reprezentare externa, 1 post la Ambasada Romaniei in Statele Unite ale Americii – Washington D.C. si 1 post la Organizatia pentru Cooperare si Dezvoltare Economica, Paris – Republica Franceza (...)
Astfel, se propune suplimentarea personalului Ministerului Energiei din cadrul Directiei Generale Ajutor de Stat si Fonduri Eropene si a structurilor cu atributii in domeniul serviciului de alimentare cu energie termica in sistem centralizat si in domeniul proiectelor in domeniul gazelor naturale conform celor expuse, cu un numar corespunzator de 60 posturi, de la 332 la 392".
In expunerea de motive, initiatorii proiectului puncteaza mai multe motive care stau la baza acestei masuri. De exemplu, se vorbeste despre deficitul de personal in raport cu gradul de dificultate pe care-l presupune activitatea prestata de angajatii de aici.
"Avand in vedere deficitul de personal de la nivelul acestei structuri, raportat la amploarea si gradul de dificultate al problematicii activitatii, rezulta in mod clar faptul ca necesitatea de suplimentare a personalului este evidenta, masura ce se impune a fi dublata de reorganizarea structurii astfel incat aceasta sa raspunda cu promptitudine si in mod eficient constrangerilor si provocarilor generate de necesitatea accelerarii ritmului de absorbtie a fondurilor europene".
-
"In lipsa unei structuri stabile si cu expertiza de gestionare a programelor investitionale exista un risc considerabil de pierdere a finantarii alocate Romaniei pentru sectorul energetic. Totodata, exista riscul ratarii ultimelor posibilitati de finantare a investitiilor neprioritare (conform clasificarii din legislatia aferenta Fondului pentru modernizare, la aceasta categorie sunt incluse capacitatile pe gaz), in contextul tendintelor tot mai accentuate de concentrare a investitiilor pe resurse regenerabile", se mai arata in nota de fundamentare a proiectului.
Foto: Facebook. Nicolae Ionel Ciuca