15 miliardari care vor sa salveze lumea

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
15 miliardari care vor sa salveze lumea 15 miliardari care vor sa salveze lumea
de Manager.ro la 08 Apr. 2013
Urmareste-ne pe Google News
miliardarifemeiinvestitiibanibill gatesmicrosoft

Averi mari, responsabilitati si mai mari. Asa se comporta miliardarii lumii sau cel putin unii dintre cei mai importanti. In timp ce altii isi investesc banii in masini scumpe, iahturi lungi cat un zgarie-nori sau case cu o suta de camere, altii prefera sa intreprinda actiuni de caritate.

Acestea sunt cerintele industriei tehnologice. Unii sunt foarte generosi, ofera zeci de milioane de dolari - poate chiar sute - catre cauzele lor umanitare. Sumele pe care le furnizeaza catre semenii lor spun multe lucruri despre ei insisi. Ca si cauzele pe care le sustin atat spiritual, cat si material.

1. Larry Ellison: Un leac pentru imbatranire

Ellison traieste ca un mogul, dar asta nu il impiedica sa fie filantrop. El detine Ellison Medical Foundation. “Ne concentram asupra bolilor legate de imbatranire - din motive evidente”, a declarat Ellison. Larry incearca sa vindece boli precum Alzheimer-ul si artrita. Si este generos. Fundatia a oferit 70 de noi granturi, peste 46,5 milioane dolari in ultimul an, scrie Philantropy.com.

2. Bill Gates: Imbunatatirea vietii

Prin intermediul unei donatii de 3,3 miliarde dolari catre Fundatia Bill si Melinda Gates, co-fondatorul Microsoft incearca sa rezolve unele din problemele grave ale lumii. El vrea sa starpeasca saracia si bolile care macina tarile lumii a treia. De asemenea, vrea sa imbunatateasca educatia in aceste tari. Dar unele din cauzele sale sunt mai fundamentale. De exemplu, Gates finanteaza diverse proiecte referitoare la igiena. Fundatia sa a sponsorizat “Reinvent the Toilet”, un concurs de reinventare a conceptului de toaleta ecologica; castigatorii au fost alesi chiar de Bill Gates. Co-fondatorul Microsoft ofera si 100.000 de dolari cercetatorilor care vor inova un nou tip de prezervativ.

3. Paul Allen: Imitarea creierului uman

Paul Allen, celalalt co-fondator miliardar de la Microsoft, este recunoscut pentru stilul sau extravagant, care include detinerea unor echipe sportive, colectii de avioane si muzee. A investit peste 500 milioane de dolari in Allen Institute for Brain Science. Allen doreste descoperirea unor leacuri pentru Alzheimer, boala de care a suferit mama sa. Acesta are si un scop de-a dreptul futurist: replicarea creierului uman si construirea unor androizi.

4. Peter Thiel: Moartea este relativa

Antreprenorul Peter Thiel, care a castigat miliarde de dolari, prin sustinerea Facebook-ului, in zilele sale de pionierat, are propriul proiect “anti-imbatranire”.

El finanteaza o cercetare medicala, care sa ii ajute pe oameni sa traiasca peste 150 de ani. El nu crede ca oamenii trebuie sa “moara” neaparat.

Foundation Thiel sustine numeroase asemenea proiecte stiintifice, precum Singularity Institute (Ray Kurzweil), care dezvolta inteligenta artificiala si Engineered Negligible Senescence (Aubrey de Grey), care sper sa stopeze imbatranirea. Thiel Foundation sustine si proiecte umanitare, precum Comitetul pentru Protejarea Jurnalistilor si Fundatia pentru Drepturile Omului.

5. Lauren Powell Jobs: Copiii saraci merg la facultate

Laurene Powell Jobs, vaduva co-fondatorului Apple, Steve Jobs, are o avere de 10,7 miliarde dolari, mostenita de la sotul ei (reprezentand actiunile de la Apple si Disney). De multi ani, este avocatul reformarii sistemului pentru imigranti - si copiii lor au dreptul sa mearga la scoala. Este cunoscuta pentru College Track, o fundatie nonprofit infiintata in 1997. Aceasta ii ajuta pe copiii saraci sa isi definitiveze liceul si sa mearga la facultate. Laurene detine si Emerson Collective, o fundatie care ofera bani pentru antreprenorii sociali si liderii educationali si sustine Eastern Congo Initiative, ONG-ului actorului si regizorului recompensat cu Premiul Oscar, Ben Affleck.

6. Sergey Brin: Vrea sa vindece Parkinson-ul si promoveaza drepturile omului

Sergey Brin si sotia sa, Anne Wojcicki, sunt binecunoscuti pentru finantarea cercetarilor in domeniul identificarii unor remedii pentru Parkinson. Mama lui Brin are aceasta boala si este posibil ca si co-fondatorul Google sa se confrunte cu teribila afectiune, de-a lungul vietii.

Wojcicki a infiintat 23andMe, un startup care activeaza in domeniul geneticii si a realizat pasi importanti in domeniul vindecarii Parkinson-ului. Cuplul a donat 95 milioane de dolari in anii recenti catre Fundatia Michael J. Fox pentru Cercetare in Domeniul Parkinson-ului (actorul Michael J. Fox sufera de Parkinson).

De asemenea, Brin a investit 190 milioane dolari in vederea rezolvarii unor probleme sociale. El sustine organizatii precum Ashoka, un fond care investeste in startup-uri social; Brin finanteaza, totodata, HRF (Human Rights Foundation) si Tipping Point Community, un ONG care ajuta familiile nevoiase din California de Nord.

7. Jeff Bezos: Stiinta pentru toata lumea

CEO-ul Jeff Bezos este un om bun discret. A donat 10 milioane dolari pentru dezvoltarea “Centrului de Inovatie” al Muzeului de Istorie si Industrie din Seattle. El si sotia sa, MacKenzie, au oferit 15 milioane dolari Universitatii Princeton, pentru cercetarea creierului si 2,5 milioane dolari pentru sustinerea Marriage Equality Campaign.

Acelasi Bezos a investit 42 milioane dolari pentru fabricarea unui ceas urias, care sa “reziste” 10.000 de ani. Parintii lui Bezos, Jackie si Mike, administreaza fundatia caritabila a familiei. Aceasta se concentreaza asupra educatiei si a oferit 10 milioane dolari Centrului de Cercetare a Cancerului Fred Hutchinson din Seattle. Jeff Bezos a devenit de curand investitor la Business Insider.

8. Michael Dell: Medici mai buni, o ingrijire medicala mai buna

Michael Dell este cunoscut drept un filantrop generos. El si sotia sa, Susan, conduc o fundatie caritabila dedicata intrajutorarii copiilor saraci de la orase. In 2013, fundatia sa a donat 50 milioane dolari pentru o noua scoala de medicina in cadrul Universitatii din Texas si alte 10 milioane dolari pentru programe de sanatate din acelasi stat. Miliardarul filantrop Eli Broad l-a desemnat pe Dell ca fiind al doilea cel mai influent “om de bine”, dupa Bill Gates.

9. Marc Benioff: Asistenta medicala pentru copii si bebelusi

Marc Benioff si sotia sa, Lynne, sustin cauzele din orasul lor de suflet, San Francisco. Cea mai mare donatie insumeaza 100 milioane dolari pentru Spitalul pentru Copii Benioff UCSF care are 180 de paturi; acest spital este specializat in chirurgia ultramoderna asupra fetilor. Benioff le sustine si pe mamele care si-au pierdut acoperisul de deasupra capului. El este celebru pentru modelul filantropic 1-1-1-1, in cadrul caruia companiile dedica un procent din profituri, actiuni si timpul angajatilor in scopuri non-profit. Benioff sustine ca modelul sau este diferit de Giving Pledge, in cadrul careia miliardarii acumuleaza avere de-a lungul vietii si apoi o doneaza celor aflati in suferinta.

10. Dustin Moskovitz: Servicii medicale pentru tarile sarace

Dustin Moskovitz, care a fost imbogatit peste noapte de Facebook (in calitate de co-fondator al retelei sociale), are un startup urias, Asana, prin care doreste sa scape lumea de saracie.

Fundatia sa, Good Ventures, ofera bani pentru cauzele recomandate de GiveWell, un ONG administrat de prietena lui Moskovitz, fostul reporter Wall Street Journal, Cari Tuna.

Good Ventures a donat circa 4 milioane dolari pentru multe cauze, inclusiv vaccinuri contra malariei, leacuri pentru viermii paraziti si unele probleme sociale, cum ar fi campaniile de Egalitate in Mariaj.

11. Hasso Plattner: Imbunatatirea tehnologiei prin intermediul designului

Co-fondatorul miliardar al SAP, Hasso Plattner, este pasionat de designul tehnologic. El a investit 35 milioane dolari in Hasso Plattner Institute of Design la Universitatea Stanford. A oferit 265 milioane dolari in scopul cercetarilor din cadrul Hasso Plattner Institute, care se concentreaza asupra designului de software. Sa nu uitam insa de cauzele sociale: a donat milioane de dolari de-a lungul anilor pentru lupta impotriva SIDA si gazduieste strangeri de fonduri pentru combaterea SIDA; petrecerile se desfasoara la resedinta sa de lux, dotata cu un teren de golf, situata in Africa de Sud (o tara greu incercata de boala respectiva).

12. Mark Zuckerberg: Scoli mai bune pentru copiii americani

Co-fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg si sotia sa Priscilla, sunt foarte generosi. Au donat 18 milioane de actiuni Facebook, in valoare de 500 milioane dolari, catre Silicon Valley Community Foundation. In 2012, Zuck s-a situat pe locul II in topul filantropilor, dupa Warren Buffett, potrivit Chronicle of Philantropy. Fundatia sustine educatia si programele de sanatate. In 2010, Zuckerberg a donat 100 milioane de dolari pentru imbunatatirea scolilor din Newark, N.J.

13. David Duffield: Tratamentul uman al animalelor

David Duffield, co-fondatorul miliardar al Workday, iubeste animalele. Fundatia sa, Maddie's Fund's, este denumita dupa cainele familiei, Duffield, un Schnauzer, care a murit in 1997. Duffield sustine multe cauze in zona protectiei animalelor.

14. Sheryl Sandberg: Imbunatatirea vietii femeilor

Sheryl Sandberg se scalda in luminile reflectoarelor ori de cate ori are ocazia. De asemenea, isi promoveaza noua carte, Lean In. Sandberg a donat 430.000 de actiuni Facebook in decembrie 2012, in valoare de 12 milioane dolari. Beneficiarul este necunoscut. Sandberg ajuta femeile si se afla in boardul Women for Women International si V-Day. De asemenea, a contribuit la lansarea diviziei filantropice a Google, Google.org.

15. Pierre si Pam Omidyar: Salvarea copiilor bolnavi

Fondatorul eBay, Pierre Omidyar si sotia sa, Pam, sunt cunoscuti pentru actele umanitare. Pam este presedinta HopeLab, un ONG din Redwood City, California, care dezvolta tehnologii medicale pentru copiii foarte bolnavi. Cuplul a donat in 2011 circa 74,5 milioane dolari in scopuri caritabile. HopeLab a fost unul din marii beneficiari. Banii au ajuns si la Humanity United, un grup umanitar care militeaza pentru abolirea sclaviei (chiar si in secolul 21, sclavia inca mai exista, in unele parti ale lumii).

Ultimele NOUTATI

Ce trebuie sa faci daca ti-a expirat permisul de conducere: reguli 2024
Noutati auto 2022 - stiri din domeniul auto

Ce trebuie sa faci daca ti-a expirat permisul de conducere: reguli 2024

today18 Apr. 2024
Cum poti sa incepi sa investesti la Bursa de Valori Bucuresti
Financiar-Bancar

Cum poti sa incepi sa investesti la Bursa de Valori Bucuresti

today18 Apr. 2024
Nichita Stanescu - o noua carte a marelui poet apare dupa 40 de ani de la moartea sa - De dor de sufletul lui Andersen
Cultura generala

Nichita Stanescu - o noua carte a marelui poet apare dupa 40 de ani de la moartea sa - De dor de sufletul lui Andersen

today18 Apr. 2024
GHID FISCAL. Noi reguli de la ANAF pentru persoanele fizice care inchiriaza sau subinchiriaza bunuri mobile si imobile: cum se calculeaza taxele catre stat
Ultimele stiri economice

GHID FISCAL. Noi reguli de la ANAF pentru persoanele fizice care inchiriaza sau subinchiriaza bunuri mobile si imobile: cum se calculeaza taxele catre stat

today18 Apr. 2024
Primele semne clare de criza in imobiliare incep sa apara: raport oficial de la o institutie a statului
Imobiliare

Primele semne clare de criza in imobiliare incep sa apara: raport oficial de la o institutie a statului

today18 Apr. 2024
Idei de activitati care-ti aduc bani de acasa: iti trebuie doar un calculator, internet si un card bancar pe care sa ti se vireze banii
Banii tai - sectiune de educatie financiara

Idei de activitati care-ti aduc bani de acasa: iti trebuie doar un calculator, internet si un card bancar pe care sa ti se vireze banii

today18 Apr. 2024
Cele mai grave greseli la volan: aceste gesturi duc anual la mii de decese
Noutati auto 2022 - stiri din domeniul auto

Cele mai grave greseli la volan: aceste gesturi duc anual la mii de decese

today17 Apr. 2024
Verificari obligatorii la masina, cand vine vara: nu mai amana vizita la service
Noutati auto 2022 - stiri din domeniul auto

Verificari obligatorii la masina, cand vine vara: nu mai amana vizita la service

today17 Apr. 2024
E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit. Zilnic in Inboxul tau.

Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare, Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT Raportul Special:

"E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Partenerii nostri

Te-ar putea interesa si

Nichita Stanescu - o noua carte a marelui poet apare dupa 40 de ani de la moartea sa - De dor de sufletul lui Andersen
Cultura generala

Nichita Stanescu - o noua carte a marelui poet apare dupa 40 de ani de la moartea sa - De dor de sufletul lui Andersen

today18 Apr. 2024
GHID FISCAL. Noi reguli de la ANAF pentru persoanele fizice care inchiriaza sau subinchiriaza bunuri mobile si imobile: cum se calculeaza taxele catre stat
Ultimele stiri economice

GHID FISCAL. Noi reguli de la ANAF pentru persoanele fizice care inchiriaza sau subinchiriaza bunuri mobile si imobile: cum se calculeaza taxele catre stat

today18 Apr. 2024
Primele semne clare de criza in imobiliare incep sa apara: raport oficial de la o institutie a statului
Imobiliare

Primele semne clare de criza in imobiliare incep sa apara: raport oficial de la o institutie a statului

today18 Apr. 2024
Idei de activitati care-ti aduc bani de acasa: iti trebuie doar un calculator, internet si un card bancar pe care sa ti se vireze banii
Banii tai - sectiune de educatie...

Idei de activitati care-ti aduc bani de acasa: iti trebuie doar un calculator, internet si un card bancar pe care sa ti se vireze banii

today18 Apr. 2024

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit.
Zilnic in Inboxul tau.

Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare, Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT Raportul Special:

"E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
x