De cate ori nu ai vazut soferi care sa arunce diverse ambalaje sau chistoacele tigarilor pe geamul masinilor pe care le conduc? In multe cazuri, un asemenea gest a ajuns sa intre in reflexul multor conducatori auto. Putini stiu inca ca un astfel de gest le-ar putea aduce o amenda considerabila. Codul Rutier nu sanctioneaza numai infractiunile pe care le comit soferii in trafic, ci si comportamentul acestora. Exista anumite gesturi pentru care poti primi o amenda atunci cand le comiti in trafic!
Cei mai multi dintre soferi isi indreapta atentia exclusiv catre respectarea regulilor de circulatie, uitand insa ca trebuie sa respecte si o anumita conduita comportamentala atunci cand se afla la volan.
Sigur, acordarea in mod corect a prioritatii sau incadrarea in limita de viteza impusa de lege sunt extrem de importante pentru orice conducator auto, insa acesta ar trebui sa acorde atentie si comportamentului pe care il are la volan.
Obisnuiesti sa arunci diverse ambalaje sau hartii pe geamul autoturismului atunci cand te afli la volan? Ei bine, afla ca asemenea gesturi sunt mentionate in Codul Rutier, putand sa iti aduca sanctiuni financiare deloc mici.
De asemenea, in aceeasi categorie intra si aruncarea pe geam a chistoacelor de tigara, un gest care a intrat in reflexul multor soferi fumatori. Un astfel de comportament arata lipsa de respect atat pentru mediul inconjurator, cat si pentru ceilalti participanti la trafic.
Tocmai din acest motiv, Codul Rutier prevede sanctionarea unor gesturi de acest fel. Mai exact, cei care vor fi prinsi facand aceste lucruri vor primi amenzi cu valori cuprinse intre 100 de lei si 2.000 de lei pentru aruncarea gunoiului in afara spatiilor amenajate. De asemenea, tot in Codul Rutier este prevazuta si o sanctiune cuprinsa intre 300 si 3.000 de lei pentru aruncarea de tigari, chibrituri sau alte obiecte aprinse pe geamul autoturismelor.
In aceste conditii, nu putem decat sa te indemnam ca atunci cand pornesti la drum la volanul masinii din dotare sa ai respect fata de ceilalti soferi si fata de mediul inconjurator si sa fii mai atent cu privire la comportamentul tau!
Vezi si: Metoda prin care economisesti bani frumosi cand alimentezi: urmareste acul rezervorului, intotdeauna
Ultimele NOUTATI
Cum dau tepe ANAF-ului unii patronii din Constructii. Inspectorii au ramas surprinsi, diferente uriase!
Mediul privat romanesc devine pesimist. Ce asteapta managerii locali sa se intample cu Romania in perioada imediat urmatoare, care sunt riscurile
Fenomen alarmant pe piata muncii de la noi - Potentialul neexploatat al fortei de munca din Romania: 762.000 de persoane
De la legislatie la cererea consumatorilor: De ce ambalajele compostabile devin noul standard
FMI, scenariu sumbru pentru Romania. Scumpiri, datorii tot mai mari si populatie in scadere!
Vrei venituri in plus fara sa renunti la job? Afla cum poti deveni broker de asigurari
Partenerii nostri
Reducerea activitatii angajatorului - ce MASURI pot fi aplicate?
OBLIGATII declarative si de plata privind diurna - specialistii explica
Evolutia conceptului de brand de angajator - diferente si alte tipuri de branding
Cum sunt impozitate veniturile nerezidentilor din Romania: Reguli si obligatii fiscale
Calendar ANAF: Ce declaratii fiscale se depun in luna mai 2025
O noua zi libera pentru romani! Ce zi ar putea fi declarata sarbatoare legala si ce semnificatie are
Concediul pentru accidentul de munca. Reguli, durata si exemple
Te-ar putea interesa si
Fenomen alarmant pe piata muncii de la noi - Potentialul neexploatat al fortei de munca din Romania: 762.000 de persoane
De la legislatie la cererea consumatorilor: De ce ambalajele compostabile devin noul standard