Ai reusit sa economisesti ceva bani si te gandesti acum sa ii investesti? Este o idee foarte buna, iar o investitie la bursa s-ar putea dovedi o oportunitate excelenta pentru tine. Atentie insa, exista riscuri asociate cu tranzactionarea instrumentelor financiare pe bursa. Pentru a evita tepele, este important sa stii cateva lucruri esentiale inainte de a incepe aventura pe bursa!
Uite trei sfaturi practice care te vor ajuta sa te protejezi si sa eviti dezamagirile in lumea investitiilor la bursa:
Primul pas important pentru a evita inselatoriile in domeniul investitiilor este acela de a alege un intermediar financiar autorizat si inregistrat. Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) ofera un Registrul al Intermediarilor autorizati sa vanda servicii si instrumente financiare in Romania. Daca intermediarul tau nu apare in acest registru, ar trebui sa iti ridici cateva semne de intrebare cu privire la legitimitatea serviciilor oferite de acesta. Astfel, registrul in cauza poate fi considerat o resursa valoroasa pentru a verifica si confirma statutul intermediarului tau.
Atunci cand esti gata sa investesti, este obligatoriu sa citesti cu atentie contractele si ofertele inainte de a le semna. Asigura-te ca intelegi toate prevederile contractului, iar daca ai intrebari sau nedumeriri, cere clarificari. Contractul de intermediere financiara ar trebui sa contina informatii esentiale, precum natura serviciilor oferite, durata contractului, drepturile si obligatiile ambelor parti, comisioanele si tarifele percepute si multe altele. O intelegere clara a acestor detalii este cruciala pentru protejarea ta si a investitiilor tale.
O regula de baza in investitii este sa investesti doar banii pe care ii poti pierde fara a-ti afecta situatia financiara personala sau obligatiile pe termen scurt. Investitiile implica intotdeauna riscuri, iar pretentiile de imbogatire rapida sunt deseori prea bune pentru a fi adevarate. Evita sa-ti investesti economiile de-o viata intr-o singura tranzactie sau intr-un instrument financiar prea riscant. Diversificarea portofoliului tau de investitii este o modalitate eficienta pentru a iti proteja capitalul si pentru a iti minimiza riscurile.
Totodata, este important sa iti mentii un nivel realist de asteptari in ceea ce priveste profiturile din investitii. Evita sa te lasi atras de promisiuni nerealiste de castiguri rapide, deoarece acestea pot duce adesea la pierderi financiare.
Citeste si Iluziile de imbogatire rapida online: Analiza tepelelor financiare si manipularile "Guru-ilor" digitali
Sursa foto: pexels.com
Ultimele NOUTATI
Ghid oficial pentru schimbarea furnizorului de energie - documente necesare, pasi de urmat
Case mai ieftine si facturi mai mici. Planul UE pentru locuinte mai accesibile si sustenabile
Plafonarea tarifelor pentru politele RCA a fost eliminata. Ce cresteri sunt asteptate
Se scumpesc vacantele! Paradoxal, s-ar putea sa fie mai scump sa mergi la Constanta decat in Grecia sau Italia
Partenerii nostri
Ce se intampla daca depasesti 90 zile concediu medical. Drepturi si obligatii
CCC pentru tatal necasatorit - procedura si reglementari cheie
Ce software de gestiune sa alegi pentru restaurant in functie de specificul locatiei
Dividende interimare: Atentie la modificarea cotei de impozit pentru sumele neachitate!
Prescriptia obligatiilor fiscale: Cand se prescrie anul 2019
Te-ar putea interesa si