ANALIZA: Cele mai vechi branduri din SUA

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
ANALIZA: Cele mai vechi branduri din SUA ANALIZA: Cele mai vechi branduri din SUA
de Manager.ro la 17 Aug. 2012
Urmareste-ne pe Google News
analizabrandurisuaremingtongooglecompanii

Consumatorii, din cate stim, sunt mereu in cautarea produselor noi. In unele industrii, cea mai noua versiune este si cea mai populara - cel mai nou smartphone, tableta sau pantof sport, produsele care beneficiaza de cea mai mare cerere. Cele mai valoroase branduri sunt relativ tinere. Apple, Google si Nike valoreaza miliarde de dolari si dispun de milioane de clienti. Mostenirea celor mai vechi branduri din SUA este insa inestimabila. Potrivit 247wallst.com, American Express, fondata in 1850, este una din cele mai valoroase companii din lume, potrivit Interbrand. Coca Cola, Heinz si Jack Daniels reprezinta, de asemenea, nume vechi ale industriei, cu varste remarcabile.

Lista urmatoare cuprinde brandurile care au ramas la fel - au acelasi nume si sunt asociate aceluiasi produs, precizeaza cei de la 247wallst.com. De asemenea, in secoul 19 nu multe din urmatoarele produse erau disponibile la nivel national, asa cum se intampla in America zilelor noastre.

Multe din cele mai vechi produse nu au fost incluse. Chiar daca are o varsta de 200 de ani, Jim Beam, de exemplu, a fost vandut in trecut sub denumirea de Old Tub, adoptand numele Jim Beam in anii '30. Compania care produce faina King Arthur a fost fondata in 1790, dar nu a adoptat numele pana in secolul 19.

Chiar daca multe companii au fost fondate in urma cu 150 de ani, cele mai multe branduri raman cunoscute doar la nivel local. Yuengling produce bere inca din 1829, dar distribuie produsul doar in N-E.


Desigur, unele branduri au trecut testul timpului. Remington nu mai produce aceleasi pusti ca in 1836, dar respecta aceeasi filozofie. The New York Times, fondat in 1851, are o alta interfata si dimensiune in zilele noastr, dar seamana cu editiile de acum 150 de ani. Chiar si NYT.com are aceeasi forma traditionala.

Multe branduri au ramas in atentia oamenilor deoarece sunt bine vazute. Remington produce unele din cele mai bune arme din lume. Argintul Tiffany ramane un etalon greu de egalat.

10. The New York Times

Industrie: Presa scrisa

Anul lansarii: 1851


Prima editie New York Times a fost publicata in data de 18 septembrie 1851. Ziarul a inceput sa iasa intr-o editie de duminica in aprilie 1861. Dupa achizitia cotidianului de catre Adolph S. Ochs in 1896, Times a adoptat motto-ul actual: "All the News That's Fit to Print" - Toate stirile care se preteaza tiparului. In data de 14 august, pentru a-si imbunatati prezenta digitala si a contracara scaderea vanzarilor de presa traditionala, The New York Times Company l-a desemnat pe Mark Thompson in functia de presedinte si director executiv. Potrivit NPR, Thompson, fostul sef al BBC, a fost angajat pentru a ajuta ziarul sa isi majoreze vanzarile electronice.

9. Tiffany Silver

Industrie: Bijuterii

Anul lansarii: 1851


Tiffany & Co. utilizeaza standardul pentru puritatea argintului 925/1000 din mosi stramosi - un standard adoptat apoi si de guvernul SUA. In prezent, Tiffany vinde bratari din argint, coliere, pusculite si alte bijuterii. In anul fiscal 2011, 69% din argintul utilizat de Tiffany a provenit de la Mina Bingham Canyon din Utah, iar 31% din surse reciclabile. Potrivit documentatiei SEC pentru Tiffany & Co., compania produce bijuterii din argint in New York, Kentucky si Rhode Island.

8. Scientific American

Industrie: Reviste

Anul infiintarii: 1845


Scientific American, o revista dedicata stiintei si tehnologiei, a fost infiintata in 1845 de Rufus Porter. La acea vreme, purta numele de "The Advocate of Industry and Enterprise, and Journal of Other Improvements". Porter a vandut revista dupa 10 luni catre Orson Desaix Munn si Alfred Ely Beach pentru 800 de dolari. Revista a fondat prima divizie a US Patent Agency - agentia de brevete de inventii - in 1850, pentru a le oferi sprijin tehnic si juridic inventatorilor in devenire. Peste 140 de laureati ai premiului Nobel au scris pentru Scientific American in toata istoria sa. Astazi, revista este detinuta de Macmillan Publishers Ltd. Scientific American afirma ca editia tiparita este citita de 3,5 milioane de oameni din toata lumea, in timp ce site-ul este vizitat lunar de 3,88 milioane de vizitatori (ScientificAmerican.com).


7. Apa imbuteliata Poland

Industrie: Bauturi

Anul infiintarii: 1845


Chiar daca oamenii cred ca apa la sticla este un concept relativ nou, apa Poland dovedeste contrariul. In urma cu 150 de ani, in 1845, familia Ricker a inceput sa imbutelieze si sa vanda apa de izvor. In 1860, apa era vanduta in toata tara. Se spunea chiar ca are proprietati benefice pentru sanatate. Brandul ramane mai popular ca oricand: Poland Spring a fost desemnat cel mai puternic brand de apa imbuteliata in 2012, in cadrul unui studiu Harris Poll EquiTrend.

6. Dictionarul Merriam-Webster

Industrie: Carti, Dictionare

Anul infiintarii: 1847


In 1843, G. & C. Merriam Co. a cumparat drepturile editiei din 1841 a lui Noah Webster pentru American Dictionary of the English Language, Corrected and Enlarged. In 1847, Merriam a publicat prima editie Merriam-Webster. Chiar daca este unul din cele mai vechi branduri din SUA, Merriam-Webster incearca sa mentina ritmul cu modernitatea limbii. In august 2012, compania a prezentat o lista cu noi cuvinte, care vor adaugate la Collegiate Dictionary. Lista include cuvinte precum man cave, underwater (pentru a descrie ipotecile), aha moment si gastropub.

5. Costumele gata croite de la Brooks Brothers

Industrie: Retail, Vestimentara

Anul infiintarii: 1845


Brooks Brothers a fost fondata in 1818 de Henry Sands Brooks si primul magazin a fost deschis in New York. Compania a produs primele costume gata croite in 1849 si le vinde si acum. Compania mentioneaza ca acei oameni care tranzitau California in timpul Goanei dupa Aur din 1849 nu aveau timp sa stea la croitor, pentru a-si face un costum la comanda si apelau la Brooks Brothers. In prezent, compania din New York are peste 200 de magazine in America de Nord si alte 130 de magazine in jurul globului. Brooks Brothers si-a extins activitatea din 1849 pana in prezent si vinde imbracaminte diversa pentru barbati, femei si copii.

4. Berea Schaefer

Industrie: Bere

Anul infiintarii: 1842


F & M Schaefer Brewing Company, producatoarea Berii Schaefer,  a fost fondata de fratii Frederick si Maximilan Schaefer. Germanul Frederick a emigrat in SUA in 1838, urmat de fratele sau, in 1839, care a adus formula berii. In 1842, cei doi frati au cumparat o mica fabrica de bere din New York. In secolele 19 si 20, compania si berea sa au devenit tot mai populare. O campanie de publicitate a lansat celebrul jingle "Schaefer - singura bere pe care poti sa o mai bei, cand bei mai mult de una". In 1971, au fost produse peste 5 milioane de butoaie de bere Schaefer. In 1981, F & M Schaefer Brewing Company a fost cumparata de Stroh Brewing Company. Aceasta din urma a ajuns, in 1999, sa fie cumparata de Pabst Brewing Company. In ciuda schimbarilor proprietarilor sai, berea Schaefer isi pastreaza caracterul individual si este vanduta si astazi americanilor insetati.

3. Pustile Remington

Industrie: Armament

Anul infiintarii: 1818


Remington a fost fondata in Ilion Gulch, New York, de catre Eliphalet Remington II in 1816. Compania a inceput sa produca pusti si tevi de pusti in acelasi an. Compania a evoluat considerabil. In 1865, a devenit E. Remington & Sons. In 1888, a fost cumparata de Marcellus Hartley si partenerii, fiind rebotezata Remington Arms Company. Intre 1933 si 1993, a fost detinuta partial, si apoi total de E. I. du Pont de Nemours & Co. In ciuda schimbarilor, Remington produce unele din cele mai bune pusti. Acestea au evoluat de la flintele din 1816, la armele semiautomate de ultima generatie.

2. Hartia de bumbac Crane

Industrie: Hartie

Anul infiintarii: 1799


Hartia Crane este produsa din 1799, cand Zenas Crane a demarat proiectul. Crane Paper Company a inceput sa tipareasca bani. In 1879, compania a furnizat hartia pentru bancnote Trezoreriei Americane. Crane a continuat sa utilizeze hartia de bumbac, chiar si atunci cand companiile o produceau din copaci. Hartia companiei nu este folosita doar la productia de bani, ci si la cea de plicuri. Printre utilizatorii celebri de plicuri Crane s-au numarat Franklin si Eleanor Roosevelt.



1. Ciocolata Baker's

Industrie: Ciocolata

Anul infiintarii: 1780


Baker's Chocolate, ca si brand, a fost produsa in mod consistent inca din 1780, cand dr. John Baker a cumparat o serie de actiuni la propria sa companie, de la vaduva partenerului sau de afaceri. Un reprezentant al Kraft Foods, detinatorul actual al marcii, a declarat ca nu s-a schimbat mare lucru in compozitia deliciosului produs, cu exceptia ambalajului. La Belle Chocolaterie, silueta feminina care apare pe pachetele de ciocolata Baker's, este o prezenta veche, cu o "varsta" de peste 100 de ani.

Ultimele NOUTATI

3 moduri de a purta costumul de dama
Life Style

3 moduri de a purta costumul de dama

today28 Mar. 2024
Joburile din Romania pentru care nu bate nimeni la usa patronilor:
Companii

Joburile din Romania pentru care nu bate nimeni la usa patronilor: "Nu vor sa munceasca"

today28 Mar. 2024
Pregatiti-va de noi scumpiri: sectorul Constructiilor, pus la pamant de preturile mari
Ultimele stiri economice

Pregatiti-va de noi scumpiri: sectorul Constructiilor, pus la pamant de preturile mari

today28 Mar. 2024
Anunturi apartamente ieftine de vanzare in Dubai: cat te costa sa te muti in Capitala Luxului
Imobiliare

Anunturi apartamente ieftine de vanzare in Dubai: cat te costa sa te muti in Capitala Luxului

today28 Mar. 2024
Depozitele bancare pot sa fie mai paguboase decat banii la saltea: cum trebuie sa calculezi castigul, de fapt. Nu dupa dobanda simpla
Financiar-Bancar

Depozitele bancare pot sa fie mai paguboase decat banii la saltea: cum trebuie sa calculezi castigul, de fapt. Nu dupa dobanda simpla

today28 Mar. 2024
Cel mai important eveniment din istoria recenta a Romaniei
Analize

Cel mai important eveniment din istoria recenta a Romaniei

today28 Mar. 2024
250.000 de romani nu au serviciu, sunt someri. Cum traiesc acesti oameni?
Companii

250.000 de romani nu au serviciu, sunt someri. Cum traiesc acesti oameni?

today28 Mar. 2024
Tara europeana unde pensionarii primesc 2.000 de euro lunar de la stat: sunt cei mai fericiti oameni din lume
Economie

Tara europeana unde pensionarii primesc 2.000 de euro lunar de la stat: sunt cei mai fericiti oameni din lume

today28 Mar. 2024
Legea nr. 296 2023 - Modificari MAJORE asupra mediului de afaceri din Romania

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit. Zilnic in Inboxul tau.

Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare, Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT Raportul Special:

"Legea nr. 296 2023 - Modificari MAJORE asupra mediului de afaceri din Romania"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Partenerii nostri

Te-ar putea interesa si

Pregatiti-va de noi scumpiri: sectorul Constructiilor, pus la pamant de preturile mari
Ultimele stiri economice

Pregatiti-va de noi scumpiri: sectorul Constructiilor, pus la pamant de preturile mari

today28 Mar. 2024
Anunturi apartamente ieftine de vanzare in Dubai: cat te costa sa te muti in Capitala Luxului
Imobiliare

Anunturi apartamente ieftine de vanzare in Dubai: cat te costa sa te muti in Capitala Luxului

today28 Mar. 2024
Depozitele bancare pot sa fie mai paguboase decat banii la saltea: cum trebuie sa calculezi castigul, de fapt. Nu dupa dobanda simpla
Financiar-Bancar

Depozitele bancare pot sa fie mai paguboase decat banii la saltea: cum trebuie sa calculezi castigul, de fapt. Nu dupa dobanda simpla

today28 Mar. 2024
Cel mai important eveniment din istoria recenta a Romaniei
Analize

Cel mai important eveniment din istoria recenta a Romaniei

today28 Mar. 2024

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit.
Zilnic in Inboxul tau.

Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare, Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT Raportul Special:

"Legea nr. 296 2023 - Modificari MAJORE asupra mediului de afaceri din Romania"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
x