Cum se reduce riscul la investitiile in criptomonede prin diversificare?

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Cum se reduce riscul la investitiile in criptomonede prin diversificare?
Cum se reduce riscul la investitiile in criptomonede prin diversificare?
de Manager.ro la 12 Ian. 2023
Urmareste-ne pe Google News
cripro

Sa investesti inseamna sa ai in vedere doi factori simpli.
 

Primul: Pentru a obtine un profit, trebuie sa cumperi active atunci cand preturile lor sunt scazute si sa le vinzi atunci cand preturile sunt ridicate.
 
Al doilea: schimbarile de pret sunt imprevizibile.
 
Aceste doua principii servesc drept baza pentru trilioanele de euro investite in pietele financiare ale lumii in fiecare an. Ele stabilesc ca riscul este o parte inevitabila a investitiilor.
Acest lucru a fost adevarat de cand regulile de baza ale investitiilor financiare au fost codificate pentru prima data in Europa medievala si Orientul Mijlociu, acum sapte secole. si este inca adevarat si astazi.
 
De–a lungul anilor, investitorii inteligenti au gasit modalitati de a prospera prin minimizarea riscurilor. Cea mai importanta dintre aceste strategii este diversificarea portofoliului.

Ce legatura are asta cu Bitcoin?

Bitcoin este prima si cea mai mare criptomoneda moderna. Creatorii sai au intentionat sa inlocuiasca monedele emise de guvern, cum ar fi dolarii, lira sterlina si euro.
 
Bitcoin nu a atins inca acest obiectiv, dar a devenit un magnet pentru speculatori si investitori. Lansat la o valoare de mai putin de un cent pe moneda, Bitcoin a parcurs o cale volatila pana la un maxim din toate timpurile de 65.000 de euro pe moneda, in noiembrie 2021.
 
De la lansarea sa in ianuarie 2009, Bitcoin a fost activul cu cea mai rapida crestere din istoria investitiilor. in comparatie cu actiunile, fondurile mutuale si alte active, Bitcoin este liderul. ia in calcul rata de crestere compusa anuala – valoarea pe care o apreciaza un activ in timp. iata cum se compara Bitcoin cu alte investitii populare de–a lungul celor 10 ani, care se incheie in septembrie 2022:

 
Economistii spun ca 100.000 de investitori ar fi devenit milionari cumparand Bitcoin cand pretul era jos si sa vanda cand pretul era mare. Este greu de spus exact cat, deoarece investitiile in criptomonede sunt anonime si pentru ca volatilitatea notorie a preturilor Bitcoin inseamna ca portofelele Bitcoin in valoare de 1 milioane de euro vineri ar putea valora 800.000 de euro in urmatoarea marti – sau 1,4 milioane de euro.
 
Bitcoin si alte criptomonede au trecut de–a lungul timpului prin valuri de piata furtunoase separate de perioade prelungite de stabilitate relativa si preturi mai mici. acesta este motivul pentru care multi consilieri financiari recomanda dollar cost averaging investitorilor de criptomonede. Cu DCa, investitorii cumpara automat mai multe criptomonede atunci cand preturile sunt mai mici si mai putin atunci cand preturile sunt mai mari. acest lucru reduce baza lor de cost – pretul mediu pe moneda sau jeton – si aduce profituri mai mari atunci cand piata se recupereaza si preturile cresc din nou.
 
Dar DCa nu este singura modalitate pentru cresterea randamentelor si pentru evitarea riscului pe piata.

Minimizarea riscului prin diversificare

Unele dintre riscurile lumii de investitii sunt inevitabile. Ratele inflatiei pot eroda valoarea investitiei tale. Ratele dobanzilor reduc valoarea unei investitii cu rata fixa in obligatiuni si alte titluri de valoare. Ratele de schimb valutar pot scadea valoarea investitiilor straine.
 
alte riscuri pot fi gestionate. acestea includ riscul de a pierde bani investind intr–o companie care are performante slabe, o industrie care loveste o recesiune a pietei sau o moneda nationala dintr–o tara care se confrunta cu o perioada de inflatie sau instabilitate politica.
 
Diversificarea este un instrument indispensabil atunci cand vine vorba de minimizarea riscurilor, ce pot evitate, ale investitiilor.
 
De aceea, expertii in investitii recomanda clientilor lor sa construiasca portofolii diversificate.
 
Diversificarea inseamna includerea unei varietati de investitii in portofoliu. De exemplu, portofoliul tau poate fi impartit astfel:
 
- 30% fonduri indexate
- 20% imobiliare
- 15% stocuri de crestere
- 15% obligatiuni de stat
- 10% criptomoneda
- 10% aur
 
ideea este ca atunci cand preturile scad intr–un segment de piata sau tip de investitie, pierderile tale sunt minimizate de preturile stabile sau castigurile din alte componente ale portofoliului.
 
tot mai multe case de investitii cunoscute recomanda acum ca persoanele fizice sa aloce o parte din portofoliile lor pentru Bitcoin si alte criptomonede. intr–un sondaj recent realizat de Forbes pe 65 de miliardari, 30% au dezvaluit ca portofoliile lor includ o componenta a criptomonedelor.
 
Diversificarea netezeste suisurile si coborasurile mari pe care le–ai putea experimenta daca ai investit intregul portofoliu intr–un singur activ sau tip de activ.
Diversifica–ti portofoliul de criptomonede
inspirati de o generatie de milionari cripto, din ce in ce mai multi investitori dedica portiuni mai mari din portofoliile lor criptomonedelor. Multi investitori pun 100% pe piata cripto din cauza reglementarilor, taxelor ridicate si performantelor slabe ale vehiculelor traditionale de investitii.
 
Din pacate, un numar mare de investitori cripto cumpara doar una sau doua criptomonede. aproape toata lumea incepe cu Bitcoin – este primul, cel mai mare si cel mai cunoscut activ din lumea cripto. Unii adauga un pic de Ethereum bazat pe locul strategic unic al cripto–ului pe piata cripto. si unii sunt convinsi de tweet–urile celebritatilor sa ridice un memecoin pentru fractiuni de un procent de token.
 
Nu exista nici un motiv sa ne gandim prea mult asupra acestor aspecte. Orice criptomoneda individuala se poate dovedi a fi o investitie buna sau rea. Dar investitorii inteligenti isi diversifica criptomonedele detinute, astfel incat investitia ocazionala slaba sa nu fie de rau augur pentru intreg portofoliul.
 
O modalitate de a diversifica detinerile cripto este de a raspandi investitiile in diferite parti ale universului cripto.
 
- Criptomonedele GameFi sunt asociate cu piata in crestere rapida pentru jocuri bazate pe blockchain.
- Criptomonedele DeFi sunt utilizate pentru a face tranzactii in aplicatii financiare descentralizate, care permit oamenilor sa ocoleasca bancile si alte institutii financiare in gestionarea finantelor lor.
- Criptomonedele iP sunt asociate cu aplicatii care urmaresc drepturile de autor si alte drepturi de proprietate intelectuala pentru muzica si opere de arta, permitand consumatorilor sa plateasca artistii direct, in loc sa plateasca majoritatea banilor catre companiile de publicare si agentii. Unele dintre aceste solutii inovatoare permit chiar fanilor sa castige cripto in timp ce vizioneaza sau asculta.
- Criptomonedele asociate NFt–urilor participa pe piata in crestere rapida pentru token–uri non–fungibile.
 
Puteti realiza diversificarea prin clasificarea criptomonedelor in alte moduri.
 
- Criptomonedele  cu o capitalizare mare sunt cele mai mari si mai cunoscute monede si jetoane.
- Monedele  stabile sunt criptomonede care isi deriva valoarea dintr–un alt activ, cum ar fi dolarul american, aurul sau alte criptomonede.
- Criptomonedele centi sunt ca stocurile de centi. Multe dintre cele mai populare active din lumea cripto se vand pentru o mica fractiune de cent pe moneda sau jeton.
 
si merita sa luam in considerare modul in care anumite monede se incadreaza in ecosistemul financiar global al lumii cripto.
 
- Jetoanele de plata sunt destinate sa serveasca drept inlocuitori pentru monedele emise de guvern. acestea sunt destinate a fi utilizate in cumpararea si vanzarea de bunuri si servicii. 
- Jetoanele utilizate au valoare intr–o anumita aplicatie sau ecosistem. Cele mai multe aplicatii DeFi au propriile jetoane de utilitate care sunt utilizate intern.
- Jetoanele de guvernare permit proprietarilor unei criptomonede sa gestioneze criptomoneda, inclusiv sa stabileasca prioritati pentru imbunatatiri si actualizari.
- Jetoanele de schimb  sunt emise de schimburi de criptomonede si sunt utilizate in principal pentru plata taxelor si a mizelor.
- Jetoanele bazate pe active permit investitorilor sa achizitioneze participatii partiale in companii si active din lumea reala.
- Jetoanele de confidentialitate sporesc anonimatul utilizatorilor in detinerea de criptomonede si efectuarea tranzactiilor.
 
Este tentant sa pui niste bani in Bitcoin sau Ethereum si sa vezi ce se intampla, dar expertii spun ca un portofoliu diversificat poate oferi rezultate mai bune pe termen lung, reducand in acelasi timp riscul de pierderi mari.
 
Pentru a obtine beneficiile diversificarii, se considera ca, un portofoliu de investitii ar trebui sa detina cel putin 10 criptomonede.

Inapoi la Baze
 
Aminteste–ti, o investitie profitabila este o chestiune de a cumpara atunci cand preturile sunt scazute si de a vinde atunci cand preturile sunt mari. 
 
Riscul provine din faptul ca nu se stie care va fi pretul unui activ individual.
 
Diversificarea minimizeaza acest risc, asigurandu–se ca scaderea preturilor in orice segment de piata nu va periclita intregul portofoliu. Fiecare scadere este minimizata, echilibrata de preturi stabile sau in crestere pe alte segmente de piata.
 
Fie ca esti in cautare de a adauga criptomonede la mixul de investitii sau construirea unui portofoliu exclusiv cripto, diversificarea te poate ajuta sa iti atingi obiectivele financiare.

Despre Kriptomat

Fondat in 2018, Kriptomat a revolutionat lumea criptomonedelor prin introducerea celei mai simple platforme din Europa. Kriptomat face finantele digitale atat de simple incat toata lumea de pretutindeni poate avea acces la libertatea, corectitudinea si implinirea pe care o reprezinta criptomonedele. sute de mii de clienti din Europa si din 120 de tari din intreaga lume au incredere in  Kriptomat atunci cand cumpara, vand, schimba, castiga, impartasesc si investesc in criptomonede.
 
 

Ultimele NOUTATI

6 sfaturi pentru a te prezenta impecabil in timpul calatoriilor de afaceri
Business

6 sfaturi pentru a te prezenta impecabil in timpul calatoriilor de afaceri

today26 Apr. 2024
PEPE inregistreaza o crestere de 15% dupa listare pe Coinbase. In ce directie se indreapta Dogeverse? (P)
Business

PEPE inregistreaza o crestere de 15% dupa listare pe Coinbase. In ce directie se indreapta Dogeverse? (P)

today26 Apr. 2024
Pune co-crearea in practica prin Idea Morph
Life Style

Pune co-crearea in practica prin Idea Morph

today26 Apr. 2024
Top 5 motive pentru ca proprietarii de afaceri si terase HoReCa sa investeasca in acoperiri cu pergole de inalta calitate
Business

Top 5 motive pentru ca proprietarii de afaceri si terase HoReCa sa investeasca in acoperiri cu pergole de inalta calitate

today26 Apr. 2024
5 idei profitabile de afaceri in agricultura
Business

5 idei profitabile de afaceri in agricultura

today26 Apr. 2024
Ce se intampla cu cele 5 milioane de pensii, inainte de Paste: cand intra toti banii pe card
Economie

Ce se intampla cu cele 5 milioane de pensii, inainte de Paste: cand intra toti banii pe card

today26 Apr. 2024
Guvernul modifica din nou Codul fiscal:  romanii care au locuinte scumpe se vor trezi somati de ANAF
Economie

Guvernul modifica din nou Codul fiscal: romanii care au locuinte scumpe se vor trezi somati de ANAF

today26 Apr. 2024
Specialist in Finante: Desi cresc impozitele, se adanceste deficitul, ceea ce inseamna ca statul risipeste prea mult banul public
Economie

Specialist in Finante: Desi cresc impozitele, se adanceste deficitul, ceea ce inseamna ca statul risipeste prea mult banul public

today26 Apr. 2024
E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit. Zilnic in Inboxul tau.

Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare, Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT Raportul Special:

"E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Partenerii nostri

Te-ar putea interesa si

Pune co-crearea in practica prin Idea Morph
Life Style

Pune co-crearea in practica prin Idea Morph

today26 Apr. 2024
Top 5 motive pentru ca proprietarii de afaceri si terase HoReCa sa investeasca in acoperiri cu pergole de inalta calitate
Business

Top 5 motive pentru ca proprietarii de afaceri si terase HoReCa sa investeasca in acoperiri cu pergole de inalta calitate

today26 Apr. 2024
5 idei profitabile de afaceri in agricultura
Business

5 idei profitabile de afaceri in agricultura

today26 Apr. 2024
Ce se intampla cu cele 5 milioane de pensii, inainte de Paste: cand intra toti banii pe card
Economie

Ce se intampla cu cele 5 milioane de pensii, inainte de Paste: cand intra toti banii pe card

today26 Apr. 2024

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit.
Zilnic in Inboxul tau.

Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare, Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT Raportul Special:

"E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
x