Sute de e-mail-uri necitite care asteapta un raspuns, un to-do-list cu o multime de sarcini de lucru, o serie intreaga de sedinte care trebuie sa participi. Toate fac parte din viata de zi cu zi a multor angajati in ziua de astazi. Un studiu McKinsey din 2012 arata la acea vreme ca un angajat isi petrece 28% din ziua de lucru doar citind si raspunzand la e-mail-urile pe care le primeste.
Si tu te simti probabil extrem de ocupat la birou, insa poate ca nu stiai ca exista cateva obiceiuri care te saboteaza. Uite trei obiceiuri nocive de care ar fi bine sa scapi cat mai curand posibil!
Potrivit studiilor de peste Ocean, multi angajati au ajuns sa creada ca rolul lor este mai important datorita faptului ca se simt mereu ocupati. Astfel, s-a ajuns in punctul in care statutul unei persoane este corelat cu cat de ocupata sau de libera este aceasta. Sa fii mereu ocupat nu inseamna ca ai neaparat o functie sau un rol important. In cazul in care si tu ai o astfel de mentalitate, incearca sa renunti cat mai rapid la aceasta idee!
Creierul uman are o aversiune notorie fata de ambiguitate, multe persoane ajungand sa foloseasca munca ca pe o modalitate de a evita incertitudinea. Incertitudinea, in special cea de la locul de munca, se poate dovedi extrem de nociva pe termen de lung, aducand stres si anxietate. Astfel, in unele cazuri, pentru a evita incertitudinile de orice fel, oamenii ajung sa prefere sa fie ocupati chiar si atunci cand nu doresc sa fac asta.
Nu sunt deloc putini cei care ajung in situatia de a incerca sa uite problemele de acasa ingropandu-se efectiv in problemele de la munca. Astfel, munca ajunge sa fie un anestezic. Ajungi in situatia de a lucra peste program si de a accepta noi si noi sarcini de lucru doar pentru ca nu vrei sa ajungi acasa si sa te confrunti cu toate problemele pe care le ai pe plan personal. Aceasta solutie nu este insa deloc utila pe termen lung, ba chiar din contra.
Daca recunosti un astfel de scenariu si te regasesti in el, este important sa constientizezi problema si sa faci tot ce tine de tine pentru a elimina acel obicei. Pe termen lung nu va face nimic altceva in afara de a te tine ocupat si de a te face sa te simti din ce in ce mai obosit.
Citeste si: Concedieri in masa in Big Tech: s-a dus vremea in care aici erau joburi de vis
Ultimele NOUTATI
5 accesorii de iarna pe care orice sofer ar trebui sa le aiba in masina
7 sfaturi pentru incalzirea masinii corect in zilele recile – greseala pe care o fac multi
Nu pleca pe drum fara a face asta! 5 recomandari esentiale pentru sofatul iarna
Cel mai bun anunt de angajare in 2024. Cum sa il scrii, ca sa atragi numai candidati de calitate
Cauti personal pentru firma ta? Descopera aceste 5 intrebari neasteptate pe care orice angajator ar trebui sa le puna in interviuri
Cate tipuri de credite bancare exista si care e diferenta dintre ele? Ipotecar, de nevoi personale, imobiliar?
Partenerii nostri
Proiect - salariatii ar putea beneficia de doua zile libere PLATITE pentru a merge la medic
Declaratie pe proprie raspundere cu privire la functia de baza - MODEL
Salariat care a plecat in concediu de odihna, fara sa depuna cerere - PROCEDURA
Aspecte juridice critice in imbunatatirea managementului fortei de munca
Cele mai importante reglementari pentru institutiile de credit in 2024
Salariatul nu este apt pentru locul de munca: "Suntem obligati sa ii oferim alt post in firma?"
Te-ar putea interesa si
Nu pleca pe drum fara a face asta! 5 recomandari esentiale pentru sofatul iarna
Cel mai bun anunt de angajare in 2024. Cum sa il scrii, ca sa atragi numai candidati de calitate