CV-ul reprezinta una dintre cele mai importante parti din procesul de recrutare si angajare, acesta fiind documentul care iti poate asigura participarea la un interviu. Atunci cand iti redactezi CV-ul, trebuie sa stii sa te pui in valoare si sa scoti in evidenta tocmai acele informatii care iti pot oferi un avantaj in fata celorlalti angajati. Angajatorul nu are foarte mult timp de pierdut, asa ca asigura-te ca oferi informatia cat mai succint posibil!
Uite cinci greseli pe care sa nu le faci atunci cand iti redactezi CV-ul pentru un loc de munca pe care ti-l doresti!
Pentru angajator nu sunt relevante decat datele tale de contact, in aceasta categorie fiind incluse orasul si tara in care locuieste, numarul de telefon, adresa de e-mail si, in anumite cazuri, profilul de pe LinkedIn. Starea civila, numarul de copii, adresa exacta la care locuiesti si alte asemenea date nu sunt necesare intr-un CV. Mai mult decat atat, in mod normal, nici macar varsta sau nationalitatea nu ar trebui sa fie relevante pentru angajator.
In cazul in care aplici pentru locuri de munca intr-o alta tara sau intr-un alt oras fata de cel in care locuiesti in momentul de fata, specialistii platformei undelucram.ro recomanda mentionarea locatiei in care aplici. De asemenea, mentioneaza daca esti dispus la relocare, fara a avea o locatie exacta in minte. O mentiune suplimentara este necesara si in cazul in care iti doresti exclusiv un job remote.
Sunt dese cazurile in care in CV apar scrise locurile de munca avute si studiile urmate in ordine cronologica. De fapt, acestea trebuie trecute in ordine inversa din punct de vedere cronologic, incepand cu cele mai recente. Totodata, ai grija sa detaliezi mai mult rolurile pe care le-ai avut la joburile recente, nimeni nu este interesat de pozitia pe care ai avut-o in urma cu 15 sau 20 de ani intr-o organizatie oarecare.
In mod ideal, lungimea unui CV nu ar trebui sa depaseasca doua, maxim trei pagini. Incearca sa fii succint si sa nu prezinti de mai multe ori acelasi lucru sub diverse forme. Spre exemplu, daca ai avut joburi similare timp de 10 sau 15 ani, nu este necesar sa repeti responsabilitatile pe care le-ai avut la fiecare loc de munca in parte.
Acorda atentiei formatului in care alegi sa iti redactezi CV-ul. Este important ca cele mai relevante informatii din CV sa fie plasate in prima jumatate a primei pagini. Evita sa iti scrii competentele abia in partea finala a CV-ului, acestea sunt informatii extrem de importante pentru un angajator. Daca vorbesti mai multe limbi straine, asigura-te ca strecori aceasta informatie undeva pe prima pagina.
Ultimele NOUTATI
Magazinul Unirea: de la vitrina luxului comunist la mallul-fantoma din inima Bucurestiului
Sondaj: Aproape jumatate dintre romani reclama inrautatirea situatiei financiare personale, iar trei sferturi se plang de situatia economica a tarii
Studiu: Calitatea alimentelor, nu doar tipul dietei, scade riscul de boli cardiace. De ce dietele low-fat si low-carb nu sunt suficiente
Oferte last minute vs. rezervari in avans la bilete de avion - avantaje si dezavantaje
Cu doar 27.000 de euro venituri pe familie in Romania, depasim Cehia si Ungaria la puterea de cumparare
Partenerii nostri
Instruirea SSM la continuarea activitatii dupa pensionare - reglementari cheie
Ce se intampla daca depasesti 90 zile concediu medical. Drepturi si obligatii
Chitanta neinregistrata in anul 2024: Cum se remediaza situatia
Renuntarea la dividende in favoarea celorlalti asociati: Care este solutia legala sigura si corecta?
Monografii Contabile 2025: Modele grupate pe domenii, gata de folosit
Evaziunea fiscala - o amenintare la securitatea nationala: ce este si cum se sanctioneaza
Tichete de 50 lei pe luna pentru facturile la curent: cine beneficiaza si cum te inscrii