Stilul vestimentar profesional, purtat la birou de femeile de afaceri este formal, sobru si-n acelasi timp elegant, intr-un mod natural si discret. In lumea afacerilor, aparentele pot face o prima impresie pozitiva, astfel ca hainelor trebuie sa le fie acordata o importanta deosebita. Vestimentatia in stil business este clasica, fara accesorii inutile sau prea colorate, formata, de cele mai multe ori, din fusta sau pantalon si sacou. Acestea sunt asociate cu detalii simple si fine, precum un ceas elvetian, un parfum bun si o geanta de buna calitate.
In functie de domeniul in care activeaza, femeile de afaceri pot avea o vestimentatie mai formala sau mai relaxata. De exemplu, daca vorbim despre directoarea unei agentii de publicitate, codul vestimentar poate sa difere fata de cel al unei femei CEO intr-o firma de avocatura. Totusi, cand ne referim la stilul vestimentar business, exista cateva reguli.
Decolteul in V sau prea generos, bluzele fara maneci sau topurile scurte sunt de evitat atunci cand conduci o companie sau cand detii o functie importanta intr-o firma cu un dress code business. De preferat sunt modelele de camasi sau rochii cu guler, bluzele la baza gatului si topurile cu maneci.
Oricat de tentanta ar fi prechea de jeans, daca dress code-ul companiei nu include si un “casual Friday”, acestia nu sunt potriviti pentru birou. Pantalonii de costum, la dunga, sunt de preferat. Un compromis pot fi pantalonii tip culotte, din materiale de buna calitate, inglobati intr-un stil smart casual.
Chiar daca stilul vestimentar profesional nu iese in evidenta prin culorile sau modelul hainelor, tinutele trebuie sa fie impecabile, din punctul de vedere al materialelor. Alege costume bine croite si haine, preferabil, de la designeri cunoscuti sau branduri calitative. Iarna, peste costum poti purta un trench Burberry sau o geaca de dama Moncler.
Stilul vestimentar profesional este sobru si lipsit de accesorii care atrag atentia. Un lantisor fin din aur, cu un pandantiv discret, cercei fini cu perle sau clipsuri de mici dimensiuni sunt alegeri inspirate pentru a da personalitate tinutei business, fara a iesi inutil in evidenta.
La fel ca in cazul accesoriilor, machiajul trebuie sa fie discret si cat mai natural. Culorile stridente, excesul de pudra sau fard de obraz nu se incadreaza in acest stil. Alege nuante pastel, naturale, un ruj roz sau in culoarea piersicii, fard de obraz perlat si putina mascara pe gene, pentru un look fresh si elegant.
La birou, hainele potrivite sunt cele din bumbac sau matase, cu finisare mata, mai degraba decat lucioasa. Mergi pe culori neutre, pastelate, pe alb, gri sau bej. Evita imprimeurile tari, topurile cu logo sau in culori mult prea stridente.
Tinuta business cere o incaltaminte formala, de obicei pantofi cu toc cui sau, in anumite cazuri mai relaxate, pantofi cu talpa plata, in stil Oxford. Nu este de dorit sa porti pantofi decupati sau sandale care sa lase la vedere degetele de la picioare.
In concluzie, stilul business formal, adoptat de majoritatea femeilor de afaceri, inseamna haine de buna calitate, in culori neutre, cu o croiala impecabila. Accesoriile si machiajul trebuie sa completeze tinuta discret, fara a iesi in mod ostentativ in evidenta.
Ultimele NOUTATI
Cele mai grele 5 sfaturi financiare pe care putini romani le respecta
O mare companie da afara 17.000 de angajati, peste noapte: "Ne resetam" - spune conducerea
Autorul bestseller-ului Tata bogat, tata sarac: Saracia este o consecinta a educatiei slabe, nu a lipsei de bani
Firmele nu gasesc angajati. Ministrul Muncii: Este mare nevoie de ingineri, IT-isti, economisti, medici, electricieni, sudori, lacatusi mecanici
Bill Gates: Nu este vina ta daca te nasti sarac, dar este vina ta daca mori sarac
Cum arata un INTERVIU de ANGAJARE la o MULTINATIONALA. Ce intrebari CIUDATE li se pun candidatilor, pe 9 din 10 ii blocheaza
Partenerii nostri
Documente necesare pentru decontarea diurnei si a cheltuielilor de transport si cazare
Concediere pentru inaptitudine medicala - PROCEDURA explicata de specialisti
Ministrul Muncii: Reducerea deficitului de forta de munca este prioritara
Incasare in numerar PFA: este obligata sa achizitioneze casa de marcat?
[INFOGRAFIC] PFA in sistem real vs. PFA la norma de venit: ce taxe si impozite datoreaza in 2024
Reevaluarea imobilizarilor corporale: GHID complet de teorie si practica
Somajul tehnic, ca solutie pentru reducerea costurilor: ce trebuie sa stii
Adeverinta vechime in munca MODEL
Demisie dupa prima zi la locul de munca. "Suntem obligati sa-i platim persoanei ziua respectiva?"
Te-ar putea interesa si
Autorul bestseller-ului Tata bogat, tata sarac: Saracia este o consecinta a educatiei slabe, nu a lipsei de bani
Firmele nu gasesc angajati. Ministrul Muncii: Este mare nevoie de ingineri, IT-isti, economisti, medici, electricieni, sudori, lacatusi mecanici