Lucram din ce in ce mai mult de acasa, videoconferintele facand acum parte din viata noastra de zi cu zi. Toate aceste meeting-uri online au insa si o eticheta, fiind necesar sa cunoastem cateva reguli de baza pentru a face o impresie buna. Lasand la o parte acele probleme tehnice care pot aparea uneori, exista si alte aspecte la care ar trebui sa fim atenti. Astfel, vom evita gafele care ne-ar putea pune intr-o lumina proasta in fata colegilor sau a superiorilor.
Uite cateva sfaturi care s-ar putea sa iti fie de ajutor!
Asigura-te ca tot echipamentul de care ai nevoie functioneaza asa cum trebuie, incepand de la microfon si camera video si pana la conexiunea de internet. Majoritatea sistemelor de videoconferinta iti dau posibilitatea sa faci un test video si audio inainte de meeting, asa ca profita de aceasta ocazie pentru a te asigura ca totul functioneaza bine!
Fie ca tu esti cel care organizeaza sedinta online, fie ca ai de prezentat ceva in fata colegilor sau partenerilor, fa tot ceea ce trebuie sa faci pentru a te pregati din timp. Fii punctual si stabileste o agenda de care sa te tii pe parcursul sedintei. Totodata, asigura-te ca ai la indemana tot ce ai nevoie pentru sedinta!
Asigura-te ca ai pozitionat bine camera video si ca te vezi asa cum trebuie pe ecranele colegilor care participa la meeting. Totodata, nu uita sa privesti catre camera! Cei mai multi dintre noi avem tendinta de a ne uita in ecranul laptopului atunci cand suntem intr-o videoconferinta, ceea ce le poate indica celorlalti participanti ca nu esti chiar prezent la discutie.
Oricat de mult ti-ai dori sa fii mai productiv, evita sa faci alte lucruri in timp ce participi la o sedinta online. Sigur, nu te afli intr-o sala de sedinte la birou, insa asta nu inseamna ca nu trebuie sa acorzi acelasi respect celor cu care discuti. Asadar, nu-ti citi e-mail-urile in timpul unei videoconferinte, nu-ti verifica retelele de socializare si nu te apuca, in general, de alte task-uri!
Cu siguranta nu vrei ca toata lumea sa iti vada locuinta sau camera din care lucrezi, asa ca nu este nicio rusine sa setezi un fundal automat pentru videoconferinta. Marea majoritate a programelor de acest fel iti ofera posibilitatea de a schimba background-ul, asa ca nu ai de ce sa iti faci griji!
Este de preferat sa stai intr-o incapere bine luminata in timpul unei videoconferinte, acest lucru facand ca imaginea video sa fie una de calitate. Daca este posibil, incearca sa stai cu fata spre o fereastra, in cazul in care lumina de afara permite acest lucru.
Citeste si: 7 moduri prin care iti poti imbunatati mediul de lucru, ca sa fii mai productiv la job
Sursa foto: pixabay.com
Ultimele NOUTATI
Magazinul Unirea: de la vitrina luxului comunist la mallul-fantoma din inima Bucurestiului
Sondaj: Aproape jumatate dintre romani reclama inrautatirea situatiei financiare personale, iar trei sferturi se plang de situatia economica a tarii
Studiu: Calitatea alimentelor, nu doar tipul dietei, scade riscul de boli cardiace. De ce dietele low-fat si low-carb nu sunt suficiente
Oferte last minute vs. rezervari in avans la bilete de avion - avantaje si dezavantaje
Cu doar 27.000 de euro venituri pe familie in Romania, depasim Cehia si Ungaria la puterea de cumparare
Partenerii nostri
Instruirea SSM la continuarea activitatii dupa pensionare - reglementari cheie
Ce se intampla daca depasesti 90 zile concediu medical. Drepturi si obligatii
Chitanta neinregistrata in anul 2024: Cum se remediaza situatia
Renuntarea la dividende in favoarea celorlalti asociati: Care este solutia legala sigura si corecta?
Monografii Contabile 2025: Modele grupate pe domenii, gata de folosit
Evaziunea fiscala - o amenintare la securitatea nationala: ce este si cum se sanctioneaza
Tichete de 50 lei pe luna pentru facturile la curent: cine beneficiaza si cum te inscrii