De cate ori nu ti s-a intamplat sa ajungi in situatia de a te compara cu ceilalti? Fie ca este vorba despre telefon, job, relatie, masina, pozitie sociala si asa mai departe, obiceiul de a te compara cu cei din jurul tau este unul comun. Este un obicei cat se poate de nociv insa, starnind sentimente negative care iti pot afecta viata in timp.
Odata ce constientizezi insa ca ai acest obicei, trebuie sa stii ca esti pe drumul cel bun. Si asta pentru ca poti transforma acest obicei nociv intr-o actiune pozitiva. Uite ce trebuie sa faci!
Exista doua situatii diametral opuse atunci cand vorbim despre acest subiect. In primul rand, te poti compara cu o persoana pe care o admiri pentru a incerca mai apoi sa fii la fel ca ea. Apoi, exista acea invidie rauvoitoare care apare atunci cand ajungi in situatia de a ii reprosa unei persoane ca are ceea ce iti doresti tu. Niciun fel de invidie nu este sanatoasa, insa prima te poate motiva sa depui mai mult efort pentru a obtine ce are cealalta persoana cu care te compari. Invidia rauvoitoare iti va aduce insa numai probleme!
Orice ai face si oricat de mult te-ai chinui, este foarte probabil ca intotdeauna sa gasesti pe cineva care este mai bun decat tine sau care are mai mult decat tine. Constientizeaza faptul ca nu le poti avea pe toate. Iti compari masina cu cea pe care o are colegul tau de birou si decizi sa iti cumperi ultimul model aparut pe piata? Ei bine, cat o sa tina asta? Peste cateva luni ar putea sa apara o masina si mai scumpa si mai frumoasa decat a ta!
In loc sa te compari cu cei din jurul tau, cel mai bine ar fi sa iti faci un obicei din a te compara cu tine insuti. Gandeste-te la tine, cel din urma cu un an sau cu cinci ani. Gandeste-te la cat de mult ai evoluat, la toate lucrurile pe care le-ai invatat, la cat de mult te-ai maturizat. Aminteste-ti de obiectivele pe care ti le-ai setat si gandeste-te la cat de mult te-ai apropiat de indeplinirea lor. Facand asta, vei ajunge sa te apreciezi mai mult, sa te respecti mai tare si sa fii mai recunoscator pentru ceea ce ai.
Sursa foto: freepik.com
Ultimele NOUTATI
Publicitatea din Romania, aproape de 850 milioane euro in 2025. Digitalul castiga teren
Magazinul Unirea: de la vitrina luxului comunist la mallul-fantoma din inima Bucurestiului
Sondaj: Aproape jumatate dintre romani reclama inrautatirea situatiei financiare personale, iar trei sferturi se plang de situatia economica a tarii
Studiu: Calitatea alimentelor, nu doar tipul dietei, scade riscul de boli cardiace. De ce dietele low-fat si low-carb nu sunt suficiente
Oferte last minute vs. rezervari in avans la bilete de avion - avantaje si dezavantaje
Partenerii nostri
Instruirea SSM la continuarea activitatii dupa pensionare - reglementari cheie
Ce se intampla daca depasesti 90 zile concediu medical. Drepturi si obligatii
Chitanta neinregistrata in anul 2024: Cum se remediaza situatia
Renuntarea la dividende in favoarea celorlalti asociati: Care este solutia legala sigura si corecta?
Monografii Contabile 2025: Modele grupate pe domenii, gata de folosit
Evaziunea fiscala - o amenintare la securitatea nationala: ce este si cum se sanctioneaza
Tichete de 50 lei pe luna pentru facturile la curent: cine beneficiaza si cum te inscrii
Te-ar putea interesa si
Sondaj: Aproape jumatate dintre romani reclama inrautatirea situatiei financiare personale, iar trei sferturi se plang de situatia economica a tarii