De cate ori nu ti s-a intamplat sa ajungi in situatia de a te compara cu ceilalti? Fie ca este vorba despre telefon, job, relatie, masina, pozitie sociala si asa mai departe, obiceiul de a te compara cu cei din jurul tau este unul comun. Este un obicei cat se poate de nociv insa, starnind sentimente negative care iti pot afecta viata in timp.
Odata ce constientizezi insa ca ai acest obicei, trebuie sa stii ca esti pe drumul cel bun. Si asta pentru ca poti transforma acest obicei nociv intr-o actiune pozitiva. Uite ce trebuie sa faci!
Exista doua situatii diametral opuse atunci cand vorbim despre acest subiect. In primul rand, te poti compara cu o persoana pe care o admiri pentru a incerca mai apoi sa fii la fel ca ea. Apoi, exista acea invidie rauvoitoare care apare atunci cand ajungi in situatia de a ii reprosa unei persoane ca are ceea ce iti doresti tu. Niciun fel de invidie nu este sanatoasa, insa prima te poate motiva sa depui mai mult efort pentru a obtine ce are cealalta persoana cu care te compari. Invidia rauvoitoare iti va aduce insa numai probleme!
Orice ai face si oricat de mult te-ai chinui, este foarte probabil ca intotdeauna sa gasesti pe cineva care este mai bun decat tine sau care are mai mult decat tine. Constientizeaza faptul ca nu le poti avea pe toate. Iti compari masina cu cea pe care o are colegul tau de birou si decizi sa iti cumperi ultimul model aparut pe piata? Ei bine, cat o sa tina asta? Peste cateva luni ar putea sa apara o masina si mai scumpa si mai frumoasa decat a ta!
In loc sa te compari cu cei din jurul tau, cel mai bine ar fi sa iti faci un obicei din a te compara cu tine insuti. Gandeste-te la tine, cel din urma cu un an sau cu cinci ani. Gandeste-te la cat de mult ai evoluat, la toate lucrurile pe care le-ai invatat, la cat de mult te-ai maturizat. Aminteste-ti de obiectivele pe care ti le-ai setat si gandeste-te la cat de mult te-ai apropiat de indeplinirea lor. Facand asta, vei ajunge sa te apreciezi mai mult, sa te respecti mai tare si sa fii mai recunoscator pentru ceea ce ai.
Sursa foto: freepik.com
Ultimele NOUTATI
Se fac angajari la stat - vezi aici lista oraselor cu cele mai multe posturi si studiile de care ai nevoie
Dezamagire crunta la salarii, pentru studenti si absolventi: 3.500- 4.500 de lei pentru joburi entry-level
Art Set by GAEP: Companii de 2 miliarde de lei adopta arta pentru retentia si satisfactia angajatilor
Cererea masinilor electrice pe piata interna, in crestere
Partenerii nostri
Baza de calcul pentru concediu medical - este influentata de indicele de inflatie?
Ce conteaza cu adevarat pentru tinerii din generatia Z la locul de munca
Cum sa folositi SAGA pentru PFA: Ghid pentru evidente fiscal-contabile perfect legale
Imprumuturi intre societati: care sunt conditiile de acordare?
Reducerea programului de lucru de la 5 zile la 4 zile pe saptamana: obligatiile angajatorului
Litigiile de munca si drepturile angajatilor: Cand este timpul sa apelezi la un avocat?