Cum se acorda tichetele de vacanta
tichete de vacantaedenredtichetevacantatransportministerul turismului
Angajatorii pot acorda salariatilor incadrati cu contract individual de munca tichete de vacanta numai in cazul in care in anul fiscal anterior au obtinut profit sau venit, dupa caz, potrivit Ordonantei de Urgenta nr.8/2009 publicata in Monitorul Oficial nr.110/24.02.2009.
Sistemul tichetelor de vacanţă:
Nivelul maxim al sumelor care pot fi acordate salariaţilor sub forma de
tichete de vacanta este contravaloarea a 6 salarii de bază minime brute pe ţară garantate în plată, pentru un salariat, în decursul unui an fiscal, adica pana la 5100 lei/salariat/an.
Tichetele de vacanta sunt integral suportate de către angajator, fiind deductibile la calculul impozitului pe profit, respectiv la calculul impozitului pe venit, în limita a şase salarii de bază minime brute pe ţară garantate în plată pentru fiecare angajat, pe an calendaristic.
Sumele primite de salariati sub forma de tichete de vacanta sunt scutite de plata impozitelor sociale aferente, insa sunt supuse platii impozitului pe venit de 16%, care se calculeaza si se retine la sursa.
Tichetele de vacanta Ticket Vacanta pot fi utilizate exclusiv pentru vacanţe în România, prin achiziţionarea de pachete turistice în unităţi turistice autorizate de Ministerul Turismului prin agenţii de turism afiliate Ticket Vacanţa sau direct la hoteluri, pensiuni, camping-uri, sate de vacanţă, unităţi de tratament balnear afiliate la sistemul tichetelor de vacanţă Ticket Vacanţa.
Pachetele turistice achiziţionate pot include: cazare (obligatoriu), masa, transport, agrement şi tratament balnear.
Salariatul poate utiliza tichetele de vacanţă până la data de 31 decembrie a anului următor celui în care au fost emise tichetele de vacanţă.
Calculeaza cat economiseste firma ta daca acorda tichete de vacanta in comparatie cu primele in bani.