Pago este o aplicatie care a aparut pe piata in urma cu aproximativ trei ani si care faciliteaza plata facturilor lunare la peste 220 de furnizori din diferite domenii de activitate, incepand de la electricitate, gaze, apa, internet si telefonie, si pana la asigurari si salubritate. De asemenea, aplicatia Pago permite si incarcarea cartelelor pre-platite si plata rovinietelor. Proiectul prin care a luat nastere aceasta aplicatie a fost dezvoltat de Timesafe, in parteneriat cu Banca Transilvania si Mastercard. Aplicatia a fost primita bine pe piata, avand peste 150.000 de utilizatori dupa numai un an de la lansare.
Aplicatia Pago are marele avantaj de a fi extrem de simpla pentru utilizatori, acestia fiind nevoiti sa introduca doar o singura data informatiile personale, cele de plata si pe cele ale furnizorilor de utilitati, nemaifiind nevoie de niciun fel de inregistrare ulterioara. Apoi, aplicatia se ocupa de centralizarea lunara a soldului facturilor, trimitand utilizatorilor notificari atat la aparitia fiecarei facturi, cat si cu cateva zile inainte de scadenta. In cele din urma, facturile pot fi platite toate cu o singura confirmare de plata, procesul fiind unor extrem de simplu si de rapid. Totodata, facturile pot fi achitate si prin programare automata!
La momentul primei investitii in proiectul Timesafe, Omer Tetik, directorul general al Bancii Transilvania sustinea ca avand in vedere ca este vorba despre un start-up, investitia reprezinta o premiera pentru Grupul Financiar Banca Transilvania. Totodata, directorul bancii se declara incantat de faptul ca acea investitie reprezenta practic inca un pas pe care Banca Transilvania il facea “pentru sustinerea antreprenorilor si pentru incurajarea digitalizarii”. Tranzactia din urma cu doi ani a fost intermediata de BT Capital Partners, divizia de investment banking a Grupului Financiar Banca Transilvania.
Totul a mers asa cum a fost planuit, iar Banca Transilvania a decis in cele din urma sa mai faca un pas in aceasta directie, unul decisiv de aceasta data. In aceste conditii, astazi putem vorbi despre un actionarat majoritar al Bancii Transilvania in compania Timesafe. Asa cum spuneam si in randurile anterioare, participatia a fost majorata de la 19.87% la 51.12%, actiunile fiind cesionate de Adrian Cighi si Alexandru Gala Popescu. La ora actuala, cei doi mai detin doar 39.1%, respectiv 9.78% din capitalul social al companiei.
Dupa 19 ani de suprematie a celor de la BCR, Banca Transilvania a reusit in cele din urma sa devina cea mai mare banca din tara noastra in functie de valoarea activelor. In 2018, Banca Transilvania a raportat active totale in valoare de 74.1 miliarde de lei, in timp ce cei de la BCR au raportat niste active totale de doar 71.5 miliarde de lei. De asemenea, Banca Transilvania a obtinut un profit net in valoare de 1.2 miliarde de lei in anul precedent, in crestere cu 2.8 procente.
Ultimele NOUTATI
ANPC sustine crearea rafturilor romanesti in marile magazine. Cum sunt inselati consumatorii asupra originii produselor
Secretul ascuns al Vrancei: Civilizatia pierduta cu 7.500 de ani inaintea dacilor
Salarii mici, taxe mari: Romania, la coada Europei in clasamentul veniturilor reale ale familiilor
Partenerii nostri
Salariul mediu in SCADERE. La ce valoare a ajuns in 2025?
[CALCUL] Indemnizatie de hrana bugetari si reglementari cheie
Prestari servicii: Atentie la plafonul de incasari in numerar de la o persoana fizica!
Vanzare cladiri si terenuri: 42 de dificultati intalnite in practica si modul corect de solutionare!
"Spor de femeie" - bonusul absurd care umple conturile barbatilor intr-o companie de stat
De ce se pensioneaza judecatorii la 52 de ani? CSM explica fenomenul si trage un semnal de alarma
Te-ar putea interesa si