14 obiceiuri care stau in calea unui leadership de succes
obiceiuriobstacolesuccesleadershipantreprenoriatgreseli
Potrivit lui Dan Waldschmidt de la "Edgy Conversations", succesul in viata vine dupa ce eliminam obiceiurile nocive, care stau in calea dezvoltarii noastre.
Waldschmidt ne ofera 14 sfaturi care ne pot ajuta sa inlaturam obstacolele din calea unui leadership de succes.
Nu mai acorda atat de multa atentie concurentei. Nu iti imita rivalii, in privinta leadership-ului. Fiecare manager are propriul stil de a conduce.
Nu mai discuta la modul general. Trebuie sa stii cum ii cheama pe clientii tai, ce probleme au, de ce apeleaza la tine si mai ales, cum ii poti ajuta.
Nu te astepta ca echipa ta de customer service sa iti rezolve de la sine problemele legate de lipsa empatiei in afaceri. Invata-i pe angajatii tai sa fie mai empatici.
Nu te preface tacit ca firma ta nu greseste niciodata. Aceste greseli sunt de fapt oportunitati prin care poti sa iti eficientizezi activitatea.
Nu te baza pe echipa de social media, pentru a cladi un brand de companie. Trebuie sa conduci prin exemplu. Fii extraordinar si solicita-le si celorlalti sa fie extraordinari.
Nu mai sta intr-un colt. Comunica! Expune-ti viziunea, scopurile, asteptarile, visurile, in fiecare zi. Toata lumea trebuie sa stie pentru ce munceste.
Nu mai oferi salarii mici angajatilor cu adevarat inzestrati profesional. Cel mai prost mod prin care poti incepe o relatie profesionala este sa iti platesti modest angajatii buni.
Nu inceta sa iti motivezi angajatii. Angajeaza oameni talentati, cere-le sa fie cei mai buni in ceea ce fac, instruieste-i pentru succes. O sa fii surprins de rezultate.
Nu mai cauta "Sfantul Graal". Nicio promovare nu poate repara o afacere subreda. Schimba din radacini modul de organizare a acesteia.
Nu te mai gandi la sfarsitul lumii, atunci cand inregistrezi un esec. Creeaza o cultura a succesului.
Nu te mai plange, atunci cand pionii din industrie gresesc si scapa "basma curata". Creeaza o cultura in care excelenta trebuie atinsa cu orice pret.
Nu cocheta cu pesimismul. Acest lucru afecteaza creativitatea, demoralizeaza angajatii si ii intimideaza pe cei talentati, care altfel ar fi "facut diferenta".
Nu mai confunda agresivitatea pasiva cu atitudinea ponderata in afaceri. Fii amabil. Solicita amabilitate. Tolereaza opiniile diferite.
Nu mai astepta statisticile, pentru a te increde in propriul instinct antreprenorial. Vei pierde momentul oportun, in care deciziile bune sunt luate intr-o fractiune de secunda.
Care e vestea cu adevarat buna? Uneori, nu e nevoie sa faci nimic, pentru a dobandi succesul, ci dimpotriva, trebuie pur si simplu sa nu comiti o greseala absurda. Obiceiurile proaste ne pot determina sa facem asemenea greseli. A venit momentul sa schimbi acest lucru.