Cei mai multi dintre tinerii din generatia Z isi doresc sa devina antreprenori, acestia fiind atrasi de oportunitatea de a fi independenti si de a deveni proprii lor sefi si de sansa de a isi transpune ideile in realitate. Potrivit unui studiu realizat de Academia de Studii Economice in aceasta vara, circa 85% dintre tinerii chestionati au afirmat ca isi propun sa devina antreprenori. Tinerii ce au participat la acest studiu au varste cuprinse intre 18 si 30 de ani.
Educatia este importanta pentru fiecare dintre acesti tineri fara doar si poate, insa realitatea ne arata ca exista povesti de succes si in randul celor care au ales drumul antreprenoriatului fara a mai fi interesati de studii.
Bill Gates a renuntat la Harvard in anul 3 de studii, Steve Jobs a abandonat colegiul dupa doar un semestru, iar Mark Zuckerberg a renuntat, de asemenea, la studiile de informatica de la Harvard dupa numai doi ani.
Lasand la o parte cele cateva povesti de succes pe care le stim cu totii, educatia primita in scoala se poate dovedi a reprezenta cea mai importanta piatra de temelie in formarea tinerilor ca oameni de afaceri. Diploma poate fi complet inutila in anumite situatii, intr-adevar, insa educatia pe care primita in anii petrecuti in universitate este mult mai importanta. Petreci trei, patru sau chiar mai multi ani intr-un mediu intelectual care iti permis sa te dezvolti in asa fel incat sa poti realiza lucruri mai mari decat diploma pe care o primesti la finalul studiilor.
Evident, nu sunt putini nici cei care aleg sa renunte la educatia formala oferita de o universitate si sa isi indrepte atentia catre autoeducatie. Este si exemplul unor nume importante care au reusit in lumea afacerilor, precum Mark Zuckerberg, Steve Jobs, Michael Dell sau Richard Brenson. Desi au renuntat timpuriu la studii, toti au ales sa fie autodidacti. Iar asta se traduce prin multa pasiune si determinare, sete de cunoastere, multe carti citite si un scop clar in viata.
Nu in ultimul rand, trebuie luat in considerare si faptul ca nu totul poate fi invatat de unul singur. Urmand cursurile unei universitati poti invata lucruri care te vor ajuta in drumul tau catre deschiderea si dezvoltarea unei afaceri. In plus, urmand cursurile unei facultati vei avea sansa de a intalni si alti oameni cu aceleasi pasiuni ca ale tale si de a stabili legaturi cu acestia.
Ultimele NOUTATI
Magazinul Unirea: de la vitrina luxului comunist la mallul-fantoma din inima Bucurestiului
Sondaj: Aproape jumatate dintre romani reclama inrautatirea situatiei financiare personale, iar trei sferturi se plang de situatia economica a tarii
Studiu: Calitatea alimentelor, nu doar tipul dietei, scade riscul de boli cardiace. De ce dietele low-fat si low-carb nu sunt suficiente
Oferte last minute vs. rezervari in avans la bilete de avion - avantaje si dezavantaje
Cu doar 27.000 de euro venituri pe familie in Romania, depasim Cehia si Ungaria la puterea de cumparare
Partenerii nostri
Instruirea SSM la continuarea activitatii dupa pensionare - reglementari cheie
Ce se intampla daca depasesti 90 zile concediu medical. Drepturi si obligatii
Chitanta neinregistrata in anul 2024: Cum se remediaza situatia
Renuntarea la dividende in favoarea celorlalti asociati: Care este solutia legala sigura si corecta?
Monografii Contabile 2025: Modele grupate pe domenii, gata de folosit
Evaziunea fiscala - o amenintare la securitatea nationala: ce este si cum se sanctioneaza
Tichete de 50 lei pe luna pentru facturile la curent: cine beneficiaza si cum te inscrii