Capitanul Gurmand va recomanda: Salata de nuci cu ardei
nuciusturoiiaurtsalatapatrunjelcapitanul gurmandretetesanatatehrana vie
Salata de nuci cu ardei este o salata de iarna, simplu de preparat si cu un gust inedit.
Ingrediente salata de nuci cu ardei:
- 200 g nuci tocate (cu sau fara acordul lor);
- un ardei rosu mediu, taiat in cuburi mici;
- o jumatate de radacina de patrunjel ras (, tuns si frezat, desigur);
- patrunjel verde tocat marunt, dupa gust;
- un sos mai slab (de inger – adica nu prea iute), facut din usturoi, ulei (de preferinta ulei din samburi de struguri, extravirgin), sare (gata mujdeiul!) si iaurt mai gros (de obraz)/smantana mai subtirica (de mijloc). Cantitatea minima de sos ce poate lega (nu chiar fedeles) compozitia;
- oregano sau busuioc uscat, dupa gust. Eu prefer oregano, doar atunci cand busuiocul nu se oftica;
- sare (daca cea din sos nu este suficienta).
Mod de preparare: cu pasiune, ca sa iasa naucitor de gustoasa. Cheia este sosul de iaurt si usturoi, potrivirea sa ca tarie si cantitate cu restul componentelor. Nu caliti niciun ingredient, totul ramane crud, salbatic.
De ce este sanatoasa aceasta salata iarna? Nucile contin grasimi bune care, impreuna cu patrunjelul si usturoiul, va protejeaza inima de toate urgiile care ar putea-o lovi (nu stiu daca si de dor). Sistemul cardiovascular (si in primul rand inima) este mai solicitat iarna.
Usturoiul si frunza de patrunjel va cresc imunitatea (nu si pe cea la aberatiile politicienilor, din pacate). Nucile, radacina de patrunjel si usturoiul sunt remineralizante. Vitaminele se gasesc si ele din belsug in aceasta salata.
Cam asta ar fi pentru azi. Sper sa va placa. Era sa uit: veti fi incantate (incantati) si de culoare.
Pofta buna!