Eurovision 2019: Olanda a castigat trofeul, dupa 44 de ani

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Eurovision 2019: Olanda a castigat trofeul, dupa 44 de ani
Eurovision 2019: Olanda a castigat trofeul, dupa 44 de ani
de Magda Florea la 19 Mai. 2019
Urmareste-ne pe Google News
eurovision 2019tvrteleviziunea romanaeurovisionester peony

Reprezentanta Romaniei la Eurovision Song Contest 2019, Ester Peony, nu s-a calificat in finala de sambata a festivalului de la Expo Tel Aviv. Este al patrulea an consecutiv in care Romania rateaza calificarea in finala de la Eurovision si, totodata, participarea din 2019 inseamna a 20-a participare a tarii noastre la prestigiosul concurs, desfasurat anul acesta sub sloganul "Dare to dream" si care are un buget estimat la 28,5 milioane de euro. Finala a fost castigata de reprezentantul Olandei, cu melodia "Arcade".

Update: A fost o seara istorica la Expo Tel Aviv

Olanda a castigat Eurovision 2019


Finala Eurovision Song Contest 2019 a fost castigata de reprezentantul Olandei, tara care va gazdui competitia anul viitor.
 
Castigatorul se numeste Duncan Laurence, are 25 de ani si a interpretat melodia "Arcade", careia si Romania i-a acordat maximul de puncte, pe toate 12.
 
In total, piesa a adunat cele mai multe puncte, adica 492.
 
 Este prima victoriei a Olandei la Eurovision dupa 44 de ani, insa tara a castigat trofeul de 5 ori de-a lungul istoriei.
 
Iata melodia castigatoare:
 

Romania a ratat calificarea in finala

Ester Peony a interpretat in cea de-a doua semifinala a Eurovision 2019 melodia “On a Sunday”, insa publicul nu i-a oferit destule voturi astfel incat reprezentanta noastra sa ajunga in finala competitiei.
 
Romania a ratat in ultimii 4 ani finalele Eurovision, ultima nereusita fiind inregistrata de membrii trupei The Humans, reprezentantii nostri de anul trecut.
 
Dupa cea de-a doua semifinala Eurovision 2019, cea de care Peony nu a mai trecut, s-au calificat artistii reprezentand: Macedonia de Nord- Tamara Todevska (“Proud”); Olanda - Duncan Laurence (“Arcade”); Albania - Jonida Maliqi (“Ktheju Tokës”); Suedia - John Lundvik (“Too Late For Love”); Rusia - Sergey Lazarev (“Scream”); Azerbaidjan - Chingiz (“Truth”); Danemarca - Leonora (“Love Is Forever”); Norvegia - KEiiNO (“Spirit In The Sky”); Elvetia - Luca Hanni (“She Got Me”); Malta - Michela (“Chameleon”).
 
Alaturi de reprezentanta noastra, din competitie au iesit si: Armenia - Srbuk („Walking Out”), Irlanda Sarah McTernan (“22”), Moldova - Anna Odobescu (“Stay”), Letonia - Carousel (“That Night”), Romania - Ester Peony (“On A Sunday”), Austria - PÆNDA (“Limits”), Croatia - Roko (“The Dream”), Lituania - Jurij Veklenko (“Run With The Lion).
 
Franta, Germania, Spania, Marea Britanie si Italia - sunt calificate direct in finala, alaturi de tara gazda, Israel, si au votat, conform tragerii la sorti, in semifinale.
 
Finala Eurovision Song Contest 2019 va fi difuzata sambata, 18 mai, de la ora 22.00, de TVR 1, TVRi, TVR HD, TVR +.
 
Telespectatorii care vor urmari finala competitiei o vor vedea, in premiera, pe Madonna interpretand doua melodii: celebra “Like A Prayer” din 1989 si “Future”, pe care o va canta impreuna cu rapperul American Quavo.
 
Romania a reusit, de-a lungul timpului, sa se impuna in aceasta competitie si sa castige milioane de voturi de la publicul din toata lumea. Cele mai bune performante ale tarii noastre la Eurovision au fost: de doua ori locul al treilea (Luminita Anghel & Sistem - Kiev, 2005; Paula Seling si Ovi - Oslo, 2010) si o data locul al patrulea (Mihai Traistariu - Atena, 2006). Melodia romaneasca cu cel mai mare punctaj obtinut intr-o finala Eurovision (172 de puncte) este "Tornero”, interpretata de Mihai Traistariu.
 

Eurovision 2019: Ratarea finalei se lasa cu scandal in Romania: "Sute de mii de euro cheltuiti pentru a face tara de ras"

 
Esecul Romaniei de anul acesta nu a fost trecut cu vederea de presedintele Comisiei de cultura, arte, mijloace de informare in masa, Gigel Stirbu. Acesta acuza Televiziunea Romana ca a facut tara de ras pentru a doua oara consecutiv, fiindca nu a tinut cont de voturile si dorinta romanilor.
 
"Felicit TVR pentru a doua finala la Eurovision ratata consecutiv pentru Romania! Sute de mii de euro din bani publici cheltuiti pentru a face tara de ras. Din pacate, reprezentanta Romaniei nu se afla printre finalisti. Nici nu e de mirare! Sa ne amintim ca in finala selectiei nationale, juriul, bine ales de TVR, a desemnat-o pentru a reprezenta Romania pe artista care s-a aflat pe ultimul loc in preferintele telespectatorilor.
 
S-a dovedit ca nemultumirile publicului de atunci au fost intemeiate si inevitabilul esec al Romaniei nu a intarziat sa apara. Inca o data, conducerea TVR a dat dovada de o crasa incompetenta manageriala inca din faza incipienta a acestui concurs. Reusita Romaniei a fost total compromisa din cauza felului in care a fost organizata selectia nationala, cand juriul a fost format in majoritate din specialisti straini si nu s-a tinut cont de votul romanilor", a spus acesta.
 

Stirbu a cerut, cu aceasta ocazie, ca toata conducerea TVR "sa plece"

 
Oficialul a declarat ca toata conducerea TVR ar trebui sa isi dea demisia, fiindca a batjocorit onoarea Romaniei si si-a batut joc de banii oamenilor.
 
"Conducerea TVR trebuie sa plece! Pentru acest al doilea esec consecutiv pe banii romanilor si cu onoarea Romaniei batjocorita, conducerea TVR ar trebui sa puna inapoi banii publici cheltuiti nejustificat cu Eurovisionul si sa plece. Acest concurs muzical a ajuns sa fie doar un prilej de excursii excentrice pentru dna Doina Gradea si echipele din TVR, dovada vie o reprezinta faptul ca nici macar nu reusim sa ne calificam printre primele 10 tari din Europa.

Stau si ma intreb, oare cum poate ajunge vreodata televiziunea publica un post de televiziune profitabil tinand cont de modul in care sunt gestionati banii de acuala conducere. Si sa nu uitam nici de jaful banului public de la Cerbul de Aur! Un alt prilej pentru TVR de a arunca cu banii contribuabililor pe fereastra pentru un proiect mediocru care nu a fost nici pe departe un succes de audienta. Generozitatea din banii romanilor a consiliului de administratie al TVR pentru concursuri muzicale ratate nu are limita si a provoacat un val urias de nemultumiri in randul populatiei. Doamna Doina Gradea, va anunt, in concluzie, ca sunteti si dumneavoastra descalificata! Lasati TVR sa mearga mai departe!”.
 
Potrivit informatiilor transmise de reprezentantii TVR intr-o conferinta organizata in urma cu doua saptamani, delegatia Romaniei la Eurovision 2019 a fost formata din 11 persoane si a avut nevoie de un buget de 100.000 de euro.
 

Cine este marele favorit la castigarea Eurovision 2019?


Ca in orice competitie, inainte de marea finala, oamenii discuta si isi formeaza o imagine despre cine are cele mai mari sanse sa castige trofeul. Totodata, pariorii nu rateaza sansa de a pune in joc sume frumoase de bani mizand pe unul dintre candidati.

Artisti din 26 de tari vor lupta in finala Eurovision 2019 si se anunta o competitie care ne va tine cu sufletul la gura, fiinca pe scena vor urca artisti valorosi, toti avand piese reprezentative pentru o anumita nisa de ascultatori.
 
Desi fiecare tara participanta si-ar dori ca reprezentantul ei sa se intoarca acasa victorios, succesul depinde de voturile primite din restul lumii. Asa ca, totul se va decide sambata seara, in marea finala. Daca vreti, va putem da totusi, un pont. Unul care anul trecut a functionat. Casele de pariuri il vad pe olandezul Duncan Laurence, cu piesa "Arcade“ avand 47% sanse de castig.
 
Finala va fi deschisa de Malta, fiind urmata, in prima parte a show-ului de Albania, Cehia, Germania, Rusia, Danemarca, San Marino, Republica Macedonia de Nord, Suedia, Slovenia, Cipru, Olanda si Grecia.  
 
In partea a doua, vor concura Israel, Norvegia, Marea Britanie, Islanda, Estonia, Belarus, Azerbaidjan, Franta, Italia, Serbia, Elvetia, Australia si Spania.

Sursa foto: TVR
Senior Editor Manager.ro

Ultimele NOUTATI

6 sfaturi pentru a te prezenta impecabil in timpul calatoriilor de afaceri
Business

6 sfaturi pentru a te prezenta impecabil in timpul calatoriilor de afaceri

today26 Apr. 2024
PEPE inregistreaza o crestere de 15% dupa listare pe Coinbase. In ce directie se indreapta Dogeverse? (P)
Business

PEPE inregistreaza o crestere de 15% dupa listare pe Coinbase. In ce directie se indreapta Dogeverse? (P)

today26 Apr. 2024
Pune co-crearea in practica prin Idea Morph
Life Style

Pune co-crearea in practica prin Idea Morph

today26 Apr. 2024
Top 5 motive pentru ca proprietarii de afaceri si terase HoReCa sa investeasca in acoperiri cu pergole de inalta calitate
Business

Top 5 motive pentru ca proprietarii de afaceri si terase HoReCa sa investeasca in acoperiri cu pergole de inalta calitate

today26 Apr. 2024
5 idei profitabile de afaceri in agricultura
Business

5 idei profitabile de afaceri in agricultura

today26 Apr. 2024
Ce se intampla cu cele 5 milioane de pensii, inainte de Paste: cand intra toti banii pe card
Economie

Ce se intampla cu cele 5 milioane de pensii, inainte de Paste: cand intra toti banii pe card

today26 Apr. 2024
Guvernul modifica din nou Codul fiscal:  romanii care au locuinte scumpe se vor trezi somati de ANAF
Economie

Guvernul modifica din nou Codul fiscal: romanii care au locuinte scumpe se vor trezi somati de ANAF

today26 Apr. 2024
Specialist in Finante: Desi cresc impozitele, se adanceste deficitul, ceea ce inseamna ca statul risipeste prea mult banul public
Economie

Specialist in Finante: Desi cresc impozitele, se adanceste deficitul, ceea ce inseamna ca statul risipeste prea mult banul public

today26 Apr. 2024
E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit. Zilnic in Inboxul tau.

Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare, Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT Raportul Special:

"E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Partenerii nostri

Te-ar putea interesa si

Pune co-crearea in practica prin Idea Morph
Life Style

Pune co-crearea in practica prin Idea Morph

today26 Apr. 2024
Top 5 motive pentru ca proprietarii de afaceri si terase HoReCa sa investeasca in acoperiri cu pergole de inalta calitate
Business

Top 5 motive pentru ca proprietarii de afaceri si terase HoReCa sa investeasca in acoperiri cu pergole de inalta calitate

today26 Apr. 2024
5 idei profitabile de afaceri in agricultura
Business

5 idei profitabile de afaceri in agricultura

today26 Apr. 2024
Ce se intampla cu cele 5 milioane de pensii, inainte de Paste: cand intra toti banii pe card
Economie

Ce se intampla cu cele 5 milioane de pensii, inainte de Paste: cand intra toti banii pe card

today26 Apr. 2024

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit.
Zilnic in Inboxul tau.

Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare, Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT Raportul Special:

"E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
x