Urmeaza sa ai o escala mai lunga si iei in considerare ideea de a iesi din aeroport pentru cateva ore in care sa vizitezi orasul? Sigur, in cele mai multe cazuri poti face asta, fiind o oportunitate foarte bune de a vizita poate un oras in care nu ai mai fost niciodata. In cazul in care este vorba despre un oras ceva mai mic, in cateva ore ai putea chiar sa acoperi cele mai importante obiective turistice.
Totusi, daca vrei sa faci, trebuie sa stii cateva locuri. In cazul in care nu acorzi atentie acestor aspecte, s-ar putea ca aventura ta sa nu se termine chiar in cel mai fericit mod posibil!
Daca zbori spre o destinatie ceva mai indepartata, este foarte posibil sa fie nevoie de un zbor cu doua segmente. Astfel, vorbim despre o combinatie de zboruri printr-un aeroport de legatura. Timpul pe care il petreci in acel aeroport intermediar este numit escala.
Tehnic vorbind, este imposibil ca unele zboruri sa poata fi efectuate dintr-o singura bucata. In plus, chiar daca ar fi posibil, aceste zboruri ar fi extrem de scumpe. Asa se ajunge la aceste escale, companiile aeriene preferand sa isi imparta zborurile pe mai multe segmente.
In marea majoritate a cazurilor, acest lucru este posibil. In cazul in care aeroportul intermediar se afla intr-o alta tara decat cea de plecare, trebuie sa fii atent in legatura cu vama si viza pentru acea tara. In plus, mare atentie la timpul pe care il ai la dispozitie, cu siguranta nu iti doresti sa pierzi zborul de legatura spre destinatia ta finala.
Daca vrei sa parasesti aeroportul, ar fi de preferat ca escala ta in acel oras sa fie de cel putin sase ore. Ia in considerare faptul ca aeroportul nu se afla prea aproape de centrul orasului pe care vrei sa il vizitezi, ceea ce inseamna ca vei pierde destul de mult timp pe drum.
Ei bine, asa cum spuneam si in randurile anterioare, o escala mai lunga se poate transforma intr-o oportunitate de a vizita un oras nou. Sau, daca ai vizitat deja orasul, poti face o plimbare in centru pentru a te relaxa si pentru a te pregati pentru urmatorul zbor spre destinatia ta finala.
Raspunsul la aceasta intrebare nu poate fi decat unul singur: absolut! Daca decizi sa ramai in aeroport, cel mai probabil nu va mai trebui sa treci prin noi filtre de securitate, in special daca vorbim despre un aeroport mic. Daca alegi sa iesi insa din aeroport, la intoarcere vei trece din nou prin portile de securitate.
Atunci cand este vorba despre o escala, cele mai multe companii aeriene se ocupa de transferul automat al bagajelor intre zboruri. Asadar, nu trebuie sa iti faci griji decat pentru bagajul tau de mana. Daca nu vrei sa il iei cu tine in oras, atunci verifica daca aeroportul nu are un spatiu special amenajat unde il poti lasa pentru cateva ore!
Ce se intampla daca pierzi zborul de legatura?
Ei bine, cu siguranta nu iti doresti sa se intample asta! Nicio companie aeriana nu iti va da o mana de ajutor in cazul in care nu prinzi zborul pe care il ai, asa ca asigura-te ca iti planifici extrem de bine aventura pe care vrei sa o ai in timpul escalei!
Evident, nu trebuie sa pleci din aeroport daca nu iti doresti asta! In functie de timpul pe care il ai la dispozitie, iti poti gasi diverse activitati. Iti poti face cumparaturile la magazinele din aeroport, poti citi o carte, te poti uita la un film si asa mai departe. In cazul in care este vorba despre un aeroport mai mare, vei gasi acolo restaurante, sali de relaxare, mini-hoteluri sau chiar sali de cinematograf sau piscina!
Vezi si: Ghidul angajatorului. Ce greseli puteti face la emiterea deciziei de concediere
Sursa foto: pexels.com
Ultimele NOUTATI
Magazinul Unirea: de la vitrina luxului comunist la mallul-fantoma din inima Bucurestiului
Sondaj: Aproape jumatate dintre romani reclama inrautatirea situatiei financiare personale, iar trei sferturi se plang de situatia economica a tarii
Studiu: Calitatea alimentelor, nu doar tipul dietei, scade riscul de boli cardiace. De ce dietele low-fat si low-carb nu sunt suficiente
Oferte last minute vs. rezervari in avans la bilete de avion - avantaje si dezavantaje
Cu doar 27.000 de euro venituri pe familie in Romania, depasim Cehia si Ungaria la puterea de cumparare
Partenerii nostri
Instruirea SSM la continuarea activitatii dupa pensionare - reglementari cheie
Ce se intampla daca depasesti 90 zile concediu medical. Drepturi si obligatii
Chitanta neinregistrata in anul 2024: Cum se remediaza situatia
Renuntarea la dividende in favoarea celorlalti asociati: Care este solutia legala sigura si corecta?
Monografii Contabile 2025: Modele grupate pe domenii, gata de folosit
Evaziunea fiscala - o amenintare la securitatea nationala: ce este si cum se sanctioneaza
Tichete de 50 lei pe luna pentru facturile la curent: cine beneficiaza si cum te inscrii