Sinteza Saptamanii: Amenzi rutiere mai mici, modificari la Codul de procedura fiscala si la Codurile Penale

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Sinteza Saptamanii: Amenzi rutiere mai mici, modificari la Codul de procedura fiscala si la Codurile Penale Sinteza Saptamanii: Amenzi rutiere mai mici, modificari la Codul de procedura fiscala si la Codurile Penale
de Magda Florea la 01 Apr. 2019
Urmareste-ne pe Google News
sinteza saptamaniicodul penalcodul de procedura fiscalaongtaxa active bancarezile libere 2019

Va prezentam o sinteza a celor mai importante modificari legislative din toate domeniile de activitate, aparute in ultima saptamana. De asemenea, specialistii nostri va pun la dispozitie analize si materiale informative cu privire la subiectele de interes din plan juridic, economic, social si fiscal.

Va anuntam ca, in Monitorul Oficial nr. 211 din data de 18 martie 2019, a fost publicat Ordinul ministrului finantelor publice nr. 1754 din 28 februarie 2019 - privind indicele preturilor de consum utilizat pentru actualizarea platilor anticipate in contul impozitului pe profit anual.
 
Citeste despre indicele preturilor de consum

ITM Harghita (Inspectoratul Teritorial de Munca) informeaza contribuabilii despre masurile pe care trebuie sa le ia in cazul in care primesc notificari legate de neconcordantele dintre REVISAL si D112.
 
Citeste despre REVISAL si D112

ANAF a actualizat, in data de 20.03.2019, PDF-ul inteligent pentru S1002-S1003-S1005 – Situatii financiare anuale la data 31 decembrie 2018 intocmite de catre entitatile al caror exercitiu financiar coincide cu anul calendaristic, prevazute la pct. 1.1 din Anexa nr. 1 la Ordinul ministrului finantelor publice nr. 10/03.01.2019 privind principalele aspecte legate de intocmirea si depunerea situatiilor financiare anuale si a raportarilor contabile anuale ale operatorilor economici la unitatile teritoriale ale Ministerului Finantelor Publice, precum si pentru modificarea si completarea unor reglementari contabile.
 
Citeste despre PDF-ul inteligent ANAF

Primul termen pentru plata impozitelor locale se apropie cu pasi repezi. Dupa cum va informam intr-un articol anterior, acesta a fost prelungit pana la data de 1 aprilie 2019. Daca este achitat integral acum, veti beneficia de o reducere de pana la 10%.  Al doilea termen-limita pentru plata impozitelor locale este 30 septembrie.
 
Citeste despre primul termen pentru plata impozitelor locale
 
Pe site-ul Finantelor Publice a fost urcat un proiect de OUG pentru modificarea si completarea unor acte normative, adica pentru modificarea popularei OUG 114/2018. Dupa reactiile negative pe care le-au avut multi contribuabilii inca de la anuntarea actului normativ, Guvernul a decis sa mai faca anumite modificari in textul ordonantei.
 
Citeste despre modificarea OUG 114

Incepand cu data de 1 iunie 2019, contestatiile fiscale vor fi preluate de Ministerul de Finante, nu vor mai fi solutionate de ANAF ca pana acum, potrivit unui proiect de OUG publicat marti in dezbatere publica pe site-ul MFP.

Citeste despre contestatiile fiscale 

DGV (Directia Generala a Vamilor) informeaza operatorii economici autorizati sa deruleze operatiuni cu produse accizabile in regim suspensiv de accize prin intermediul EMCS ca a fost lansat un nou serviciu online.
 
Citeste despre noul serviciu online - Urmarire ARC

 In Monitorul oficial nr. 222 din 21.03.2019 a fost publicata OUG nr. 18/2019 prin care s-au adus modificari si completarea art. II din Legea nr. 145//2018, prin care au fost adoptate anumite facilitati pentru entitatile nerezidente organizatoare ale Turneului final al Campionatului European de Fotbal 2020.

Citeste despre facilitatile pentru Turneul final al Campionatului European de Fotbal 2020

Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) a publicat luni, 25 martie 2019, un “Ghid de completare a cererii privind destinatia sumei reprezentand 2% sau 3,5% din impozitul anual pe veniturile din salarii si din pensii”, care vine in intampinarea contribuabililor ce inca nu au depus formularul.
 
Citeste despre Ghidul ANAF

Incepand cu 1 aprilie, sponsorizarile catre ONG vor putea fi scazute din impozitele datorate, in anumite limite.
 
Citeste despre noutatile legislative privind sponsorizarile catre ONG-uri

In ciuda faptului ca ministrul Finantelor Publice promitea ca va modifica OUG 114 astfel incat “sa fie in interesul intregii economii”, iar despre “taxa pe lacomie” seful de la Finante preciza ca ar putea sa se transforme in “bonus pe harnicie”, se pare ca Ordonanta pusa in dezbatere publica marti seara nu elimina taxa pe active.
 
Citeste despre taxele pe pe activele bancare

Proiectul de modificare a OUG 114/2018, pus in dezbatere publica marti seara, 26 martie, a fost adoptat, vineri, de Guvern, fara avizul Bancii Centrale Europene, a anuntat ministrul Finantelor Publice. Acesta a subliniat faptul ca, teoretic, nu ar trebui sa mai existe discutii privind manipularea ROBOR, dat fiind ca actul normativ a fost schimbat.
 
Citeste despre schimbarile aduse de OUG 114

Ministerul Finantelor Publice a pus, marti, 26 martie 2019, in Transparenta decizionala un Proiect de Ordonanta de Urgenta a Guvernului (OUG) prin care se propune modificarea si completarea legii 270/2015 privind Codul de Procedura fiscala.
 

Ministerul Educatiei anunta ca elevii si studentii pot depune si anul acesta cereri pentru “Euro 200”, program prin care sunt subventionate achizitiile de calculatoare, termenul limita pentru depunerea cererilor fiind 19 aprilie 2019, inclusiv.
 
Citeste despre programul Euro 200

Salariile angajatilor din Ministerul Finantelor Publice vor creste, anunta ministrul de resort. Ceea ce era de asteptat, dat fiind articolul 8 al Proiectului de modificare a Legii 270.2015 privind Codul de Procedura Fiscala, pus in dezbatere publica marti seara – 26 martie. Noutatea, insa, priveste soarta anumitor angajati care ar urma sa plece din minister.
 
Citeste despre majorarile salariale din Ministerul de Finante

OUG pentru modificarea Codurilor Penale: Condamnarea nu se va mai putea face pe declaratiile martorilor sau a colaboratorilor. Ministerul Justitiei a trimis spre avizare la CSM un proiect de modificare a Codului Penal si a Codului de Procedura Penala. Printre altele, hotararea de condamnare nu se poate intemeia in masura determinanta pe declaratiile investigatorului, ale colaboratorilor ori ale martorilor protejati, se prevede in proiect.
 

Un protocol incheiat intre Ministerul Justitiei, Ministerul Public si avocati prevede ca onorariile pentru asistenta judiciara vor creste cu 141%.
 

Comisarul-sef Catalin Aurel Giulescu, conducatorul Directiei pentru Evidenta Persoanelor si Administrarea Bazelor de Date din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, a anuntat ca romanii vor putea alege intre cartile de identitate cu sau fara cip, chiar daca UE impune schimbarea formatelor acestor documente si stabileste noi elemente de siguranta.
 
Citeste despre noile carti de identitate 

Parlamentul European a votat Reforma Copyright. Articolele 11 si 13 nu au fost schimbate, iar acum a mai ramas un singur pas pana la implementare in legislatia nationala a tarilor membre UE. 

Citeste despre Reforma Copyright

Proprietarii de case sunt obligati sa aiba un certificat de performanta energetica atunci cand pun la vanzare sau inchiriere o locuinta.
 

In Senatul Romaniei a fost propusa o initiativa legislativa privind votul prin corespondenta in Romania. Conform initiativei, procedura tehnologizata de vot va fi folosita pentru toate tipurile de alegeri din Romania. 
 
Citeste despre votul prin corespondenta in Romania

Fosta candidata nominalizata de Tudorel Toader la sefia DNA, Adina Florea, a intrat in vizorul procurorului general al Romaniei. Augustin Lazar a sesizat Consiliul Superior al Magistraturii cu privire la posibile abateri disciplinare legate de dosarul Tel Drum.
 
Citeste despre sesizarea procurorului general al Romaniei

In perioada 21 decembrie - 28 martie s-a desfasurat concursul pentru sefia Inspectiei Judiciare. A fost castigat de un singur candidat. Lucian Netejoru ramane, practic, in functie.
 

Guvernul Romaniei a stabilit ca data de 30 aprilie 2019 sa fie libera. Conform comunicatului publicat de Executiv, masura este adoptata si pentru recuperarea capacitatii de munca a angajatilor, dar si pentru stimularea turismului.
 
Citeste despre zilele libere din 2019

Mai multi senatori PSD au initiat un proiect de lege prin care modalitatea de calcul a unui punct de amenda se schimba si conduce la reducerea amenzilor rutiere. Initiativa a fost adoptata tacit de Senat.
 
Citeste despre reducerea amenzilor rutiere
 
Citeste si: Euro a inceput luna pe crestere. Ce se intampla cu ROBOR
Senior Editor Manager.ro

Ultimele NOUTATI

Ce trebuie sa faci daca ti-a expirat permisul de conducere: reguli 2024
Noutati auto 2022 - stiri din domeniul auto

Ce trebuie sa faci daca ti-a expirat permisul de conducere: reguli 2024

today18 Apr. 2024
Cum poti sa incepi sa investesti la Bursa de Valori Bucuresti
Financiar-Bancar

Cum poti sa incepi sa investesti la Bursa de Valori Bucuresti

today18 Apr. 2024
Nichita Stanescu - o noua carte a marelui poet apare dupa 40 de ani de la moartea sa - De dor de sufletul lui Andersen
Cultura generala

Nichita Stanescu - o noua carte a marelui poet apare dupa 40 de ani de la moartea sa - De dor de sufletul lui Andersen

today18 Apr. 2024
GHID FISCAL. Noi reguli de la ANAF pentru persoanele fizice care inchiriaza sau subinchiriaza bunuri mobile si imobile: cum se calculeaza taxele catre stat
Ultimele stiri economice

GHID FISCAL. Noi reguli de la ANAF pentru persoanele fizice care inchiriaza sau subinchiriaza bunuri mobile si imobile: cum se calculeaza taxele catre stat

today18 Apr. 2024
Primele semne clare de criza in imobiliare incep sa apara: raport oficial de la o institutie a statului
Imobiliare

Primele semne clare de criza in imobiliare incep sa apara: raport oficial de la o institutie a statului

today18 Apr. 2024
Idei de activitati care-ti aduc bani de acasa: iti trebuie doar un calculator, internet si un card bancar pe care sa ti se vireze banii
Banii tai - sectiune de educatie financiara

Idei de activitati care-ti aduc bani de acasa: iti trebuie doar un calculator, internet si un card bancar pe care sa ti se vireze banii

today18 Apr. 2024
Cele mai grave greseli la volan: aceste gesturi duc anual la mii de decese
Noutati auto 2022 - stiri din domeniul auto

Cele mai grave greseli la volan: aceste gesturi duc anual la mii de decese

today17 Apr. 2024
Verificari obligatorii la masina, cand vine vara: nu mai amana vizita la service
Noutati auto 2022 - stiri din domeniul auto

Verificari obligatorii la masina, cand vine vara: nu mai amana vizita la service

today17 Apr. 2024
E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit. Zilnic in Inboxul tau.

Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare, Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT Raportul Special:

"E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Partenerii nostri

Te-ar putea interesa si

Nichita Stanescu - o noua carte a marelui poet apare dupa 40 de ani de la moartea sa - De dor de sufletul lui Andersen
Cultura generala

Nichita Stanescu - o noua carte a marelui poet apare dupa 40 de ani de la moartea sa - De dor de sufletul lui Andersen

today18 Apr. 2024
GHID FISCAL. Noi reguli de la ANAF pentru persoanele fizice care inchiriaza sau subinchiriaza bunuri mobile si imobile: cum se calculeaza taxele catre stat
Ultimele stiri economice

GHID FISCAL. Noi reguli de la ANAF pentru persoanele fizice care inchiriaza sau subinchiriaza bunuri mobile si imobile: cum se calculeaza taxele catre stat

today18 Apr. 2024
Primele semne clare de criza in imobiliare incep sa apara: raport oficial de la o institutie a statului
Imobiliare

Primele semne clare de criza in imobiliare incep sa apara: raport oficial de la o institutie a statului

today18 Apr. 2024
Idei de activitati care-ti aduc bani de acasa: iti trebuie doar un calculator, internet si un card bancar pe care sa ti se vireze banii
Banii tai - sectiune de educatie...

Idei de activitati care-ti aduc bani de acasa: iti trebuie doar un calculator, internet si un card bancar pe care sa ti se vireze banii

today18 Apr. 2024

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit.
Zilnic in Inboxul tau.

Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare, Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT Raportul Special:

"E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
x