Sinteza Saptamanii: OUG in Justitie, Revolta IMM-urilor impotriva amnistiei fiscale si O noua lege pentru locatarii din blocuri

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Sinteza Saptamanii: OUG in Justitie, Revolta IMM-urilor impotriva amnistiei fiscale si O noua lege pentru locatarii din blocuri
Sinteza Saptamanii: OUG in Justitie, Revolta IMM-urilor impotriva amnistiei fiscale si O noua lege pentru locatarii din blocuri
de Magda Florea la 03 Aug. 2018 Exclusiv
Urmareste-ne pe Google News
sinteza saptamaniimodificari legislativeanafformularul 107

Sinteza Saptamanii va aduce la cunostinta cele mai importante modificari legislative, analize si subiecte de interes public, aparute in ultima perioada.

Politia italiana a anuntat arestarea lui Serban Pop, fostul sef al ANAF. Acesta era vizat de un mandat international de arestare in urma condamnarii sale in Romania pentru coruptie.
 
Citeste detalii despre arestarea fostului sef ANAF

Iata lista cu declaratiile fiscale pe care aveti obligatia sa le depuneti la ANAF (Agentia Nationala de Administrare Fiscala) in luna august 2018 la termenele prezentate.
 
Citeste detalii despre declaratiile fiscale august 2018

Ministerul Finantelor Publice a pus in dezbatere publica un proiect de ordin privind periodicitatea, formatul si modalitatea de transmitere a informatiilor intre organul fiscal central si organul fiscal local, transmiterea la solicitarea organului fiscal central/local a informatiilor cu relevanta fiscala disponibile, precum si aprobarea instructiunilor de completare, organizare si exploatare a registrului electronic.
 

Consiliul IMM-urilor nu sustine ideea amnistiei fiscale si considera ca poate fi inlocuita cu alte facilitati si reduceri. Mai mult de trei sferturi dintre IMM-uri considera ca o astfel de masura ar acutiza problemele cu care se confrunta deja economia romaneasca.
 
Citeste detalii despre amnistia fiscala

Ministerul Finantelor Publice (MFP) anunta ca va lansa cea de-a doua emisiune de titluri de stat din cadrul Programului Tezaur - editia CENTENAR, destinata exclusiv populatiei. Titlurile de stat cu o valoare nominala de 1 leu, au scadenta la 3 ani, o dobanda de 4,5%, iar veniturile aferente sunt neimpozabile.
 

Se pare ca bugetarii vor beneficia de o noua vacanta prelungita, in contextul in care Guvernul se pregateste sa le ofere inca 2 zile libere. Motivul? Data de 15 august, zi nelucratoare in care se sarbatoreste Adormirea Maicii Domnului va pica in cursul saptamanii, mai precis in ziua de miercuri.
 
Citeste detalii despre minivacanta Sfanta Maria 

Regulamentul privind protectia datelor cu caracter personal (GDPR) a creat multa valva in ultimele luni, nu putini fiind angajatorii si managerii HR care nu sunt inca familiarizati cu noile prevederi legislative. Iar acest fapt poate avea repercursiuni neplacute, in contextul in care incalcarea noilor norme poate atrage amenzi uriase.
 
Citeste detalii despre GDPR

Persoanele cu venituri mici sunt sustinute de statul roman, iar in acest context acestia vor primi un nou ajutor lunar, chiar din data de 3 august 2018. Este vorba despre o suma lunara pentru ca acestia sa poata plati serviciul de alimentare cu apa si canalizare.
 
Citeste detalii despre noul ajutor lunar de la stat

Marti, la data de 31 iulie, Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) anunta ca in sectiunea ”Declaratii electronice” – ”Descarcare declaratii” a fost publicat formularul F4103. Formularul F4103 se completeaza pentru declararea unor schimbari privind starea/situatia aparatelor de marcat electronice fiscale (AMEF) si se completeaza ori de cate ori este cazul de catre distribuitorul autorizat, pentru a transmite informatii privind schimbari ale starii sau situatiei aparatelor de marcat electronice fiscale.
 
Citeste detalii despre Formularul F4103

Camera Consultantilor Fiscali a stabilit data la care se va sustine examenul pentru atribuirea calitatii de consultant fiscal sau de consultant fiscal asistent in 2018.
 
 
Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale (AFIR) a anuntat, miercuri, inroducerea semnaturii electronice la depunerea cererilor de finantare, pentru solicitantii de fonduri nerambursabile acordate prin Programul National de Dezvoltare Rurala (PNDR).
 
Citeste detalii despre semnatura electronica 

Prin OANAF 1825/2018 publicat in Monitorul Oficial nr. 646 din 25/07/2018 a fost aprobat modelul si continutului formularului 107 "Declaratie informativa privind beneficiarii sponsorizarilor/mecenatului/burselor private".
 
Citeste detalii despre Formularul 107. Cine are obligatia depunerii lui?

Competenta regionala pentru administrarea contribuabililor mijlocii a fost introdusa de la 01 februarie 2016, iar prin Legea nr. 30/2018 publicata in Monitorul Oficial, Partea I nr. 49 din 18/01/2018 s-a hotarart sa se revina la administrarea obligatiilor fiscale datorate de contribuabilii mijlocii, inclusiv de sediile secundare ale acestora de catre organul fiscal de la nivel judetean sau al municipiului Bucuresti, dupa caz.
 
Citeste detalii despre amanarea preluarii administrarii contribuabililor mijlocii de catre organele fiscale de la nivel judetean si a municipiului Bucuresti

Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) anunta, miercuri, ca operatorii economici au de acum posibilitatea de a depune, prin intermediul Spatiului Privat Virtual (SPV), documentele aferente procesului de solicitare si atribuire a numarului unic de identificare a aparatelor de marcat electronice fiscale.

Deci, prin intermediul Spatiului Privat Virtual, utilizatorii aparatelor de marcat electronice fiscale pot depune "Cererea de atribuire a numarului de ordine din Registrul de evidenta a aparatelor de marcat electronice fiscale instalate in judet/municipiul Bucuresti sau a numarului unic de identificare din aplicatia informatica a Agentiei Nationale de Administrare Fiscala" - Formular C 801 si pot primi "Certificatul de atribuire a numarului unic de identificare a aparatelor de marcat electronice fiscale". 
 
Citeste detalii despre SPV

Ministerul pentru Mediul de Afaceri a organizat, marti, 31 iulie, o reuniune a Grupului de lucru pentru actualizarea legislatiei referitoare la activitatile de comert pe teritoriul Romaniei, potrivit unui comunicat remis, miercuri, de Minister.
 
Citeste aici despre comertul pe teritoriul Romaniei

Nouasprezece noi ocupatii si o schimbare de grupa a unei alte ocupatii vor fi introduse in Clasificarea Ocupatiilor din Romania (COR).
 
Citeste detalii despre profesiile noi din COR

Noua lege a asociatiilor de proprietari a intrat in vigoare, asadar analizam una dintre noutatile pe care aceasta le aduce si o consideram de interes pentru cititorii nostri. Pot fi unii locatari scutiti de cheltuielile cu liftul?
 

Cardul european de sanatate sau, corect spus, cardul european de asigurat este necesar celor care calatoresc in tarile membre UE pentru a beneficia de tratament gratuit, in cazul in care apare nevoia de ingrijiri medicale. 
 
Citeste detalii despre cardul european de asigurat 

Incepand cu septembrie 2018 toate masinile care circula in spatiul Uniunii Europene trebuie sa respecte standardul WLTP.
 
Citeste detalii despre standardul WLTP
 
Ministrul Educatiei si-a propus ca pana la finalul lunii august sa demareze procedurile de realizare a "Sistemului Informatic pentru Managementul Scolaritatii", adica noul "Catalog Electronic". In cele din urma, profesorii vor fi obligati sa renunte la catalogul de hartie. 
 
Citeste detalii despre noul "Catalog Electronic"

Bulgaria modifica modul in care vinde si incaseaza valoarea vinietei. In plus, aceasta nu va mai trebui cumparata pentru drumurile proaste.
 
Citeste detalii despre vinieta la bulgari

Cei care au restante la asociatie risca sa isi piarda mai repede apartamentele si, in plus, risca si o amenda de 3000 de lei. Acest lucru este stipulat in noua Lege privind infiintarea, organizarea si functionarea asociatiilor de proprietari si administrarea condominiilor. 
 
Citeste detalii despre restantele la bloc

Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a anuntat ca ii va propune premierului o noua OUG pe Justitie privind revizuirea sentintelor date in baza protocoalelor cu SRI sau a interceptarilor ilegale.
 
Citeste despre noua OUG pe Justitie

Presedintele Klaus Iohannis a cerut Curtii Constitutionale solutionarea unui conflict juridic de natura constitutionala cu premierul Viorica Dancila. Motivul invocat este faptul ca premierul si-a luat concediu delegandu-i atributiile vicepremierului Paul Stanescu. Seful statului sustine ca ar fi trebuit informat pentru a-l putea desemna un interimar. 
 
Citeste si: Lege noua: Reducerea varstei de pensionare pentru mai multe categorii de persoane
Senior Editor Manager.ro

Ultimele NOUTATI

6 sfaturi pentru a te prezenta impecabil in timpul calatoriilor de afaceri
Business

6 sfaturi pentru a te prezenta impecabil in timpul calatoriilor de afaceri

today26 Apr. 2024
PEPE inregistreaza o crestere de 15% dupa listare pe Coinbase. In ce directie se indreapta Dogeverse? (P)
Business

PEPE inregistreaza o crestere de 15% dupa listare pe Coinbase. In ce directie se indreapta Dogeverse? (P)

today26 Apr. 2024
Pune co-crearea in practica prin Idea Morph
Life Style

Pune co-crearea in practica prin Idea Morph

today26 Apr. 2024
Top 5 motive pentru ca proprietarii de afaceri si terase HoReCa sa investeasca in acoperiri cu pergole de inalta calitate
Business

Top 5 motive pentru ca proprietarii de afaceri si terase HoReCa sa investeasca in acoperiri cu pergole de inalta calitate

today26 Apr. 2024
5 idei profitabile de afaceri in agricultura
Business

5 idei profitabile de afaceri in agricultura

today26 Apr. 2024
Ce se intampla cu cele 5 milioane de pensii, inainte de Paste: cand intra toti banii pe card
Economie

Ce se intampla cu cele 5 milioane de pensii, inainte de Paste: cand intra toti banii pe card

today26 Apr. 2024
Guvernul modifica din nou Codul fiscal:  romanii care au locuinte scumpe se vor trezi somati de ANAF
Economie

Guvernul modifica din nou Codul fiscal: romanii care au locuinte scumpe se vor trezi somati de ANAF

today26 Apr. 2024
Specialist in Finante: Desi cresc impozitele, se adanceste deficitul, ceea ce inseamna ca statul risipeste prea mult banul public
Economie

Specialist in Finante: Desi cresc impozitele, se adanceste deficitul, ceea ce inseamna ca statul risipeste prea mult banul public

today26 Apr. 2024
E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit. Zilnic in Inboxul tau.

Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare, Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT Raportul Special:

"E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Partenerii nostri

Te-ar putea interesa si

Pune co-crearea in practica prin Idea Morph
Life Style

Pune co-crearea in practica prin Idea Morph

today26 Apr. 2024
Top 5 motive pentru ca proprietarii de afaceri si terase HoReCa sa investeasca in acoperiri cu pergole de inalta calitate
Business

Top 5 motive pentru ca proprietarii de afaceri si terase HoReCa sa investeasca in acoperiri cu pergole de inalta calitate

today26 Apr. 2024
5 idei profitabile de afaceri in agricultura
Business

5 idei profitabile de afaceri in agricultura

today26 Apr. 2024
Ce se intampla cu cele 5 milioane de pensii, inainte de Paste: cand intra toti banii pe card
Economie

Ce se intampla cu cele 5 milioane de pensii, inainte de Paste: cand intra toti banii pe card

today26 Apr. 2024

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit.
Zilnic in Inboxul tau.

Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare, Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT Raportul Special:

"E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
x