TOP 10: Cele mai mari furturi de bijuterii din istorie

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
TOP 10: Cele mai mari furturi de bijuterii din istorie TOP 10: Cele mai mari furturi de bijuterii din istorie
de Manager.ro la 02 Aug. 2013
Urmareste-ne pe Google News
jafuridiamantefurturiaeroportpantera rozserbia

Cunoasteti cazul "Panterei Roz"? Hotii internationali de bijuterii au furat recent bijuterii in valoare de 136 milioane dolari din Hotelul Intercontinental Carlton, Cannes. Acesta a fost unul din cele mai mari furturi de bijuterii din istorie.

10. Decembrie 2002, Muzeul de Stiinta, Haga - 12 milioane dolari
 
Un muzeu de stiinta ar fi ultimul loc in care am putea comite un furt de bijuterii. Totusi, The Museon din Haga, Olanda, a fost "victima" unui asemenea jaf de proportii, pe cand gazduia expozitia "The Diamond - From Rough Stone to Gem". 
 
Nici pana astazi, autoritatile nu stiu cum au reusit hotii sa fure diamente si bijuterii in valoare de 12 milioane de dolari, inclusiv piese rare din colectia regala. 
 
Spargerea a avut lor in weekend, iar hotii au spart o fereastra, pentru a patrunde in cladire, dar nu au fost auziti de gardieni si nici sesizati de camerele CCTV. Ei au dobandit accesul la 6 din cele 28 de sertare cu alarma din sala bijuteriilor si au fugit cu pretioasa "prada". 
 
Lipsa bijuteriilor a fost semnalata de abia marti, in conditiile in care lunea muzeul era inchis si nimeni nu ar fi suspectat o asemenea intruziune. 
 
9. Martie 2007, ABN Amro, Antwerp - 28 milioane dolari
 
In 2006, un domn cu parul grizonat, Carlos Hector Flomenbaum, a vizitat banca ABN Amro din "cartierul diamantelor", situat in Antwerp. El s-a imprietenit cu personalul bancii si s-a dat drept un om prosper de afaceri, oferindu-le cadouri scumpe si ciocolata de calitate.
 
Angajatii au fost pacaliti de acest personaj cu accent american si pasaport argentinian, care a dorit cu tot dinadinsul sa devina "prietenul" lor. 
 
"Flomenbaum" a obtinut in final cheia de la seifurile bancii si "s-a servit", pur si simplu, golind cinci cutii de diamante neslefuite, in valoare de 28 milioane dolari. S-a descoperit apoi, in mod "surprinzator", ca pasaportul sau fusese "furat". 
 
8. Februarie 2008, reprezentanta Damiani, Milano - 32 milioane dolari
 
Politia a ignorat reclamatiile privind zgomotele provocate de o bormasina ale unei femei, care locuia langa magazinul de bijuterii Damiani din Milano, Italia; n-a trecut mult timp si au regretat aceasta indiferenta. 
 
Hotii lucrau la un tunel, pentru a ajunge in subsolul magazinului. Personalul se pregatea pentru o prezentare in dimineata jafului, iar in incinta Damiani nu era prezent niciun client.
 
Infractorii i-au imobilizat pe angajati si au fugit cu bijuterii in valoare de 32 milioane dolari. Prada lor ar fi putut fi si mai mare - multe din aceste bijuterii erau imprumutate vedetelor de la Hollywood, care urmau sa participe la decernarea Premiilor Oscar.
 
7. Februarie 2013, Aeroportul din Bruxelles - 50 milioane dolari
 
Unul din cele mai rasunatoare jafuri de bijuterii. Opt indivizi mascati, imbracati in politisti, au facut o gaura in gardul aeroportului si au condus pana la un avion in care erau incarcate bijuterii in valoare de 50 milioane dolari, cu destinatia Zurich. Hotii au oprit avionul la sol si au incarcat pietrele in 130 de saci, pe care i-au pus intr-o duba si "dusi au fost". 
 
Din momentul furtului, au fost interogati peste 30 de suspecti din 3 tari si s-a reusit recuperarea catorva pietre pretioase.
 
6. 1994, Hotelul Carlton, Cannes - 60 milioane dolari 
 
Se pare ca Hotelul Carlton din Cannes trebuie sa isi restructureze aparatul de securitate. In 1994, aceeasi gasca - Pink Panthers - a lovit necrutator. Hotii inarmati cu mitraliere (cu care au si tras, "la intimidare"), au fugit cu diamante si bijuterii in valoaer de 60 milioane dolari.
 
S-a descoperit ulterior - din cauza lipsei gaurilor cauzate de gloante - ca hotii au tras gloante oarbe. Dragut din partea lor...
 
5. 2009, Graff Diamonds, Londra - 65 milioane dolari
 
Cel mai mare furt de diamante din istoria Marii Britanii, atribuit tot Panterelor Roz, grup format, cel mai probabil, din fosti soldati care au luptat in razboiul din Serbia. 
 
Doi barbati din grupul amintit au vizitat magazinul Graff Diamonds din Londra, imbracati la patru ace. Sub amenintarea armelor, angajatii le-au oferit "pe tava" 43 de bijuterii de valoare. 
 
Hotii nu au reusit insa sa isi ascunda fetele de camerele de supraveghere, dar aceasta neglijenta nu a avut urmari deosebite. Inaintea comiterii jafului, au trecut pe la un specialist in machiaj, care le-a furnizat doua "chipuri din latex". 
 
Totusi, infractorii au uitat un telefon mobil in masina cu care fugisera de la locul faptei si pe care o abandonasera, fiind identificati drept Solomon Beyene si Craig Calderwood. 
 
4. Decembrie 2008, magazinul Harry Winston, Paris - 107 milioane dolari
 
Au lovit Panterele in 2008? In decembrie 2008, patru barbati imbracati in femei au intrat in renumitul magazin Harry Winston din Paris, situat vizavi de sectia de politie. Ei i-au amenintat pe angajati cu arma si au reusit sa fure, in doar 20 de minute, bijuterii si diamante in valoare de 107 milioane dolari. Infractorii nu au fost prinsi.
 
3. Februarie 2003, Antwerp Diamond Centre - 118 milioane dolari
 
In februarie 2003, 123 din cele 160 de cutii de depozite ale ADC au fost golite de hoti. Planul a fost dezvoltat in patru ani, iar infractorii au inchiriat un spatiu de birouri vizavi de magain, pentru a studia sistemul complex de securitate si cum l-ar putea pacali. Au obtinut, de asemenea, cheile seifurilor si au inregistrat alte imagini peste casetele video inregistrate de camerele CCTV. Din fericire, unii dintre infractori nu au fost atat de inteligenti, precum "Regele Hotilor" si "Magicianul" - unul dintre hoti a uitat un sandwich consumat pe jumatate in urma si a fost arestat, "ciripind" informatii despre "colegii" sai, care au ajuns, la randul lor, la puscarie.
 
2. Iulie 2013, Carlton Hotel, Cannes - 136 milioane dolari
 
Un jaf recent si foarte rusinos pentru autoritati. Acesta a fost "opera" unui singur individ. Un barbat cu sapca a intrat in holul hotelului, fluturand in vant un pistol si a plecat cu o servieta in care erau diamante in valoare de 136 milioane dolari. Bijuteriile apartineau miliardarului israelian Lev Leviev. 
 
Coincidenta sau nu, Carlton Hotel a fost "decorul" ideal pentru filmul lui Alfred Hitchcock din 1955, "To Catch a Thief", care a avut ca subiect chiar un furt de bijuterii.
 
1. 2000, Millenium Dome, Londra - 700 milioane dolari 
 
Un jaf in stilul lui James Bond. Hotii au purtat masti de gaze si au folosit echipamente performante, precum un excavator JCB, reusind sa patrunda in incinta Millenium Dome din Londra, pentru a fura celebrul diamant Millenium Star (care cantareste 203 carate) si alte 12 diamante albastre, detinute de De Beers. 
 
Hotii au aruncat grenade lacrimogene in holul cladirii, pentru a impiedica accesul in cladire, dar politia era deja inauntru. Oamenii legii fusesera instiintati de posibilitatea unui jaf si erau imbracati in angajati de la curatenie. 
 
Acesta a fost un jaf esuat. Chiar daca ar fi scapat cu "pietrele", hotii ar fi luat o mare "teapa": organizatorii au inlocuit toate diamantele cu unele false. 

Ultimele NOUTATI

3 moduri de a purta costumul de dama
Life Style

3 moduri de a purta costumul de dama

today28 Mar. 2024
Joburile din Romania pentru care nu bate nimeni la usa patronilor:
Companii

Joburile din Romania pentru care nu bate nimeni la usa patronilor: "Nu vor sa munceasca"

today28 Mar. 2024
Pregatiti-va de noi scumpiri: sectorul Constructiilor, pus la pamant de preturile mari
Ultimele stiri economice

Pregatiti-va de noi scumpiri: sectorul Constructiilor, pus la pamant de preturile mari

today28 Mar. 2024
Anunturi apartamente ieftine de vanzare in Dubai: cat te costa sa te muti in Capitala Luxului
Imobiliare

Anunturi apartamente ieftine de vanzare in Dubai: cat te costa sa te muti in Capitala Luxului

today28 Mar. 2024
Depozitele bancare pot sa fie mai paguboase decat banii la saltea: cum trebuie sa calculezi castigul, de fapt. Nu dupa dobanda simpla
Financiar-Bancar

Depozitele bancare pot sa fie mai paguboase decat banii la saltea: cum trebuie sa calculezi castigul, de fapt. Nu dupa dobanda simpla

today28 Mar. 2024
Cel mai important eveniment din istoria recenta a Romaniei
Analize

Cel mai important eveniment din istoria recenta a Romaniei

today28 Mar. 2024
250.000 de romani nu au serviciu, sunt someri. Cum traiesc acesti oameni?
Companii

250.000 de romani nu au serviciu, sunt someri. Cum traiesc acesti oameni?

today28 Mar. 2024
Tara europeana unde pensionarii primesc 2.000 de euro lunar de la stat: sunt cei mai fericiti oameni din lume
Economie

Tara europeana unde pensionarii primesc 2.000 de euro lunar de la stat: sunt cei mai fericiti oameni din lume

today28 Mar. 2024
Legea nr. 296 2023 - Modificari MAJORE asupra mediului de afaceri din Romania

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit. Zilnic in Inboxul tau.

Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare, Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT Raportul Special:

"Legea nr. 296 2023 - Modificari MAJORE asupra mediului de afaceri din Romania"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Partenerii nostri

Te-ar putea interesa si

Pregatiti-va de noi scumpiri: sectorul Constructiilor, pus la pamant de preturile mari
Ultimele stiri economice

Pregatiti-va de noi scumpiri: sectorul Constructiilor, pus la pamant de preturile mari

today28 Mar. 2024
Anunturi apartamente ieftine de vanzare in Dubai: cat te costa sa te muti in Capitala Luxului
Imobiliare

Anunturi apartamente ieftine de vanzare in Dubai: cat te costa sa te muti in Capitala Luxului

today28 Mar. 2024
Depozitele bancare pot sa fie mai paguboase decat banii la saltea: cum trebuie sa calculezi castigul, de fapt. Nu dupa dobanda simpla
Financiar-Bancar

Depozitele bancare pot sa fie mai paguboase decat banii la saltea: cum trebuie sa calculezi castigul, de fapt. Nu dupa dobanda simpla

today28 Mar. 2024
Cel mai important eveniment din istoria recenta a Romaniei
Analize

Cel mai important eveniment din istoria recenta a Romaniei

today28 Mar. 2024

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit.
Zilnic in Inboxul tau.

Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare, Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT Raportul Special:

"Legea nr. 296 2023 - Modificari MAJORE asupra mediului de afaceri din Romania"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
x