Diagnostic politic: PSD, infectat cu virusul populismului

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Diagnostic politic: PSD, infectat cu virusul populismului
Diagnostic politic: PSD, infectat cu virusul populismului
de Magda Florea la 13 Iul. 2020 Exclusiv
Urmareste-ne pe Google News
legea carantineipsdalegeri 2020drepturi si libertati

Ziua de luni a pus in lumina refletoarelor PSD-ul pur, in forma lui bruta, cu aceeasi oameni insetati de a strange capital electoral prin masuri populiste. Diferenta e ca, de data asta, masurile nu mai ard cetateanul la buzunar pe termen lung, amanetand generatiile viitoare, ci il ard la plamani. Cica se aud plamanii celor infectati la ATI ca si cum ai strange in pumn hartie creponata. Probabil, insa, nu suficient de tare cat sa rezoneze pana in Kiseleff!

PSD a jucat luni o carte pe care istoria nu o va ierta. Oamenii de azi, o vor uita, pentru ca memoria cetateanului roman tine putin cand liderii politici apar ca reciclati dupa portile inchisorilor, cu avant si promisiuni noi, dar istoria va pastra o pagina speciala pentru ea, si va fi una de neiertat, pentru cine va avea ochi sa o citeasca si minte sa o inteleaga, mai tarziu.

Social-democratii au decis, gasind noi tertipuri, sa blocheze in Senat Legea carantinei, care oferea Guvernului baza legala de a lua masuri care sa protejeze sanatatea publica, dreptul la viata al oamenilor.

Inainte de a sabota intreaga lupta contra pandemiei, s-a intretinut o atmosfera de neincredere si un trend de nesupunere in fata legii, inducandu-se eronat ideea opiniei publice ori ca nu exista pandemie, ori ca ea e instaurata ca sa ne intoarcem in comunism, ori ca e doar un virusel inofensiv tras de par ca sa curga bani multi pe robinetul Uniunii Europene.


PSD a fost pilonul acestor teorii raspandite in spatiul public si, cel mai probabil, a reusit sa marcheze inca o performanta de tipul ''pruna pe colac'', fix de tipul OUG 13 si modificarile Codurilor penale care in ultimii trei ani au izolat Romania de tot ce inseamna stat de drept si democratie.

Daca nu aveam alegeri anul asta, nu aveam un PSD atat de implicat in pandemie, pe modelul ''Gica contra''


E atat de lipsita de continut doctrina social-democrata din Romania, incat liderii PSD inteleg prin ''Opozitie'', sa te opui la tot ce zic aia de la Putere, indiferent ca e bun sau rau.

Proximitatea alegerilor locale si parlamentare imping de la spate PSD sa intre intr-un joc mizand ca vor castiga capital electoral, paradoxal, tocmai punand la bataie vietile celor pe care si-i doresc sa ii vada cu stampila in mana.

Dezbaterile de luni din Senat, care nu s-au finalizat decat cu blocarea Legii carantinei, dovedesc micimea unei gandiri politice a PSD, iar faptul ca in primul esantion pe scena politica avem in 2020 astfel de personaje, reprezinta o vina colectiva a romanilor. Romani care, intr-un fel, parca isi merita azi soarta de a le fi frica sa iasa pe strada ca se pot intalni nas in nas cu un pacient infectat si externat pe semnatura.

Cine da azi lectii despre drepturi si libertati?


''Dictatura sanitara'', ''botnita'', ''Ne iau de pe strada si ne inchid'', ''Ne iau bunurile''. Asa a fost manipulata si e incurajata sa traiasca in manipulare opinia publica, culmea de catre partidul care a atentat pe fata la statul de drept, instituind o politica ce intervenea in justitie, in favoarea infractorului.

Iata cateva modificari ale Codurilor penale adoptate de Comisia Iordache, care au revoltat instituiile europene si de care romanul, evident, a uitat:
 
  • Dezincriminarea neglijentei in serviciu
  • Scaderea termenului de prescriptie
  • Diminuarea pedepselor pentru abuz in serviciu
  • Reducerea termenului de denunt la un an. Dupa ce trecea un an, persoana care facea un denunt putea fi si ea pedepsita.
  • Interzicerea, in cursul urmaririi penale si al judecarii cauzei, a comunicarilor publice, precum si a furnizarea altor informatii provenind de la autoritati publice, referitoare la faptele si persoanele ce fac obiectul acestor proceduri. Adica presei i se ''inchidea gura''.

Deci, care drepturi si libertati? De fapt, ce drepturi si libertati ii mai raman omului cinstit, ca pare-mi-se ca toate se cam scurg de partea cealalta.

CEDO, decizie definitiva: Kovesi a fost revocata ILEGAL de la sefia DNA

Sub domnia PSD s-a reusit si alta performanta de exceptie pentru un partid ce militeaza azi pentru drepturi si libertati. Conform unei decizii definitive a CEDO,  Romania nu avea dreptul de a o revoca pe Kovesi din functie, aceasta trebuia sa isi duca mandatul la bun sfarsit, spun magistratii celei mai inalti curti de justitie pentru drepturile omului.

Decizia CEDO arata ca lui Kovesi i-a fost incalcat dreptul la libera exprimare si liberul acces la justitie, fiind revocata ilegal de la sefia DNA.

Cu alte cuvinte, sefa unei institutii care ancheta coruptia din Romania, la cel mai inalt nivel, a fost inlaturata. Nu se imbraca ''misto'', nu dadea bine in fotografii, nu stim. Cert e ca a fost data la o parte ilegal de la conducerea Directiei Nationale Anticoruptie, doar ca niste lideri politici asa au avut ei chef. Deci, care drepturi si libertati?

Revocarea n-au facut-o nici OMS-ul, nici Soros, nici extraterestrii. S-a intamplat totul sub domnia social-democrata, pe principiul ''Dormiti linistiti, FNI vegheaza''
 

Amnistia si gratierea 

OUG privind amnistia si gratierea venea in 2018 la mai putin de doi ani de cand tot PSD a incercat sa stirbeasca din puterea sistemului judiciar, prin celebra Ordonanta 13. Si atunci, PSD incerca acelasi lucru: sa scape de inchisoare sute de mii de persoane certate cu legea, prin proiectul amnistiei si gratierii.
 
Pe langa relaxarea sistemului judiciar, actiune condamnata in nenumarate randuri de organismele internationale, OUG aducea o serie de praguri permisive pentru furtul de la stat, elimina mai multe actiuni din aria semantica a abuzului in serviciu si ducea statul de drept din Romania undeva la inceputul lui ... adica prin anii '90. In fine, Ordonanta 13 n-a reusit sa treaca atunci de zidul uman pe care l-au facut romanii protestand zile integi intr-un ger cumplit, cu gandul sa nu permita infractorilor sa isi faca si mai mult de cap pe meleagurile astea. 

87 de pedofili si 762 de violatori - ELIBERATI de Guvernul PSD - ALDE prin Legea recursului compensatoriu

 

Lista continua glorios cu tentativa de a adopta  Legea recursului compensatoriu. Va informam ca in baza acestui act normativ s-a realizat liberarea din inchisorile din Romania a 87 de pedofili si 762 de violatori. Unul dintre ei, Ion Turnagiu, a socat de curand opinia publica, fiind eliberat dupa mai bine de 20 de ani de inchisoare si cinci crime, cand a incendiat o adolescenta, ce il reclamase cu cateva zile in urma pentru viol. Fata se zbate si acum intre viata si moarte, iar acesta s-a sinucis. Vezi aici >>> Cazul Mehedinti. Un vinovat in libertate sau un om inchis pe nedrept? Ce verdict ai da?

Pe scurt, un numar de 18.476 de detinuti au fost eliberati, in perioada 19 octombrie 2017 - 6 iunie 2019, in baza legii recursului compensatoriu.

Proiectul legii privind recursul compensatoriu a fost initiat in 2016 de Guvernul condus de Dacian Ciolos. Atunci, proiectul nu a mai ajuns pe masa parlamentarilor, insa a ajuns in legislativ in ianuarie 2017, pe vremea cand Ministerul Justitiei era condus de social-democratul Florin Iordache, iar seful Guvernului era Sorin Grindeanu. Acelasi Florin Iordache care a semnat raportul de revocare din functie a Laurei Codruta Kovesi, de la sefia Directiei Nationale Anticoruptie.

Majoritatea PSD-ALDE-UDMR a modificat legea, adaugand mai multe amendamente formei initiale, toate in favoarea infractorilor. Spre exemplu, a fost crescut numarul zilelor reduse din pedeapsa de la 3 la 6 pentru fiecare luna de detentie in conditii necorespunzatoare, suprafata minima pentru detinut socotita ca adecvata a fost majorata de la 3 la 4 metri patrati, iar verificarea conditiilor de detentie a devenit mai laxa.

Legea recursului compensatoriu a fost criticata in trecut si de Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarilor care intr-un comunicat emis dupa plecarea din functie a lui Tudorel Toader estima ca "peste 70% se vor intoarce in urmatorii ani dupa ce vor fi comis noi infractiuni.” Noi infractiuni inseamna NOI VICTIME. Drepturile lor unde sunt? Libertatile unde sunt?
 

''Pe data de 3 iunie am transmis o interpelare Ministrului Justitiei, in care i-am solicitat sa publice datele oficiale privind detinutii eliberati in baza regimului compensatoriu.

La doua luni distanta, am primit cifrele oficiale de la Ministerul Justitiei si sunt socante: 18.849 de criminali, violatori, pedofili, talhari, hoti sau traficanti de droguri merg zilnic printre noi fara sa isi fi ispasit complet pedepsele primite.

Pe data de 11 iunie majoritatea parlamentara PSD-ALDE a votat impotriva proiectului de lege depus de Partidul National Liberal pentru abrogarea Recursului Compensatoriu si stoparea eliberarii timpurie a infractorilor din puscarii.

Somam majoritatea parlamentara ca macar in al doisprezecelea ceas sa se trezeasca la realitate si sa abroge legea recursului compensatoriu” a scris deputatul PNL, Florin Roman, pe Facebook, in august 2019.

Ne amintim cu totii cum nume sonore din PSD spuneau, in sustinerea recursului compensatoriu, ca toti oamenii au dreptul la o a doua sansa, au dreptul la clementa si ca inchisorile sunt populate peste capacitatea lor, motiv pentru care se impune o astfel de masura, spuneau social-democratii.

Din pacate, daca la recursul compesatoriu puteam vorbi de o a doua sansa, cand e pandemie, treaba asta cu sansa a doua nu prea mai tine. Conform lui Arafat, doi cetateni care s-au externat zilele trecute pe semnatura din spital, desi erau infectati cu COVID-19, au chamat salvarea fiind unul aproape in coma, celalalt in stop cardiac. 

Cum arata a doua sansa cand incurajezi niste oameni sa poarte ''mascuta pe botic''? Unde sunt drepturile si libertatile celor care dau nas in nas sau botic in botic pe strada cu un ''conspirationist'' incurajat de tine, ca om politic, sa se trateze acasa cu ciorba de burta?

PSD, avizat sa vorbeasca in numele Constitutiei, si de alte ''performante''

  • Inlaturarea prin forta a doi prim-ministri social-democrati, unul prin motiune de cenzura, si schimbarea unui numar record de ministri, aproape 100, in nici trei ani.
 
  •  Evaluarea guvernarii si a politicilor publice a fost preluata de persoane/structuri parazitare
 
  • Folosirea Guvernului, dar si a resurselor partidului, pentru interese personale
 
  • Izolarea la nivel european.
 
  • PSD a renuntat in mare masura la promovarea pe baza de competenta.Partidul a ajuns sa fie construit politic pe principii clientelare si de nepotism.
 
Nu ne acuzati ca suntem carcotasi. Toate aceste motive, si multe altele, au fost prezentate chiar intr-o analiza facuta in interiorul PSD. Mai exact, presedintele interimar al Consiliului National al PSD, Ionut Vulpescu, a elaborat un raport in care prezinta situatia in care se afla acum Partidul Social Democrat. Acesta a fost dat publicitatii in februarie anul acesta.
 
Documentul integral, si cele 40 de motive identificate social-democrati ca fiind punctele lor slabe, pot fi consultate AICI 

Bine, bine. Veti spune ca dupa momentele Tudorel Toader, Liviu Dragnea, lucrurile s-au asezat, partidul s-a reformat. A venit domnul Ciolacu si ce sa mai, e alt PSD, nu mai e ala ''vechiu''. Pai, din cate stiu, azi doamna Dancila era la tratative in Comitetul Executiv National al PSD, cerand respingerea Legii carantinei si depunerea motiunii de cenzura cat mai repede, conform surselor Digi24. Pai, cum facem, ne reformam sau nu ne reformam? Sau o facem asa de fatata, de ochiul alegatorului conspirationist si prea ocupat cu ce face Bill Gates in ultima vreme?
 
Un partid politic care negociaza astazi cu doamna Dancila o lege care vizeaza securitatea sanitara a Romaniei in contextul unei pandemii, isi pierde credibilitatea in ochii unui electorat care are memorie, constitinta civica si capacitatea de a se exprima corect in limba materna. Nici nu mai e nevoie sa intram in discutii de ordin medical, pentru ca oricum voci din PSD recunosc ca ei nu sunt nici medici, nici specialisti, ci iau decizii politice.

Ce inseamna o decizie politica? Inseamna a mirosi oportunitatea de a castiga de partea ta cativa cetateni care sa voteze cu tine. Ca decizia trimite in spitale multi altii, sa fie sanatosi, dar politica supravietuieste. Populist, dar nici pana acum n-a functionat alfel. Cand s-au luat masuri nepopulare, romanul a acuzat statul ca impune dictatura, asa ca, mintiti-ne in continuare, dar faceti-o mai frumos. Pentru noi astia de suntem cu un simt al umorului ceva mai rafinat, nu de shaormerie.

 

Senior Editor Manager.ro

Ultimele NOUTATI

Ai incredere in terapie cum are terapeutul incredere in tine
Life Style

Ai incredere in terapie cum are terapeutul incredere in tine

today23 Apr. 2024
Semnal de alarma? Romanii investesc mai mult in crypto decat la Bursa de Valori Bucuresti
Banii tai - sectiune de educatie financiara

Semnal de alarma? Romanii investesc mai mult in crypto decat la Bursa de Valori Bucuresti

today23 Apr. 2024
Locuri de munca platite cu peste 2.500 - 3.000 de euro net in Romania: in ce judete se fac angajari
Companii

Locuri de munca platite cu peste 2.500 - 3.000 de euro net in Romania: in ce judete se fac angajari

today23 Apr. 2024
Ghidul angajatorului. Cum dovediti ca un salariat este incompetent?
Companii

Ghidul angajatorului. Cum dovediti ca un salariat este incompetent?

today23 Apr. 2024
3 motive pentru care firmele ar trebui sa mareasca an de an salariile angajatilor
Economie

3 motive pentru care firmele ar trebui sa mareasca an de an salariile angajatilor

today23 Apr. 2024
Ce beneficii primesc angajatii din privat inainte de Paste: 7 din 10 firme ofera cadouri
Economie

Ce beneficii primesc angajatii din privat inainte de Paste: 7 din 10 firme ofera cadouri

today23 Apr. 2024
4 trucuri de care sa tii cont in 2024 la renovarea bucatariei
Life Style

4 trucuri de care sa tii cont in 2024 la renovarea bucatariei

today23 Apr. 2024
Romanii n-au incredere nici in banci, nici in doctori, nici in bursa, dar investesc in scheme financiare
Analize

Romanii n-au incredere nici in banci, nici in doctori, nici in bursa, dar investesc in scheme financiare "minune"

today22 Apr. 2024
E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit. Zilnic in Inboxul tau.

Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare, Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT Raportul Special:

"E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Partenerii nostri

Te-ar putea interesa si

Locuri de munca platite cu peste 2.500 - 3.000 de euro net in Romania: in ce judete se fac angajari
Companii

Locuri de munca platite cu peste 2.500 - 3.000 de euro net in Romania: in ce judete se fac angajari

today23 Apr. 2024
Ghidul angajatorului. Cum dovediti ca un salariat este incompetent?
Companii

Ghidul angajatorului. Cum dovediti ca un salariat este incompetent?

today23 Apr. 2024
3 motive pentru care firmele ar trebui sa mareasca an de an salariile angajatilor
Economie

3 motive pentru care firmele ar trebui sa mareasca an de an salariile angajatilor

today23 Apr. 2024
Ce beneficii primesc angajatii din privat inainte de Paste: 7 din 10 firme ofera cadouri
Economie

Ce beneficii primesc angajatii din privat inainte de Paste: 7 din 10 firme ofera cadouri

today23 Apr. 2024

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit.
Zilnic in Inboxul tau.

Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare, Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT Raportul Special:

"E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
x