Cum sa-ti cresti sansele de angajare, ca student: ce vor, de fapt, companiile de la tine, cand n-ai experienta
crestere sanse angajarerecrutare companii itcompanii it timisoara
Pandemia a schimbat radical si studentia, dar, dupa cursurile online, studentii revin in amfiteatre si laboratoare, dar chiar experienta cursurilor pe calculatoare si tablete este cautata acum de catre angajatori, iar multe dintre abilitatile cerute inainte de pandemie si-au pastrat valoarea.
Recrutorii apreciaza ca scoala online i-a determinat pe studenti sa invete pe cont propriu, sa faca proiecte comune prin intermediul aplicatiilor, relateaza
profit.ro.
Unii reprezentanti ai studentilor in Consiliul de administratie al Universitatii Politehnica Timisoara sunt de parere ca lucrul cel mai important este ca a crescut productivitatea, atat in randul studentilor, cat si in randul angajatilor.
In acelasi timp, specialistii in resurse umane ai companiilor din domeniul IT sau din domeniile tehnice raman foarte atenti la adaptabilitatea studentilor, la flexibilitatea si la capacitatea lor de a fi autodidacti, trasaturi cautate si inainte de pandemie.
Telemunca este pe placul companiilor din IT
Florin Dragan, rectorul Universitatii Politehnica Timisoara, a remarcat schimbarea in bine la nivelul companiilor ca urmare a pandemiei si a telemuncii.
Astfel, daca, inainte de 2020, companiile din domeniul IT din vestul tarii aveau nevoie de mai multi angajati, capacitatea de recrutare era limitata de numarul de birouri disponibile.
Mai mult, pentru cineva care dorea sa se angajeze la o anumita firma, era necesar ca aceasta sa aiba o filiala a companiei in orasul sau ori intr-unul apropiat.
Acum, aceste bariere nu mai exista pentru ca majoritatea companiilor IT au implementat un sistem de munca online sau hibrid, prin care in niciuna dintre zile nu sunt toti angajatii la birou.
In acest fel, si-au redus foarte mult costurile si au castigat simpatia angajatilor.