Pana nu cu prea mult timp in urma, cuvintele momentului erau “blockchain” si “Bitcoin”. Lucrurile avanseaza rapid in aceste domenii, iar in ziua de astazi se vorbeste din ce in ce mai des despre asa numitele NFT-uri - tokenuri nefungibile. Asa cum este cunoscut deja, un NFT certifica unicitatea unui produs digital si garanteaza dreptul la proprietate. Avand in vedere ca sunt nefungibile, spre deosebire spre exemplu de criptomonede, NFT-urile pot folosi printre altele si la inregistrarea identitatii unei persoane.
Un startup finlandez isi propune sa inlocuiasca banalele CV-uri cu NFT-uri, ajutandu-i pe oameni sa isi gaseasca mai usor locuri de munca pe piata Web3. Web3 este un termen destul de vag la ora actuala, tot ce stim despre acest concept este ca are la baza blockchain-ul si inteligenta artificiala si ca ne promite un internet mai putin dependent de companii mari precum Google sau Facebook si mai mult dependent de retele descentralizate.
In masura in care pe piata se poate vorbi deja despre un razboi real pentru oameni valorosi si talentati dus intre companiile mari de tehnologie ce exista pe piata de decenii bune si startup-urile care urmaresc sa creeze un viitor online descentralizat, nordicii de la Kleoverse isi propun sa ofere oamenilor sansa de a isi gasi mai usor un loc de munca pe piata Web3. Ideea celor de la Kleoverse de a inlocui CV-urile clasice cu niste NFT-uri a prins destul de bine, startup-ul strangand deja fonduri in valoare de 1.2 milioane de dolari.
Scopul principal al celor de la Kleoverse este de a ii ajuta pe freelancerii si pe oamenii talentati ce se afla in cautarea unei noi provocari profesionale sa isi creeze o identitate prin intermediul unui token nefungibil NFT. Un astfel de NFT ar putea prezenta munca si realizarile profesionale pe care oamenii le-au avut in cadrul asa numitelor DAO, acele organizatii descentralizate specifice spatiului crypto-blockchain. Ideea celor de la Kleoverse a pornit pe fondul migratiei tot mai mari a profesionistilor din acest domeniu de la companiile de traditie inspre startup-urile de pe piata Web3.
Aleksi Loytynoja, co-fondator si CEO in cadrul startup-ului finlandez Kleoverse, este de parere ca una dintre cele mai mari probleme ale pietii muncii este legata de faptul ca oamenii sunt tratati inegal. Cei de la Kleoverse sustin in acelasi timp ca CV-urile clasice nu reusesc sa ofere o imagine realista asupra abilitatilor unui candidat.
Platforma Kleoverse gazduieste deja la aceasta ora peste 100 de organizatii descentralizate din lumea Web3 si alte proiecte de acest fel, facandu-le astfel mai vizibile pentru oamenii care sunt in cautarea unor oportunitati de a lucra cu ele. Potrivit conducerii Kleoverse, pe platforma s-au inregistrat deja peste o mie de utilizatori care sunt in cautarea unui nou loc de munca.
Citeste si: Nu le mai permite sa iti spuna TE SUNAM NOI. Cum sa iei cu brio un interviu de angajare
Ultimele NOUTATI
Sondaj: Aproape jumatate dintre romani reclama inrautatirea situatiei financiare personale, iar trei sferturi se plang de situatia economica a tarii
Studiu: Calitatea alimentelor, nu doar tipul dietei, scade riscul de boli cardiace. De ce dietele low-fat si low-carb nu sunt suficiente
Oferte last minute vs. rezervari in avans la bilete de avion - avantaje si dezavantaje
Cu doar 27.000 de euro venituri pe familie in Romania, depasim Cehia si Ungaria la puterea de cumparare
Cum se va calcula noul impozit pe proprietate - de la 1 ianuarie 2026 se schimba regulile si pentru apartamente, dar si pentru case
Partenerii nostri
Instruirea SSM la continuarea activitatii dupa pensionare - reglementari cheie
Ce se intampla daca depasesti 90 zile concediu medical. Drepturi si obligatii
Chitanta neinregistrata in anul 2024: Cum se remediaza situatia
Renuntarea la dividende in favoarea celorlalti asociati: Care este solutia legala sigura si corecta?
Monografii Contabile 2025: Modele grupate pe domenii, gata de folosit
Evaziunea fiscala - o amenintare la securitatea nationala: ce este si cum se sanctioneaza
Tichete de 50 lei pe luna pentru facturile la curent: cine beneficiaza si cum te inscrii