In ciuda succesului pe care il are in lumea afacerilor, Elon Musk nu a vorbit de prea multe ori despre principiile si metodele pe care le are in business. O declaratie recenta a miliardarului ne arata insa ca geniul sau in afaceri nu isi are radacinile intr-o complexitate abstracta, ci intr-o simplitate directa. La prima vedere am putea crede ca Musk este capabil sa transforme orice idee nebuneasca intr-o afacere de mare succes, insa lucrurile par sa functioneze diferit pentru seful Tesla.
Pana sa incerce sa transforme in realitate o idee pe care o are in cap, Elon Musk sustine ca mai intai trebuie sa analizeze ideea pe care o are folosind o asa-numita “ecuatie a inovatiei”. Acesta este modul prin care Musk decide daca are de ce sa investeasca sau nu intr-o anumita idee. Este un pas pe care multi antreprenori il trec cu vederea, ajungand astfel sa se implice in afaceri care nu sunt pentru ei.
Potrivit declaratiilor date in cadrul unui interviu cu Lex Fridman, un cercetator in domeniul inteligentei artificiale de la MIT, Elon Musk sustine ca “ceea ce conteaza cu adevarat este ritmul inovatiei, accesul la resurse si materii prime”. Folosind aceasta ecuatie simpla, Musk crede ca orice antreprenor, indiferent de stadiul in care se afla in lumea afacerilor, poate evolua rapid si usor daca are ceea ce este necesar pentru a isi transforma ideea in realitate.
Si mai precis de atat, Musk le recomanda antreprenorilor sa isi raspunda la trei intrebari de baza:
Fiecare intrebare este importanta si are rolul de a crea dezbateri cheie pentru succesul unei afaceri. In primul rand, timpul este important in orice business, agilitatea si rapiditatea reprezentand elementele centrale ale sanselor de reusita. Mai departe, problema resurselor trebuie studiata cu atentie, multi antreprenori neglijand acest aspect si ajungand in timp la probleme uriase. Nu in cele din urma, antreprenorul trebuie sa stie ca are acces la resursele si materiile prime de care are nevoie pentru a isi dezvolta afacerea.
Citeste si: Intrebare: de ce are Bitcoin valoare?
Ultimele NOUTATI
Magazinul Unirea: de la vitrina luxului comunist la mallul-fantoma din inima Bucurestiului
Sondaj: Aproape jumatate dintre romani reclama inrautatirea situatiei financiare personale, iar trei sferturi se plang de situatia economica a tarii
Studiu: Calitatea alimentelor, nu doar tipul dietei, scade riscul de boli cardiace. De ce dietele low-fat si low-carb nu sunt suficiente
Oferte last minute vs. rezervari in avans la bilete de avion - avantaje si dezavantaje
Cu doar 27.000 de euro venituri pe familie in Romania, depasim Cehia si Ungaria la puterea de cumparare
Partenerii nostri
Instruirea SSM la continuarea activitatii dupa pensionare - reglementari cheie
Ce se intampla daca depasesti 90 zile concediu medical. Drepturi si obligatii
Chitanta neinregistrata in anul 2024: Cum se remediaza situatia
Renuntarea la dividende in favoarea celorlalti asociati: Care este solutia legala sigura si corecta?
Monografii Contabile 2025: Modele grupate pe domenii, gata de folosit
Evaziunea fiscala - o amenintare la securitatea nationala: ce este si cum se sanctioneaza
Tichete de 50 lei pe luna pentru facturile la curent: cine beneficiaza si cum te inscrii