Majorarea pensiilor va ajunge pe masa CCR, daca PSD refuza marirea cu 14% propusa de PNL
legea pensiilorrectificare bugetarapensiipunctul de pensie
Primul ministru Ludovic Orban a declarat ca va sesiza Curtea Constitutionala daca PSD refuza sa accepte majorarea cu 14% a punctului de pensie, propusa de liberali in proiectul de rectificare bugetara.
Liberalii sustin ca procentul de 14% este oricum unul foarte mare si nicio tara din Europa nu majoreaza in aceasta perioada pensii si alocatii, acest procent fiind unul cu care PSD nu a majorat niciodata pensiile, desi avea crestere economica, a spus Florin Citu, care a subliniat ca liberalii fac acum un efort intr-un moment foarte delicat, pentru ca stiu cat de importanti sunt acesti bani pentru romani.
Orban sustine ca, daca PSD va abroga aceasta masura in Parlament, atunci va sesiza CCR. E foarte posibil ca social-democratii sa nu accepte decizia PNL de a majora punctul de pensie cu 14%, daca tinem cont de faptul ca in permanenta PSD a pus presiune pe Guvern sa respecte Legea pensiilor si sa majoreze pensiile cu 40%. Insa Legea pensiilor la care face referire PSD, adoptata in guvernarea social-democrata, a fost trecuta de Parlament fara sursa de finantare si, totusi, reprezinta un punct forte in baza caruia PSD intentioneaza sa darame Guvernul prin motiune de cenzura.
Vezi aici:
Ce contine textul motiunii de cenzura: Citu imprumuta Romania cu 1.000 EURO pe secunda
Orban e decis sa apeleze si el la CCR.
''Lumea nu mai suporta toata gargara populista a PSD. Lucrurile sunt foarte simple, atunci cand iei decizii trebuie ai in spate analize economice, prognoze, evaluari, studii de impact, trebuie sa fundamentezi orice cheltuiala publica in functie de obiectivele pe care le urmaresti. Ultimele cinci luni de zile, majoritatea PSD din Parlament a scos pe banda rulanta acte normative care au redus venituri sau au provocat costuri pentru care nu exista bani efectiv.
Tot ceea ce facem, noi facem intemeiat pe analize serioase, astfel incat sa nu generam cheltuieli nesustenabile si sa putem aloca resursele catre acele domenii vitale care intr-adevar stau la baza relansarii economice ulterioare a Romaniei.
Orice venit poate sa creasca atunci cand exista crestere economica, cand creste competitivitatea economiei Romanesti si a companiilor romanesti, atunci cand se fac investitii, atunci cand intr-adevar exista toate motoarele dezvoltarii puse in functiune", a declarat Orban, potrivit
Agerpres.