Cele mai frecvente greseli vestimentare pe care le fac femeile in tinutele pentru birou

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Cele mai frecvente greseli vestimentare pe care le fac femeile in tinutele pentru birou
Cele mai frecvente greseli vestimentare pe care le fac femeile in tinutele pentru birou
de Magda Florea la 26 Apr. 2021
Urmareste-ne pe Google News
businessfemei de afacerifemeiidei vestimentare

Femeilor le place sa fie cochete si sa sa fie prezente placute pentru cei din jur, fie ca se afla intr-un mediu protocolar, sau in sanul familiei si al prietenilor.
 

Din pacate, granita dintre placut si "too much" este foarte fina, iar daca ne permitem sa dam gres cu o tinuta atunci cand iesim cu prietenii la restaurant, in mediul profesional e de evitat o eroare de acest tip, care poate transmite un mesaj gresit despre tine celor ce poate nu te cunosc atat de bine precum familia sau prietenii tai.
 
Dupa cum stim deja, hainele reprezinta cuvinte nerostite. Acestea formeaza "fraze" despre noi, atunci cand le imbracam, asortam si accesorizam. Din moment ce hainele sunt o extensie a noastra si a personalitatii noastre, ar fi pacat ca ele sa nu reflecte si in exterior cat de frumoase, rafinate si elegante suntem in adancul sufletului nostru.
 
Prin urmare, pentru o tinuta la birou, evita urmatoarele greseli care iti pot sabota look-ul:

Citeste si: Cu ce te imbraci la birou. Patru coduri vestimentare pentru barbati
 

Tocuri prea inalte. Pantofi cu platforma

 
Pantofii cu toc sunt elementul de care e nevoie pentru a completa o tinuta office, insa atunci cand ei sunt prea inalti, sau, mai rau, cand au platforma, intreaga tinuta va fi un fiasco.
 
Stilistii recomanda pantofii stiletto, de maximum 6-8 centimetri inaltime.
 

Fustele/rochiile prea scurte

 
Cu siguranta o rochie sau o fusta prea scurta nu reprezinta o alegere potrivita pentru o zi la birou. 
 
Asta probabil ca ai auzit, insa care e lungimea optima? In general, toate femeile trebuie sa tina cont ca fusta de birou sa fie cu cel mult o palma deasupra liniei genunchilor.

In general, daca ai decolteu sau manecile goale, lungimea fustei trebuie sa fie pana la genunchi sau peste ei. Daca optezi pentru o fusta mai scurta, asigura-te ca ai pieptul acoperit pana la baza gatului si manecile, de asemenea, acoperite.
 

Umerii goi

 
In zilele caniculare de vara cu siguranta iti doresti sa imbraci ceva cat mai lejer si care sa te acopere cat mai putin in zona umerilor, pentru a evita acumularea excesului de transpiratie, insa protocolul vestimentar pentru mediul profesional contrarecomanda bluzele care nu acopera umerii.
 
Opteaza pentru tricouri sau bluze din materiale naturale, in culori deschise, care resping caldura si sunt prietenoase cu pielea ta in zilele calduroase.

Citeste si: Pandemia ar putea pune capat carierei multor femei
 

Machiajul strident

 
Machiajul strident nu ar trebui sa se regaseasca pe fata in timpul zilei, decat daca ai programata o sedinta foto si tu insati esti modelul. Opteaza pentru un rimel, un ruj in culori neutre si stilizeaza-ti fin sprancenele, intr- nuanta apropiata parului tau. Poti folosi si un eyeliner care sa iti evidentieze privire si ... vei fi perfecta!

Stilistii recomanda o regula simpla pentru a te ghida in alegerea machiajului: Cand iti accentuezi ochii, opteaza pentru un ruj sau gloss nude. Cand optezi pentru o culoare puternica pe buze, evita accentuarea ochilor!

Prea multe accesorii

 
Un element esential pentru eleganta si rafinamentul unei tinute ofiice o reprezinta accesoriile. Daca sunt prea multe, e o problema, pentru ca "mesajul" pe care trebuie sa il transmita o tinuta de birou e centrat pe minimalism si acea nota sofisticata data de simplitate.
 
Ponturi utile: Evita cerceii statement, in culori stridente, cu pietre stralucitoare.
Concentreaza-te pe accesorii putine, dar calitative si cu design cat mai simplu, "aerisit", elegant si rafinat. Evita bratarile zgomotoase, multe si in culori stridente. 
 
In general, eticheta spune ca numarul total de accesorii purtate nu trebuie sa depaseasca 13, inclusiv nasturii.

 

Tricourile cu mesaje nepotrivite 

 
Stim toate cat de la moda sunt tricourile cu mesaje, iar unele dintre ele chiar ne reprezinta, totusi ele sunt puerile si ne pot pune intr-o lumina gresita intr-un mediu protocolar. Nu cred ca ii intereseaza pe sefii tai ca asculti Metallica si nici vreun mesaj pentru fostul iubit.
 
In acest caz, opteaza pentru tricourile simple, fara mesaje. Te poti orienta catre motivele florale, sau cu motive traditionale discrete, forme geometrice, dar nu mesaje.
 

Colantii

 
Colantii sunt foarte comozi, dar sunt ideali pentru yoga si orele de meditatie, pentru plimbatul catelului in parc, nu pentru o tinuta office. Cel mult, daca nu poti renunta la ei, combina-i cu o tunica lunga, astfel incat sa para a fi niste dresuri groasa, nu un pantalon in sine.
 

Unghiile lungi si cu modele complicate

 
Tinuta de birou nu inseamna doar hainele pe care le alegi, ea e un ansamblu care alcauieste atat machiajul, cat si manichiura, coafura, sau pedichiura. Daca in privinta machiajului am vazut ca indicat sa ai o abordare cat mai naturala, la fel se intampla si cu unghiile. 
 
O unghie de lungime medie, cu 2-3 milimetri peste buricul degetelor, rosii, sunt nota de eleganta de care are nevoie orice tinuta rafinata. Pentru tinutele de zi cu zi, alege aceeasi lungime medie, in culori uni, neutre, cat mai aproape de rozul natural al patului unghiei.
 

Decolteul prea adanc

 
La fel ca in cazul rochiilor si fustelor scurte, un decolteu prea "generos" poate ruina un look de birou. Eticheta recomanda femilor sa isi deschida cel mult primii doi nasturi de la camasa pentru a evita un aspect vulgar. De asemenea, e indicat sa optam pentru cel mult 5 -7 centimetri de decolteu de la baza gatului, atunci cand avem bluze cu achior.
 

Jeansii prea rupti, cu lanturi sau buzunare suplimentare pe picior

 
Jeansii pot fi usor adaptati intr-un look office. Ai nevoie doar de un pantof stiletto nude si o camasa oversize, alba, din bumbac natural. 
 
Conditia e ca jeansii sa fie sa nu aiba rupturi foarte pronuntate, lanturi atasate, buzunare suplimentare pe picior sau alte "adaosuri" care vor crea impresia ca te duci la supermarket, nu la birou.
 
De asemenea, e recomandat sa adopti o forma de jeans care te avantajeaza, in functie de formele si inaltimea pe care o ai. Spre exemplu, daca ai cateva kilograme in plus, evita jeansii cu talie joasa si stramti, opteaza pentru taliile medii si inalte si pentru croiurile drepte, nu conice. 
 
Tine cont de faptul ca jeansii evazati alungesc vizual silueta si evita sa porti la birou jeansi care lasa glezna la vedere.
 

Poseta nepotrivita

 
Evita posetele in culori stridente, cu motive animate, de tipul ghiozdanelor pentru copii, oricat de dragute ti s-ar parea. De asemenea, imprimeurile de tip animal print sau paietele sunt de evitat. Totodata, posetele de birou nu pot avea dimensiunile plicului de seara, motiv pentru care e indicat sa alegi o dimensiune medie a posetei, de cel putin 20 de centimetri in lungime.
 
In garderoba oricari femei cochete se regaseste o poseta neagra, de dimensiuni medii, ideala de imbinat in orice tinuta la birou. O astfel de poseta isi merita toti banii, fiind extrem de versatila si usor de purtat, in toate anotimpurile, atat la birou, cat si in afara lui.

Citeste si: 3 greseli financiare pe care le fac tinerii absolventi la inceput de cariera
 

Foto: freepik


 

Senior Editor Manager.ro

Ultimele NOUTATI

De ce Vitamina C Lipozomala este mai eficienta decat cea traditionala?
Life Style

De ce Vitamina C Lipozomala este mai eficienta decat cea traditionala?

today24 Apr. 2024
Masinile Tesla se ieftinesc, din 2025: concurenta cu Dacia Duster la pret
Noutati auto 2022 - stiri din domeniul auto

Masinile Tesla se ieftinesc, din 2025: concurenta cu Dacia Duster la pret

today24 Apr. 2024
Rutina de dimineata a miliardarilor lumii: cum isi incep dimineata cei mai bogati si faimosi dintre pamanteni
Afla...

Rutina de dimineata a miliardarilor lumii: cum isi incep dimineata cei mai bogati si faimosi dintre pamanteni

today24 Apr. 2024
Cele mai profitabile afaceri de acasa, pentru cine se pricepe la internet si limba engleza
Business

Cele mai profitabile afaceri de acasa, pentru cine se pricepe la internet si limba engleza

today24 Apr. 2024
Cum recunosti o teapa in imobiliare: verifica asta inainte sa faci actele si sa dai banii
Imobiliare

Cum recunosti o teapa in imobiliare: verifica asta inainte sa faci actele si sa dai banii

today24 Apr. 2024
Impresie proasta la interviul de angajare: ce nu le place patronilor sa vada in prima zi
Interviurile Manager.ro

Impresie proasta la interviul de angajare: ce nu le place patronilor sa vada in prima zi

today24 Apr. 2024
Ai incredere in terapie cum are terapeutul incredere in tine
Life Style

Ai incredere in terapie cum are terapeutul incredere in tine

today23 Apr. 2024
Semnal de alarma? Romanii investesc mai mult in crypto decat la Bursa de Valori Bucuresti
Banii tai - sectiune de educatie financiara

Semnal de alarma? Romanii investesc mai mult in crypto decat la Bursa de Valori Bucuresti

today23 Apr. 2024
E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit. Zilnic in Inboxul tau.

Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare, Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT Raportul Special:

"E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Partenerii nostri

Te-ar putea interesa si

Rutina de dimineata a miliardarilor lumii: cum isi incep dimineata cei mai bogati si faimosi dintre pamanteni
Afla...

Rutina de dimineata a miliardarilor lumii: cum isi incep dimineata cei mai bogati si faimosi dintre pamanteni

today24 Apr. 2024
Cele mai profitabile afaceri de acasa, pentru cine se pricepe la internet si limba engleza
Business

Cele mai profitabile afaceri de acasa, pentru cine se pricepe la internet si limba engleza

today24 Apr. 2024
Cum recunosti o teapa in imobiliare: verifica asta inainte sa faci actele si sa dai banii
Imobiliare

Cum recunosti o teapa in imobiliare: verifica asta inainte sa faci actele si sa dai banii

today24 Apr. 2024
Impresie proasta la interviul de angajare: ce nu le place patronilor sa vada in prima zi
Interviurile Manager.ro

Impresie proasta la interviul de angajare: ce nu le place patronilor sa vada in prima zi

today24 Apr. 2024

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit.
Zilnic in Inboxul tau.

Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare, Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT Raportul Special:

"E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
x